Gratis e-books, video’s, tips, artikelen en babymassage technieken

12 originele slaaptips!

Baby wil niet slapen

 

 

 


Gratis e-book! Laat ik mijn baby wel of niet in slaap huilen?

Lastig hé…als je baby veel huilt en niet wilt slapen? Pfff…ik weet er alles van! Ik help je graag met mijn e-book.

Voor alle ouders en professionals zullen er bruikbare tips instaan. Waarom weet ik dat zo zeker? Omdat het e-book enorm veelzijdig is.
 
Ik geloof namelijk niet in één aanpak die in alle gevallen werkt, omdat wij immers allemaal anders en uniek zijn. Daarom heb ik deze vraag aan zes collega’s gesteld. Collega’s met allemaal verschillende achtergronden, die allemaal op hun eigen mooie en unieke manier werken. Daarom is het e-book zo enorm divers geworden. Klik hier om het e-book aan te vragen.

 

 

Gratis e-book! Babymassage en de overdracht van emoties!

 

Ben je benieuwd hoe de overdacht van emoties werkt?
Klik hier voor meer informatie en vraag daarna het gratis e-book aan.

 

 

 

Gratis online snuffelcursus

Wat staat er in de online snuffelcursus?

  • E-book – met daarin wat algemene informatie over babymassage
  • E-book – tijdsduur van babymassage en de beleving van tijd
  • Een massagetechniek
  • Een oefening die goed is voor baby’s met een voorkeurshouding.
  • Videolessen
  • Opdrachten
  • Praktijkverslagen

 

Gratis ontspanningsoefening voor moeder en baby!

 

 

 

 

 

 

 

 

Baby-yoga India


 

 

Algemene informatie babymassage

Positieve effecten van babymassage

Onderzoeken naar babymassage

5 keigoede redenen waarom een baby ontspant tijdens een massage!

Spiegelen

Spiegelen betekent dat je een houding, bewegingen of gevoel van een ander overneemt, bijvoorbeeld tegelijkertijd huilen, fronzen of angstig worden. Baby’s zijn hiervoor nog meerontvankelijk dan volwassenen.

Als een baby huilt of onrustig is, hebben ouders vaak de neiging die onrust te spiegelen door zelf onrustig te worden. Ik zie regelmatig dat ouders sneller gaan masseren als een kindje onrustig wordt (spiegelen). De kunst is nu juist om zelf rustig te blijven en vooral in een rustig tempo te blijven masseren zodat je kindje jou gaat spiegelen.

Het is daarom erg belangrijk om zelf innerlijk rustig te zijn voordat je aan de massage begint. Hierdoor voel je intuïtief ook beter waaraan je kindje behoefte heeft en kun je daarop je massage op aanpassen.

Er is één praktijkdag in groepsverband; kijk voor de data rechtsboven op deze pagina.

Baby’s masseren vanuit je hart

Masseren doe je niet alleen met je handen, maar met je hele wezen. De kunst van het masseren moet vanuit je binnenste komen. De kunst is toewijding, aandacht, concentratie en plezier. Dan geef je een goede massage. Als je niet echt betrokken bent bij wat je doet dan is de massage kil en het effect minimaal. Met massage is het net zo als met muziek: de musicus moet zijn instrument en de techniek kennen maar het publiek wordt niet geraakt door zijn technische kennis, maar zijn gevoel voor muziek!

Dat betekent natuurlijk niet dat het niet uitmaakt waar je drukt, hoe je wrijft en in welke volgorde je dat doet. Uiteraard is het belangrijk dat je een goede babymassage techniek beheerst die gestructureerd, ritmisch en met de juiste druk uitgevoerd wordt.

 

 

 

 

Volg je me al op Instragram?