Special ’technieken voor diverse babykwaaltjes’

Vind je het leuk om ouders en baby’s te ondersteunen bij diverse babykwaaltjes? Je leert welke bijdrage je hierbij kunt leveren en welke specifieke massagetechnieken je kunt toepassen, speciaal gericht op de probleemgebieden van het babylichaam.

En wil je ook baby’s masseren met medische ‘probleempjes’? Ook dat leer je in deze. Zo leer je bijvoorbeeld welke reactie je kan verwachten indien er sprake is van een geboortetrauma, vroeggeboorte of postpartumdepressie. Je leert ook hoe je de ouder in die gevallen het best kunt benaderen. Ook leer je hoe tijdens de massage om te gaan met baby’s met heupdysplasie, reflux, navelbreuk, liesbreuk en klompvoetjes.

Aan bod komen ook inbakeren, de huid, de spieren, en de spijsvertering.

Je leert massagetechnieken voor baby’s:

 • Overstrekken (8 technieken)

 • Een voorkeurshouding (4 technieken)

 • Darmkrampjes (10 technieken)

 • Verkoudheid en doorkomende tandjes (4 technieken)

Waarom deze special volgen?

 • Zodat je kunt samenwerken met osteopaten en fysiotherapeuten, wat voor extra cursisten zal zorgen.

 • Om je te onderscheiden van je collega’s die dit niet aanbieden.

 • Zodat je nog meer baby’s kan helpen waardoor je lessen nog waardevoller worden.

 • Je krijgt nieuwe inspiratie voor je lessen!

Wat zeggen andere over deze special?

‘’Ik kreeg een baby met een voorkeurshouding in mijn praktijk. Eerst heb ik de massagetechniek voor de monnikskapspier toegepast. Ik heb mijn hand rustig onder zijn hoofd/nek neergelegd. Daarna ben ik met mijn vingers de techniek gaan toepassen. Al na een paar keer kwam de ontspanning.
Vervolgens ben ik de yoga-oefeningen voor voorkeurshouding gaan doen. Hij genoot daar zichtbaar van. De massagetechnieken en de yoga-oefening die ik bij Babymassage Nederland geleerd heb vind ik een mooie aanvulling op mijn beroep als kinderfysiotherapeut!’’

Kinderfysiotherapeute

Een moeder belde mij met de vraag of ik babymassage voor voorkeurshouding aanbied. De osteopaat had hoor doorverwezen.
Ik heb de moeder laten zien hoe en waar ze haar baby het beste kan pulsen. De moeder vertelde aan baby Jesse wat ze ging doen en begon rustig te puls technieken toe te passen.
Hij keek haar met een open blik aan en je zag dat hij het leuk vond. Vervolgens heb ik de yogaoefeningen gedaan.
Rolio vond hij erg leuk. Het duurde wel even voordat zijn hoofdje naar de niet-voorkeurskant draaide.
Ik heb aan de ouders verteld waarom deze oefening zo goed is. De onderbouwing van alle technieken en oefeningen uit deze special vind ik overigens een enorm plus punt.
De moeder is aan de slag gegaan met de tips en oefeningen die ik ze aangereikt heb.
Ze was erg enthousiast! En ik vond het ontzettend leuk om te doen!”

Charissa de Ploeg - A-level Babymassage docent

Praktisch

 • De special wordt afgesloten met een eindtoetsen (meerkeuze vragen). Je hebt gemiddeld 30 minuten de tijd om de toets te maken.
 • Opdracht: 5 open vragen;

Voor iedereen die de opleiding bij Babymassage Nederland gevolgd heeft en deze dag wilt opfrissen.

  • Aantal lesdagen: online training
  • Vooropleiding: docent babymassage
  • Investering: € 87,00  
   Bedrag is inclussief heerlijke lunch, vermelding van deze scholing onder je naam in het register en toegang online leeromgeving.

Ja, leuk ik meld mij aan.]