Opleiding Docent Babymassage Expert

Al 18 jaar de specialist in babymassage.

Al honderden tevreden gediplomeerde docenten babymassage opgeleid.
Samen met vier collega’s staan wij garant voor optimale deskundigheid.

Zelfontwikkelde opleiding

We hebben nieuwe technieken ontwikkeld en bestaande technieken doorontwikkeld.
Met als resultaat dat baby’s meer en langer genieten van de massage.

‘‘Ik wil graag een brede opleiding,
zodat ik alle baby’s kan helpen en
vol zelfvertrouwen een cursus kan geven’’

”Ik profiteer graag van het netwerk
Babymassage Nederland,
zodat ik veel klanten krijg.”

De opleiding docent Babymassage van Babymassage Nederland is een intensieve en erkende beroepsopleiding (mbo+ niveau). Dat is erg belangrijk omdat je met een kwetsbare doelgroep werkt.
Je leert diverse massagetechnieken uit verschillende stromingen.  Waardoor je goed kunt inspelen op de persoonlijke behoefte van zowel de baby als de ouder. Als resultaat zullen zowel de baby als de ouder meer genieten van jouw cursus.

Je leert masseren met je hoofd en je hart.

Na afloop ontvang je een diploma en weet je zeker dat je alle vaardigheden beheerst en alle kennis in huis hebt zodat je vol zelfvertrouwen een cursus babymassage kunt geven aan ouders.

Waarom de opleiding bij Babymassage Nederland volgen?

 •  Je leert niet alleen het correct overdragen van massagetechnieken maar ook het hoe, wat en waarom we de technieken op een bepaalde manier toepassen. Dit maakt het lesgeven een stuk interessanter.

 • De opleiding is heel visueel.  Instructievideo’s van de technieken en videofragmenten waarop echte baby’s gemasseerd worden. Dit is enorm leerzaam omdat je leert hoe alles in de praktijk werkt.

 • Je kunt starten wanneer je wilt omdat je meteen toegang krijgt tot de eerste module op de online leeromgeving (e-books, instructievideo’s, videolessen, opdrachten en diverse downloads).

 • Je ontvangt een logo voor op je website. Hierdoor profiteer jij mee met mijn promotie van babymassage op o.a. facebook en Intragram!

 • Je hebt keuzevrijheid in welke plaats je de opleiding wilt volgen.

 • Je krijgt veel waardevolle achtergrondkennis over baby’s zodat je een belangrijke bijdrage kunt leveren aan ouders in de ontwikkeling van hun baby. Dit is belangrijk omdat ouders graag tips en adviezen ontvangen.

 • Je kunt die leervorm volgen die bij jou past (volledig online, in groepsverband of individuele begeleiding)!

Miranda heeft zich verdiept in Shantala technieken

 • Is het reëel om een massage uit een totaal andere cultuur zonder aanpassingen in Nederland te integreren?

 • Waarom worden nou juist die technieken toegepast en wat is de werking ervan?

 • Wat voor gevoel ervaart een baby bij de technieken?

Ze is zichzelf verder gaan ontwikkelen en naar antwoorden gaan zoeken. Haar intuïtie gaf namelijk aan dat er veel meer uit de Babymassage te halen viel. Ze heeft nieuwe technieken ontwikkeld en bestaande technieken doorontwikkeld. Haar gevoel werd bevestigd toen ze de gunstige werking van die nieuwe technieken bij de baby’s zag. En de positieve reacties van hun ouders mocht ervaren.

Kenmerken © Babymassage Nederland methode:

 • Andere volgorde; effectievere aanvang massage

 • Een aantal nieuwe technieken; prikkel reductie en beter ontvangst

 • Een aantal technieken worden anders toegepast; efficiënter en meer afgestemd

 • Diepgang en onderbouwing technieken; meer resultaat!

Profiteer mee van de promotie op Social Media

Regelmatig promoten wij berichten op Social Media.
Het doel hiervan is ouders informeren over het belang van het volgen van een cursus babymassage bij een docent die een brede opleiding babymassage heeft gevolgd. Dat is erg belangrijk want baby’s zijn een kwetsbare doelgroep.

 

Wat leer je?

De opleiding bestaat uit 6 modules

In deze module leer je alle basisprincipes van babymassage en de Shantala massagetechnieken. Je leert je ook babymassage volgens de © Babymassage Nederland methode” omdat deze voor veel baby’s beter werk!

