Miranda van Kester

Docent Opleiding Babymassage en Baby-yoga individuele begeleiding en groepsprakijklessen in  Kwinstheul (Zuid-Holland), Meppel (Drenthe) en Lanaken (België)

In alle jaren dat ik de cursus Babymassage aan ouders gaf, heb ik me verdiept in Shantala technieken. Is het reëel om een massage uit een totaal andere cultuur zonder aanpassingen in Nederland te integreren? Waarom worden nou juist die technieken toegepast en wat is de werking ervan? Wat voor gevoel ervaart een baby bij de technieken? Ik ben mezelf verder gaan ontwikkelen en naar antwoorden gaan zoeken.

Mijn intuïtie gaf namelijk aan dat er veel meer uit de Babymassage te halen viel. Samen met een aantal mensen uit diverse vakgebieden (osteopaat/fysiotherapeut), ben ik gaan kijken wat er nog meer mogelijk was en heb ik nieuwe technieken ontwikkeld en bestaande technieken doorontwikkeld. Mijn gevoel werd bevestigd toen ik de gunstige werking van die nieuwe technieken bij de baby’s zag. En de positieve reacties van hun ouders mocht ervaren.

Na de opleiding Baby-yoga, die ik in Engeland volgde, heb ik zelf een cursus Baby- yoga/spelmassage ontwikkeld en daarna aan veel ouders overgebracht.
Na jarenlang met veel plezier de cursus Babymassage en Baby-yoga te hebben gegeven aan ouders en baby’s, voelde ik een grote behoefte om dit inspirerende vak en mijn jarenlange ervaring en nieuwe kennis/inzicht te delen met anderen. Ik wilde docenten opleiden om ‘ons’ bijzondere vak verder te verspreiden.
Met veel zorg en plezier heb ik toen de opleidingen Docent Babymassage en Docent Baby-yoga samengesteld.
Om mijn kennis op diverse gebieden nog eens extra te verdiepen volg ik regelmatig een aantal nascholingen. Jaarlijks maak ik een wat afspraken met mensen uit diverse beroepsgroepen om mezelf, en vooral ook de opleidingen, nog verder te ontwikkelen.
Het geeft mij veel voldoening en energie om het beste uit mijn cursisten te halen. Een hele belangrijke kernwaarde vind ik ‘kijken waarin iemand uniek is’. Pas als een docent zich op zijn/haar eigen unieke manier en vanuit zijn/haar gevoel zichzelf neerzet zal hij/zij als docent succesvol zijn. In mijn opleiding krijg je dan ook niet altijd direct kant-en-klare antwoorden. Ik wil je eerst stimuleren om zelf te gaan voelen wat jouw visie is over een bepaalde materie. Intuïtie vind ik ook een belangrijk aspect in de babymassage.
Daarnaast wil ik een stuk persoonlijke ontwikkeling aan de cursisten meegeven, vind ik persoonlijk contact erg prettig en werk ik graag met aandacht en respect.
Ik geef de Opleiding Docent Babymassage op holistische wijze. Bijzonder geïnteresseerd ben ik in het feit dat de mens niet alleen een lichaam heeft, maar ook uit een emotioneel, mentaal, sociaal en spiritueel deel bestaat.

Diana van der Laan

Docent Opleiding Babymassage individuele begeleiding in Heemskerk Noord Holland.

Diana van der Laan

Diana van der Laan

Ik ben Diana van der Laan, ben 43 jaar en woon in Heemskerk.
Ik ben getrouwd met Paul en samen hebben wij drie heerlijke tienermeiden.

Ik ben mama- en lifecoach, EMDR-therapeut, babyconsulente, babymassage- en babyyogadocente.
Dit alles heb ik samengebracht in de door mij opgezette “Mamapraktijk”.
Een plek waar mama terecht kan voor zichzelf, haar baby en hun samen.
Voor dit laatste verzorg ik kleinschalige babymassagecursussen.
Bij het lesgeven aan jou, neem ik deze passie en ervaring, maar ook mijn kennis en ervaring over baby’s en het ondersteunen van mama’s mee.
Mijn achtergrond is jeugdverpleegkundige. Ik heb langere tijd op het consultatiebureau gewerkt met ouders en kinderen van 0-4 jaar en heb vele facetten van het moederschap van dichtbij gezien en ondersteund.
Voor mensen die dat willen zet ik mijn sterk ontwikkelde intuitie in. Ik ben hooggevoelig en heb daar vooral de eerste 30 jaar van mijn leven veel last gehad in de vorm van extreme moeheid. Ik ervaar die gevoeligheid nu als kracht en heb daarvoor de 5-jarige opleiding effectieve intuïtie gedaan en daarmee een erkend diploma voor het ondersteunen van volwassenen (en baby’s) door middel van mijn intuïtie.

