Ik vind dit een erg interessant onderwerp en vooral ook hoe dit energetisch allemaal werkt. En natuurlijk hoe je kunt zorgen dat je baby hier zo min mogelijk last van heeft.
Maar wat is spiegelen eigenlijk?

Spiegelen betekent dat je een houding, beweging, energie of gevoel van een ander overneemt, bijvoorbeeld tegelijkertijd huilen, fronzen of angstig worden. Ouders en baby’s zijn hiervoor erg ontvankelijk omdat ze energetisch sterk met elkaar verbonden zijn.

Als een baby huilt of onrustig is, hebben ouders vaak de neiging die onrust te spiegelen. De ouder wordt dan zelf ook onrustig.

Ik zie regelmatig dat ouders sneller gaan masseren als een kindje onrustig wordt (spiegelen). Energetisch is dit ook ‘voelbaar’. De kunst is nu juist om zelf rustig te blijven en vooral in een rustig tempo te blijven masseren, zodat je kindje jou gaat spiegelen.

Het is daarom erg belangrijk om zelf innerlijk rustig te zijn voordat je aan de massage begint. Hierdoor voel je intuïtief ook beter aan waar je kindje behoefte aan heeft en kun je daar je massage op aanpassen.

Meer hierover leer je in de nieuwe ‘’Energetische babymassage technieken, intuïtie en spiritualiteit’’! 

Als je geïnteresseerd bent in dit onderwerp dan raad ik je aan om mijn gratis e-book over de overdracht van emoties en babymassage aan de vragen.
Ik en vijf collega’s geven onze visie over de volgende vraag:

Kan babymassage nadelig kan zijn als deze gegeven wordt door ouders die slecht in hun vel zitten of ouders met een postnatale depressie?

Share Button
Contact: 0642501298