Een groot deel van deze informatie vormt voor de cursist het uitgangspunt, om op een goede manier zelfstandig te kunnen starten met de massage.

Waarom is het belangrijk om voor een massagemoment rekening te houden met de bewustzijnstoestand van de baby? Waarom moet ik op de hoogte zijn van de verschillende reflexen? Waarom is een ontspanningsoefening voorafgaand aan een massage belangrijk? Dit zijn onderwerpen die in deze module behandeld worden.

Aan bod komen o.a. ook: de effecten van de babymassage, onderzoeken naar babymassage, contra-indicaties, het gebruik van oliën en etherische olie, grenzen, de manier van aanraken, het belang van vertragen, wennen, basisbevestigend dragen en lichaamstaal.

De volgende technieken komen aan bod:

 • Shantala babymassage: dit is een hele mooie, zachte en liefdevolle ontspanningsmassage afkomstig uit India.
 • Babymassage technieken volgens de © Babymassage Nederland methode: meer resultaat!

Vind je het leuk om ouders en baby’s te ondersteunen bij diverse babykwaaltjes? Je leert welke bijdrage je hierbij kunt leveren en welke specifieke massagetechnieken je kunt toepassen, speciaal gericht op de probleemgebieden van het babylichaam.

En wil je ook baby’s masseren met medische ‘probleempjes’? Ook dat leer je in deze. Zo leer je bijvoorbeeld welke reactie je kan verwachten indien er sprake is van een geboortetrauma, vroeggeboorte of postpartumdepressie. Je leert ook hoe je de ouder in die gevallen het best kunt benaderen. Ook leer je hoe tijdens de massage om te gaan met baby’s met heupdysplasie, reflux, navelbreuk, liesbreuk en klompvoetjes.

Aan bod komen ook inbakeren, de huid, de spieren, en de spijsvertering.

Je leert massagetechnieken voor baby’s met: een voorkeurshouding,  baby’s die overstrekken, darmkrampjes, verkoudheid, doorkomende tandje


Geen enkele baby is hetzelfde. Daarom is deze module zo waardevol. Je leert technieken uit diverse stromingen. Op deze manier kun je namelijk goed inspelen op persoonlijke behoeften van de baby. Voor met name onrustige en gevoelige baby’s en baby’s met een korte aandachtsspanne, is namelijk vaak een andere specifieke massage aanpak gewenst. Zo leer je bijvoorbeeld technieken die nog meer veiligheid, stevigheid en begrenzing bieden aan de baby. 

De volgende technieken komen aan bod:

Holistisch pulsen: het ritmisch pulsen/wiegen van het babylichaam. Elke ouder wiegt een baby regelmatig vanuit zijn/haar intuïtie. Wiegen heeft een kalmerend effect en daarin voorziet deze zeer rustgevende massagetechniek. Holistisch pulsen is speciaal ontwikkeld en afgestemd op baby’s. Het is ook zeer geschikt voor onrustige baby’s en baby’s die veel huilen. Voor veel baby’s favoriet!

Polariteitsmassage: rustgevende handen worden op specifieke plekken van het lichaam gelegd die energie opnemen en verdelen. De baby voelt geborgenheid en daarnaast breng je de baby in balans.

Commodemassage: even geen tijd voor een uitgebreide massage? Dan biedt deze heerlijke commodemassage uitkomst. Je leert hele fijne en doeltreffende technieken om een baby het gevoel van geborgenheid en veiligheid te geven en daarnaast de baby beter te laten aarden.

Baby-yoga: Baby- yoga zorgt op speelse wijze voor ontspanning. Je leert 8 basis yoga oefeningen en 2 oefeningen op een liedje en een rijmpje.


Docent Babymassage is een vak apart. Het houdt veel meer in dan alleen het overdragen van de technieken. Ouders vinden het erg prettig om ervaringen uit te wisselen met jou als docent en met andere ouders. Aangezien ze graag tips en advies willen ontvangen, is het erg belangrijk dat je zelf over voldoende algemene kennis van een baby beschikt. In module vier krijg je antwoord op o.a. de volgende twee vragen.

Welke 15 oorzaken zijn er waarom een baby kan huilen? Wat is de functie van huilen?