Voor mij zijn liefdevolle aandacht, je veilig voelen en persoonlijk afgestemde ondersteuning essentiële onderdelen in mijn werk. Ik stem af op wat voor jouw belangrijk is om te weten of te ervaren om een goede babymassagedocente te worden. Opvallend daarbij zijn mijn rust, toegankelijkheid en zorgvuldigheid.
Ik heb ervoor gekozen om alleen werk te doen waar ik blij van word en daarom geef ik naast mijn eigen praktijk, ook les aan aanstaande collega’s, zoals jij, bij Babymassage Nederland.
Leuk om jou te ontmoeten en jou te ondersteunen bij de opleiding tot babymassagedocente!

Dewy de Bie-van Hoogmoed

Docent Opleiding Babymassage individuele begeleiding in Beuningen (Gelderland).

Dewy de Bie-van Hoogmoed

Dewy de Bie-van Hoogmoed

Ik ben Dewy de Bie-van Hoogmoed, getrouwd met Martijn en trotse moeder van een zoon (2012) en twee dochters (2014, 2016). Uit eigen ervaring weet ik hoe bijzonder het is om moeder te mogen worden en zijn. Zwangerschap & baby’s fascineren me al van jongs af aan. Helaas bleek moeder worden voor mij niet vanzelfsprekend. Tijdens dit proces volgde ik een 3-jarige yogadocenten opleiding waarin ik leerde te vertrouwen in mezelf, in mijn intuïtie en in mijn lichaam. Hierna heb ik nog een uitgebreide opleiding tot docent zwangerschapsyoga gevolgd.

Mijn zoon was als baby al een gevoelig mannetje en op die manier ben ik in aanraking gekomen met babymassage. Hoe heerlijk was het om hem te masseren en hem te zien ontspannen. Maar ook om op die manier verbinding te maken met hem! Ik merkte dat de Shantala methode niet optimaal bij hem aansloot, maar de passie voor babymassage was ontstaan. Toen ik voelde dat ik naast zwangerschapsyoga ook babymassage cursussen wilde gaan geven ben ik de opleiding bij Babymassage Nederland gaan volgen. Daar leerde ik naast de Shantala methode verschillende aanvullende technieken. Hierdoor kan ik ouders de technieken leren die aansluiten bij de behoeften van hun baby. Ik vind dit een heel mooi vak en het geeft mij veel voldoening om mama’s-in-wording en jonge mama’s te begeleiden.

Tijdens mijn 4-jarige WO opleiding Bewegingswetenschappen ben ik opgeleid tot Psychomotorisch therapeut. Hierin heb ik veel geleerd op het gebied van lichaamservaring en beweging en welke belangrijke rol het lichaam speelt in het je fijn voelen. Ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, lichaamstaal, en gesprekstherapie kwamen in deze opleiding ook aan bod.

Toen Miranda me vroeg om de individuele praktijklessen voor haar te gaan verzorgen wist ik dat al deze kennis goed van pas zou komen. Terwijl ik je begeleid tijdens jouw praktijkles neem ik naast bovenstaande kennis ook mijn ervaring vanuit mijn andere massage opleiding mee (ontspanningsmassage) evenals mijn ervaring met het masseren van volwassenen. Respect voor de ander en het vertrouwen geven in het eigen kunnen zijn voor mij belangrijke waarden in het begeleiden en doceren. Door goed te luisteren naar jou en te vertrouwen op mijn intuïtie voel ik aan wat jij nodig hebt tijdens je praktijkles. Ik ben rustig, geduldig en kan goed luisteren, maar ik ben tegelijkertijd ook open, spontaan en gepassioneerd in wat ik doe.

Ik kijk er enorm naar uit om jou ook dit mooie vak te leren

 

 

Locatie’s

Volg je hart!

Volg je me al op Instagram?

Ik deel waardevolle informatie met jou!

Locatie’s

Contact: 0642501298