Workshop antroposofie

Ontdek hoe je je kwaliteiten als A-level Babymassage docent kunt verbeteren door te werken met elementen uit de antroposofie.

De antroposofie vindt zijn oorsprong in de leer van Rudolf Steiner. Deze leer gaat over de zingeving van het leven en vrije persoonlijke ontwikkeling. De pedagogiek is hierbij een belangrijk onderdeel binnen de antroposofie. Een ander belangrijk onderdeel van een antroposofie is warmtezorg. Dit is gericht op zowel fysieke als psychologische aspecten. 

Babymassage is een vorm van warmtezorg en kan bijdragen aan een geborgen gevoel. In deze workshop leer je wat je vanuit de antroposofische visie nog meer kunt doen om dit geborgen gevoel tijdens jouw les bij de baby te versterken.

Ook wordt er aandacht besteed aan wat jij nog meer voor ouders kunt betekenen. En je krijgt tips die je ouders voor thuis mee kunt geven.

Je leert ook alles over het aanbieden van materialen zoals wol, polyester, zijde en katoen maar eigenlijk nog interessanter… wanneer gebruik je nou wat?
Zorg dat je deze materialen klaar hebt liggen want tijdens de workshop gaat Judith hiermee een waardevolle oefening met ons doen.

Kortom…een inspirerende workshop die je niet wilt missen!

De workshop wordt gegeven door Judith Klijnsma

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die lid is van het register van Babymassage Nederland en voor iedereen die de opleiding A-level Babymassage volgt.