Aan bod komen ook: hechting, het ontwikkelingstempo, de motorische, lichamelijke, zintuiglijke en cognitieve ontwikkeling, de ontwikkeling van het tastzintuig, borstvoeding, inenten en tummy tub.


(keuze module en alleen te volgen in groepsverband!) 

In deze module leer je eenvoudige maar hele mooie en doeltreffende energetische babymassage technieken. De technieken zijn helemaal van deze tijd en eigenlijk onmisbaar in jouw praktijk. Er worden namelijk steeds meer hoogsensitieve baby’s geboren. Het is belangrijk dat je hierop in kunt spelen!

We gaan ook dieper in op intuïtief masseren. Je leert hoe je je intuïtie verder kunt te ontwikkelen. Door te luisteren naar je gevoel zul je die technieken toepassen waar de baby op dat moment behoeft aan heeft. Hierdoor zal een baby meer en langer genieten van de massage.
Ook gaan we in op wat er met jouw energie gebeurt wanneer je lesgeeft!
Welke methodes zijn er om beter in je eigen energie te blijven?
Hoe scherm ik mezelf af tegen energieën van anderen?

Erg belangrijk als je hooggevoelig bent. Anders is de kans groot dat je ‘leeg’ bent na het lesgeven. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Je neemt dan snel gevoelens van ouders en baby’s over. Energieën gaan zich dan ‘mengen’ met elkaar.
Als dat gebeurt dan zul je de stem van je intuïtie minder goed horen.

Wat leer je nog meer: baby’s en intuïtie, hoogsensitieve baby’s, afstemmen, de verbondenheid van een baby met de emoties van zijn/haar moeder. Hoe herken en benader ik sensitieve baby’s en wat is hun reactie tijdens de massage? 

Klik hier voor referenties over deze module!


In deze module leer je hoe je met al het geleerde een goede les op kan bouwen. Tevens krijg je didactische principes aangereikt. Uiteraard gaan we ook in op hoe jouw cursus succesvol wordt. Daar komt namelijk wel wat meer bij kijken dan alleen het professioneel aanleren van de technieken. Wees je concurrenten dus een stapje voor! Je ontvangt achttien waardevolle tips voor het succesvol werven van ouders en daarnaast informatie over de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst.

Wat verder aan bod komt is o.a.: een cursusmap samenstellen, een cursusschema en informatie over de lesopbouw, presenteren, lichaamshouding, interactie, kop-romp-staart principe, het ontvangen en geven van feedback (Sandwich model) en het opzetten van een eigen praktijk.


Online leeromgeving

Na je inschrijving krijg je meteen toegang tot de online leeromgeving. Je kunt direct starten met de opleiding.

Voordelen online leeromgeving

De kwaliteit van de opleiding in combinatie met de online leeromgeving is hoog vergeleken andere opleidingen.

 • Je kunt alle technieken, theorie en oefeningen namelijk teruglezen en bekijken wanneer je maar wilt. Je hebt maar liefst twee jaar toegang tot de online leeromgeving (e-books levenslang omdat je die kunt downloaden).
 • Je profiteert hierdoor mee indien er toevoegingen of wijzigingen zijn.
 • De eerste drie jaar is het hierdoor niet noodzakelijk om jaarlijks alle technieken te herhalen tijdens een nascholing. Dat kun je immers zelf door in de online leeromgeving alle video’s nog een keer te bekijken.

Voorafgaande aan de praktijklessen ga je zelfstandig aan de slag met het oefenen van de technieken op de pop, het lezen van de e-books en het maken van de opdrachten. Deze voorbereiding helpt je om het maximale uit jezelf en de praktijklessen te halen. Hierdoor kunnen wij tijdens de praktijkdagen met elkaar goed de diepte in gaan. Dat geeft jou competenties van een hoogwaardig niveau.

Onze ervaring is dat docenten na verloop van tijd nog wel eens het één en ander vergeet van wat zij op de praktijkdagen geleerd hebben..
Door onze unieke leermethode zullen de kennis en vaardigheden die je opdoet niet wegzakken. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je na verloop van tijd alles wat je leert hebt geleerd weer kwijtraakt. Je kunt alle technieken, theorie en oefeningen namelijk twee jaar lang teruglezen en bekijken op de online leeromgeving.. 
Dat is één van de redenen waarom wij voor deze studiemethode heb gekozen. 

Wat staat er op de online leeromgeving?

