Technieken om in te kunnen spelen op de persoonlijke behoefte van ouder en baby.

Geen enkele baby is hetzelfde en daarom is deze module zo waardevol. Je leert technieken uit diverse stromingen. Op deze manier kun je namelijk goed inspelen op persoonlijke behoeften van de ouder en baby. Voor met name onrustige en gevoelige baby’s en baby’s met een korte aandachtsspanne, is namelijk vaak een andere specifieke massage aanpak gewenst. Zo leer je bijvoorbeeld technieken die nog meer veiligheid, stevigheid en begrenzing bieden aan de baby. 

 Daarnaast behandelen we nog een aantal nuttige technieken waar baby’s bijzonder goed op reageren.

De volgende technieken komen aan bod:

Holistisch pulsen: het ritmisch pulsen/wiegen van het babylichaam. Elke ouder wiegt een baby regelmatig vanuit zijn/haar intuïtie. Wiegen heeft een kalmerend effect en daarin voorziet deze zeer ontspannende en rustgevende massagetechniek.

Holistisch pulsen is speciaal ontwikkeld en afgestemd op baby’s. Het is ook zeer geschikt voor onrustige baby’s en baby’s die veel huilen. Voor veel baby’s favoriet!

Polariteitsmassage: rustgevende handen worden op specifieke plekken van het lichaam gelegd die energie opnemen en verdelen. De baby voelt geborgenheid en daarnaast breng je de baby in balans.

Commodemassage: even geen tijd voor een uitgebreide massage? Dan biedt deze heerlijke commodemassage uitkomst. Je leert hele fijne en doeltreffende technieken om een baby het gevoel van geborgenheid en veiligheid te geven en daarnaast de baby beter te laten aarden.

Baby-yoga: Baby- yoga zorgt op speelse wijze voor ontspanning. Middels 8 basis yoga oefeningen en 2 oefeningen op een liedje en een rijmpje leer je deze uitnodigende oefeningen te beheersen.

Ik schrijf me graag in en ga akkoord met de algemene voorwaarde:

Data

Maandag 4 oktober

 

Er is één praktijkdag in groepsverband.

Voor iedereen die de opleiding docent Babymassage expert bij Babymassage Nederland heeft gevolgd en deze dag wilt opfrissen.

  • Aantal lesdagen: 1
  • Voorbereiding lesdag: doorlezen e-book theorie, oefenen technieken en het maken van een opdracht (ongeveer 5 á 8 uur)
  • Lestijden: 10.00 tot 16.00 uur
  • Investering: € 89,00 inclusief toegang online leeromgeving. (e-book, video en veel achtergrond informatie) en en heerlijke lunch
  • Erkende Beroepsopleiding vrijgesteld van BTW.
    •  
  • Benodigdheden: een pop met een stoffenlijf van min. 55 cm.(op een kleinere pop kunnen de technieken niet goed geoefend en gedemonstreerd worden).
  • Certificaat: na afloop ontvang je een certificaat
Ja leuk, ik schrijf mij in!