 • E-books
 • Heldere instructievideo’s de massagetechnieken.
 • Video’s theorie.
 • Meer dan 30 praktijkvideo fragmenten, waarop te zien is hoe de massagetechnieken eruitzien als die toegepast worden op echte baby’s. Dit zorgt voor duidelijkheid en hierdoor leer je hoe alles in de praktijk werkt.
 • Observatieopdrachten: op videofragmenten zie je hoe baby’s door hun ouders gemasseerd worden. Deze opdracht leert jou goed observeren en technieken beoordelen.
 • Negen instructiekaarten technieken. Deze kun je verstrekken aan ouders die bij jou een cursus volgen.
 • 30 praktijkverslagen
 •  

Wat zeggen andere over de opleiding?

“Ik heb de opleiding als erg prettig en leerzaam ervaren. Het is leuk dat de opleiding niet alleen gericht is op massagetechnieken, maar dat de lesstof ook op andere gebieden dieper op de materie ingaat, waardoor de cursus op een leuke en goede manier divers is. Door jouw enthousiasme en rust die je uitstraalt, waren de praktijkdagen erg prettig en vertrouwd. Alle (extra) informatie die je tijdens de cursus, maar ook bij de opdrachten hebt toegevoegd zijn voor mij ook erg leerzaam geweest. Hierdoor heb ik steeds meer ideeën gekregen om straks invulling te geven aan mijn praktijk.”

Marike den Braber (HBO verpleegkunde 2e graads)

”De online leeromgeving is heel uitgebreid, divers en professioneel. Naast alle literatuur staan er ook veel video’s op wat het leerproces ondersteunt. Erg prettig om mee te werken. Ik heb de opleiding als zeer prettig ervaren. Een mooie aanvulling op mijn werk als (kinder)diëtiste en lactatiekundige. Ik vond het ook goed te combineren naast een baan en een gezin. De praktijkdagen heb ik als heel nuttig en fijn ervaren. Miranda geeft de cursus met veel passie en enthousiasme en dat merk je heel duidelijk. Haar warme persoonlijkheid straalt uit in alles wat zij doet en verteld.” – 

Mathilde Serné , Lactatiekundige en (kinder) diëtiste

Start vandaag met de opleiding!

Na je inschrijving ontvang je meteen inloggegevens voor de online leeromgeving.

Leervorm, prijs, data praktijkdagen en locatie!

 • Hoe wil je de opleiding volgen, volledig online, in groepsverband, individuele begeleiding?

 • Wil je module 5 ‘Intuïtieve en energetische babymassage technieken’ volgen?

 • Waar wil je de opleiding volgen?

Online leren

Je neemt zelfstandig en daarmee in je eigen tempo de leerstof door. Zelfstandig kunnen werken is voor deze leervorm gewenst. Omdat je in praktijk met een kwetsbare doelgroep aan de slag gaat, zijn er voor deze opleidingsvorm wel aanvullende toelatingseisen. Je hebt ruime massage ervaring of je hebt elders een opleiding babymassage gevolgd en je beschikt over ruime leer- en werkervaring met baby’s.

Geen

Wel hebben wij gedurende jouw opleiding meerdere contact momenten via e-mail.

Elke module wordt namelijk afgesloten met meerkeuze vragen en open vragen.  Je ontvangt van ons relevante op- en aanmerkingen op de opdrachten die je moet maken. Probeer je antwoorden steeds zo uitgebreid mogelijk te beschrijven. Hoe meer je beschrijft, des te beter wij jou kunnen aansturen. Uiteindelijk leer je daar weer het meeste van.
Daarnaast maak je ook je praktijkverslagen en een cursusschema. Die zullen wij beoordelen en voorzien van feedback.

Je volgt de opleiding docent babymassage lekker vanuit je eigen huis!
Je neem de lesstof door wanneer het jou uitkomt.

Zonder energetische special (module 5)  647,00

 • Twee jaar toegang online leeromgeving

 • Bonus: Gratis module slaaplekker massage t.w.v. € 60,00 (klik hier voor meer informatie)

 • Gratis twee jaar registratie in het register van Babymassage Nederland – RGDB ‘Register Gecertificeerde Docent Babymassage (243 leden) t.w.v. € 97,00 
  Voorwaarde: omdat je de opleiding volledig online volgt ontvang je twee jaar registratie na een praktijkexamen (€ 50,00) via Skype of Zoom.

 • Je ontvangt een logo voor op je website. Hierdoor profiteer jij mee met promotie van babymassage door Babymassage Nederland op o.a. facebook ,  Intragram ,  Linkedin en  Youtube.

 • Tussen de opleidingsdagen door ontvang je persoonlijke feedback op opdrachten en begeleiding per e-mail en kan er naar wens een telefonisch consult worden ingepland.

Mail dan jouw certificaten en je website door.
miranda@opleiding-babymassage.nl

Heb je een opleiding babymassage bij een ander opleidingsinstituut gevolgd?  Ik hoor regelmatig dat docenten in de praktijk erachter komen dat ze dieptegang missen en dat babymassage niet altijd het gewenste resultaat oplevert. Wil je de opleiding bij Babymassage Nederland volgen?
Mail dan even je certificaat en je website even door: miranda@opleiding-babymassage.nl.
Je ontvangt daarna jouw persoonlijke kortingsbedrag.

In groepsverband

In groepsverband werk je met elkaar en leer je van elkaar. Ervaring leert dat de onderlinge wisselwerking tijdens deze groepsmomenten je extra zullen motiveren en stimuleren.
Je zult de bijzondere kracht van de groepsdynamiek meteen ervaren.
Naast dat het hele leerzame dagen zijn, zijn het vooral ook gezellige en ontspannen dagen.

4 dagen van 10.00 t/m 16.00
(3 dagen indien je ervoor kiest om module 5 niet te volgen)

Kwintsheul (Zuid-Holland)
Meppel (Drenthe)
Lanaken (België)

Docent: Miranda van Kester

Na je inschrijving kun je meteen starten thuis starten de studie (online leren). Voor het volgen van de praktijklessen kun je kiezen uit de onderstaande data:

Met energetische special (module 5)

Kwintsheul: woensdag 16 en 30 september en woensdag 7 en 28 oktober (van 10.00 t/m 16.00) 
Ja, ik wil inschrijven  847,00 VOL

Kwintsheul: donderdag 8 en 29 oktober en donderdag 12 en 26 november  (van 10.00 t/m 16.00)
Ja, ik wil inschrijven 847,00 Nog 1 plek

2021

Kwintsheul: vrijdag 29 januari, vrijdag 12 februari, vrijdag 5 en 26 maart (van 10.00 t/m 16.00)
Ja, ik wil inschrijven 847,00 

Meppel: vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 februari ( van  10.00 t/m 15.00 uur) . Dit weekend is met maximaal 4 personen en zonder module 5!
Ja, ik wil inschrijven 747,00 

Kwintsheul: donderdag 22 april, donderdag 20 mei, donderdag 10 juni en  donderdag 1 juli. (van 10.00 t/m 16.00)
Ja, ik wil inschrijven 847,00 


België
(Lanaken): Vrijdag 25 juni, zaterdag 26 juni en zondag 27 juni ( van  10.00 t/m 13.00 uur) . Dit weekend is met maximaal 3 personen en zonder module 5!
Ja, ik wil inschrijven 847,00 

Na je inschrijving kun je meteen starten thuis starten de studie (online leren). Voor het volgen van de praktijklessen kun je kiezen uit de onderstaande data:

Zonder energetische special (module 5) 

Kwintsheul: woensdag 16 en 30 september en woensdag 7 oktober (van 10.00 t/m 16.00) 
Ja, ik wil inschrijven  747,00 VOL

Kwintsheul: donderdag 8 en 29 oktober en donderdag 12 november  (van 10.00 t/m 16.00)
Ja, ik wil inschrijven 747,00  NOG 1 PLAATS

2021

Kwintsheul: vrijdag 29 januari, vrijdag 12 februari, vrijdag 5 maart (van 10.00 t/m 16.00)
Ja, ik wil inschrijven 747,00 

Meppel: vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 februari ( van  10.00 t/m 15.00 uur) . Dit weekend is met maximaal 4 personen!
Ja, ik wil inschrijven 747,00 

Kwintsheul: donderdag 22 april, donderdag 20 mei, donderdag 10 juni  (van 10.00 t/m 16.00)
Ja, ik wil inschrijven 747,00 


België
(Lanaken): Vrijdag 25 juni, zaterdag 26 juni en zondag 27 juni ( van  10.00 t/m 13.00 uur) . Dit weekend is met maximaal 3 personen!
Ja, ik wil inschrijven 747,00 

 • Alle praktijkdagen 
 • Twee jaar toegang online leeromgeving
 • Bonus: Gratis module slaaplekker massage t.w.v. € 60,00 (klik hier voor meer informatie)
 • Gratis twee jaar registratie in het register van Babymassage Nederland – RGDB (243 leden) t.w.v. € 97,00!
 • Je ontvangt een logo voor op je website. Hierdoor profiteer jij mee met promotie van babymassage door Babymassage Nederland op o.a. facebook ,  Intragram ,  Linkedin en  Youtube.

Heb je een opleiding babymassage bij een ander opleidingsinstituut gevolgd?  Ik hoor regelmatig dat docenten in de praktijk erachter komen dat ze dieptegang missen en dat babymassage niet altijd het gewenste resultaat oplevert. Wil je de opleiding bij Babymassage Nederland volgen?
Mail dan even je certificaat en je website even door: miranda@opleiding-babymassage.nl.
Je ontvangt daarna jouw persoonlijke kortingsbedrag.

Individueel

Bij deze leervorm krijg je de volledige aandacht van de docent.
Tijdens de individuele praktijkles staan jouw persoonlijke leerdoelen centraal. Jouw kennis en vaardigheden worden daarbij als uitgangspunt gebruikt. Het fijne van deze werkvorm is dat er in korte tijd veel bereikt kan worden.
Je volgt de opleiding in je eigen tempo. Zelfstandig goed kunnen werken, wordt bij deze leervorm van je gevraagd.

Drie lessen van 2 uur
Optioneel energetische module 5: 1 dag van 10.00 t/m 16.00

Locatie individuele praktijklessen (je kunt kiezen uit):

Miranda – Wateringen beperkte mogelijkheden in overleg (Zuid-Holland),
TIJDELIJK NIET MOGELIJK: Dewi – Beuningen (Gelderland) 
Diana – Heemskerk (Noord-Holland)
Martzen – Assen (Drenthe)

Met energetische special (module 5) 997,00

 • Drie praktijklessen van twee uur. Deze worden ingeplant op een dag en tijdstip die jou goed uit komt.
 • De energetische module wordt alleen in groepsverband (één dag). Je kunt kiezen uit:

2020: donderdag 26 november 2021: vrijdag  26 maart of donderdag 1 juli (van 10.00 t/m 16.00 in Kwintsheul)

Ja, ik wil inschrijven

Op welke dagen kan de individuele praktijkles ingeplant worden?

Zonder energetische special (module 5)  897,00
Drie praktijklessen van twee uur. Deze worden ingeplant op een dag en tijdstip die jou goed uit komt.
Ja, ik wil inschrijven

Op welke dagen kan de individuele praktijkles ingeplant worden?

 • Alle praktijkdagen 
 • Twee jaar toegang online leeromgeving
 • Bonus: Gratis module slaaplekker massage t.w.v. € 60,00 (klik hier voor meer informatie)
 • Gratis twee jaar registratie in het register van Babymassage Nederland – RGDB (243 leden) t.w.v. € 97,00!
 • Je ontvangt een logo voor op je website. Hierdoor profiteer jij mee met promotie van babymassage door Babymassage Nederland op o.a. facebook ,  Intragram ,  Linkedin en  Youtube.

Veel gestelde vragen:

Voor iedere praktijkles, ook de eerste, heb je een aantal weken de tijd om je rustig en goed voor te bereiden. Je kunt hierbij denken aan zelfstandig oefenen van massagetechnieken, opdrachten maken en een e-book lezen.
Een passende voorbereiding helpt je om het maximale uit jezelf en de praktijklessen te halen.
De opleiding vraagt gedurende 3 maanden een studiebelasting ongeveer 2 tot 4 uur per week van je.
Mijn ervaring is dat ik na verloop van tijd nog wel eens het één en ander vergeet van wat mij op een praktijkdag verteld is.
Door mijn unieke leermethode zullen de kennis en vaardigheden die je opdoet niet wegzakken. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je na verloop van tijd alles wat je leert hebt geleerd weer kwijtraakt. Je kunt alle technieken, theorie en oefeningen namelijk teruglezen en bekijken op de online leeromgeving wanneer je maar wilt.
Dat is één van de redenen waarom ik voor deze studiemethode heb gekozen. Een andere reden is dat deze studiemethode het mogelijk maakt om met elkaar goed de diepte in te kunnen gaan. Dat geeft jou competenties van een hoogwaardig niveau.
Tijdens praktijkdagen oefenen we de massagetechnieken op een pop en bij elkaar. Het is erg belangrijk om ook zelf te ervaren hoe de technieken voelen en wat de massage doet voor je lichaam en je geest. Dit geeft meer inlevingsvermogen. Daarnaast zult jij de technieken met nog meer enthousiasme kunnen overdragen omdat je immers zelf hebt kunnen ervaren hoe prettig de technieken zijn. Ik werk vanuit een holistische benadering.

Nee, aangezien al het lesmateriaal zeer uitgebreid is heb je geen vooropleiding nodig. Aan het einde van de opleiding heb je alle kennis in huis om professioneel aan de slag te gaan!
Er zijn wel toelatingseisen als je de opleiding volledig online wilt volgen.

Je bent altijd al gefascineerd geweest door baby’s en dit is voor jou het moment om je hart te gaan volgen?
Je voelt een passie om ouders te leren de onderlinge band en liefde met hun baby te intensiveren?
Je vindt het fijn om een belangrijke bijdrage te leveren aan ouders in de ontspanning en ontwikkeling van hun baby?
Je geeft graag waardevolle tips over bijvoorbeeld slapen of huilen?
Je wilt een eigen praktijk babymassage starten, maar mist de echte know-how om professioneel voor de dag te komen?
Je wilt je diensten van je bestaande praktijk uitbreiden met het geven van een cursus babymassage?
Na het volgen van alle praktijklessen en het insturen van alle opdrachten ontvang je een certificaat. Je ontvangt een diploma als je een voldoende hebt voor het praktijkexamen.

Een pop van minimaal 54 cm met een stoffenlijf (op een kleinere pop kunnen de technieken niet goed geoefend en gedemonstreerd worden).

In groepsverband
Een maand na de laatste praktijkdag dienen alle opdrachten te zijn gemaakt en ingeleverd.

Individueel en volledig online
De opleiding dient binnen een half jaar afgerond te zijn en binnen een maand na je laatste praktijkles.

Waarom? Dit omdat de opgedane kennis tijdens de praktijkdagen anders te lang geleden is. Dat is nadelig voor het totaal proces van de opleiding.

Ja, dat kan. Als je niet in de gelegenheid bent om naar Nederland te komen voor de praktijkdag(en) dan bespreek ik graag via een skype gesprek de mogelijkheden. Skype afspraak inplannen

Ja, ik wil inspiratie en tips via de e-mail!

Wil je meer informatie of een persoonlijk gesprek?

Ik beantwoord je vragen graag.

Telefoonnummer: 06 – 4250 1298
E-mail: miranda@opleiding-babymassage.nl

De opleiding bij Babymassage Nederland wordt gevolgd door o.a: 

Fysiotherapeuten en osteopaten, kraamverzorgende, kinderverpleegkundige van de afdeling neonatologie,  pedagogisch medewerkers, verloskundige,  babycoaches en baby consulenten en vele ouders die hun hart willen gaan volgen.

 

Erkenning

Na het voltooien van de opleiding docent babymassage expert wordt je opgenomen in het register van Babymassage Nederland het RGDB; “Register Gecertificeerde Docenten Babymassage”.
Babymassage Nederland – RGDB heeft als doel:

 • De professionaliteit van babymassage te bevorderen.

 • Babymassage meer bekendheid te geven.

 • Inspringen op nieuwe ontwikkelingen, visies en nieuwe invalshoeken.

 • De leden onder de aandacht te brengen bij ouders en diverse beroepsgroepen.

 • Samenwerking tussen diverse beroepsgroepen te stimuleren.

Babymassage Nederland is een bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) geregistreerde en erkende Particuliere Onderwijsinstelling.

Registratie bij het CRKBO, een onafhankelijke instelling, geschiedt op basis van een audit, waarbij het opleidingsinstituut moet voldoen aan de gestelde criteria.

De opleiding is erkend door de Babyconsulent Nederland! Eén van de toelatingseisen om babyconsulent te worden is dat je een docentenopleiding babymassage met goed gevolg hebt afgerond. 

Contact: 0642501298