Ons team

Miranda van Kester

Docent Opleiding Babymassage en Baby-yoga individuele begeleiding en groepsprakijklessen in  Kwinstheul (Zuid-Holland), Meppel (Drenthe) en Lanaken (België)

In alle jaren dat ik de cursus Babymassage aan ouders gaf, heb ik me verdiept in Shantala technieken. Is het reëel om een massage uit een totaal andere cultuur zonder aanpassingen in Nederland te integreren? Waarom worden nou juist die technieken toegepast en wat is de werking ervan? Wat voor gevoel ervaart een baby bij de technieken? Ik ben mezelf verder gaan ontwikkelen en naar antwoorden gaan zoeken.

Mijn intuïtie gaf namelijk aan dat er veel meer uit de Babymassage te halen viel. Samen met een aantal mensen uit diverse vakgebieden (osteopaat/fysiotherapeut), ben ik gaan kijken wat er nog meer mogelijk was en heb ik nieuwe technieken ontwikkeld en bestaande technieken doorontwikkeld. Mijn gevoel werd bevestigd toen ik de gunstige werking van die nieuwe technieken bij de baby’s zag. En de positieve reacties van hun ouders mocht ervaren.

Na de opleiding Baby-yoga, die ik in Engeland volgde, heb ik zelf een cursus Baby- yoga/spelmassage ontwikkeld en daarna aan veel ouders overgebracht.
Na jarenlang met veel plezier de cursus Babymassage en Baby-yoga te hebben gegeven aan ouders en baby’s, voelde ik een grote behoefte om dit inspirerende vak en mijn jarenlange ervaring en nieuwe kennis/inzicht te delen met anderen. Ik wilde docenten opleiden om ‘ons’ bijzondere vak verder te verspreiden.
Met veel zorg en plezier heb ik toen de opleidingen Docent Babymassage en Docent Baby-yoga samengesteld.
Om mijn kennis op diverse gebieden nog eens extra te verdiepen volg ik regelmatig een aantal nascholingen. Jaarlijks maak ik een wat afspraken met mensen uit diverse beroepsgroepen om mezelf, en vooral ook de opleidingen, nog verder te ontwikkelen.
Het geeft mij veel voldoening en energie om het beste uit mijn cursisten te halen. Een hele belangrijke kernwaarde vind ik ‘kijken waarin iemand uniek is’. Pas als een docent zich op zijn/haar eigen unieke manier en vanuit zijn/haar gevoel zichzelf neerzet zal hij/zij als docent succesvol zijn. In mijn opleiding krijg je dan ook niet altijd direct kant-en-klare antwoorden. Ik wil je eerst stimuleren om zelf te gaan voelen wat jouw visie is over een bepaalde materie. Intuïtie vind ik ook een belangrijk aspect in de babymassage.
Daarnaast wil ik een stuk persoonlijke ontwikkeling aan de cursisten meegeven, vind ik persoonlijk contact erg prettig en werk ik graag met aandacht en respect.
Ik geef de Opleiding Docent Babymassage op holistische wijze. Bijzonder geïnteresseerd ben ik in het feit dat de mens niet alleen een lichaam heeft, maar ook uit een emotioneel, mentaal, sociaal en spiritueel deel bestaat.

Diana van der Laan

Docent Opleiding Babymassage individuele begeleiding in Heemskerk Noord Holland.

Diana van der Laan

Diana van der Laan

Ik ben Diana van der Laan, 

Ik ben mama- en lifecoach, EMDR-therapeut, babyconsulente, babymassage- en babyyogadocente.
Dit alles heb ik samengebracht in de door mij opgezette “Mamapraktijk”.
Een plek waar mama terecht kan voor zichzelf, haar baby en hun samen.
Voor dit laatste verzorg ik kleinschalige babymassagecursussen.
Bij het lesgeven aan jou, neem ik deze passie en ervaring, maar ook mijn kennis en ervaring over baby’s en het ondersteunen van mama’s mee.
Mijn achtergrond is jeugdverpleegkundige. Ik heb langere tijd op het consultatiebureau gewerkt met ouders en kinderen van 0-4 jaar en heb vele facetten van het moederschap van dichtbij gezien en ondersteund.
Voor mensen die dat willen zet ik mijn sterk ontwikkelde intuïtie in. Ik  heb de 5-jarige opleiding effectieve intuïtie gedaan en daarmee een erkend diploma voor het ondersteunen van volwassenen (en baby’s) door middel van mijn intuïtie.

Voor mij zijn liefdevolle aandacht, je veilig voelen en persoonlijk afgestemde ondersteuning essentiële onderdelen in mijn werk. Ik stem af op wat voor jouw belangrijk is om te weten of te ervaren om een goede Babymassage docent te worden. Opvallend daarbij zijn mijn rust, toegankelijkheid en zorgvuldigheid.
Ik heb ervoor gekozen om alleen werk te doen waar ik blij van word en daarom geef ik naast mijn eigen praktijk, ook les aan aanstaande collega’s, zoals jij, bij Babymassage Nederland.
Leuk om jou te ontmoeten en jou te ondersteunen bij de opleiding tot babymassagedocente!

Marike den Braber

Huiswerkbegeleiding, coaching en ondersteunende administratieve werkzaamheden.

Marike is een ervaren A-level Babymassage docent. In haar eigen praktijk ervaart ze steeds weer hoe mooi en belangrijk babymassage is. Ze ervaart dat de ouder en de baby aan het einde van de les ontspannen en tevreden zijn. De gewenste resultaten zijn vrijwel altijd zichtbaar. Deze beoogde resultaten zijn grotendeels bereikt doordat zij de ouder goed kan adviseren en goed kan inspelen op de situatie en reactie van de baby. Ze vindt dat een baby met babymassage geen betere start in zijn prille leventje kan wensen.

Marike is ook werkzaam als kindercoach. Als kindercoach helpt zij kinderen de emoties en gevoelens beter te verwerken en onder controle te krijgen. Door kinderen op een praktische en laagdrempelige manier handvatten te bieden, leert het kind zijn eigen denken en handelen positief te beïnvloeden.

Baby’s en kinderen geven Marike veel positieve energie. De combinatie van babymassage en kindercoaching zorgt voor mooie overeenkomsten.

Geduld, rust, positiviteit en empathie zijn elementen die helemaal op haar van toepassing zijn. Het mooie van Marike is dat ze ieder individu, situatie, proces of ervaring altijd vanuit de positieve kant weet te benaderen en te stimuleren.

Haar ruime babymassage en coach ervaringen en haar achtergrond als verpleegkundige kan zij goed inzetten bij de begeleiding van de opdrachten van cursisten bij Babymassage Nederland. Ze vindt het erg leuk om op deze manier cursisten te begeleiden op weg naar hun diploma.

Met haar kennis en ervaringen op dit gebied, geeft zij naast de huiswerkbegeleiding ook invulling aan de ondersteunende administratieve werkzaamheden.

Thessa de Roo

Thessa de Roo

Thessa is een ervaren A-level Babymassage docent. Daarnaast werkt ze al 33 jaar met veel plezier en passie met baby`s, kinderen en hun ouders binnen de GGZ kind & jeugd en de jeugdgezondheidszorg (0-4 jaar). Naast begeleidingen en behandelingen geeft zij verschillende trainingen, lezingen en workshops t.a.v. opvoeden en mindful Parenting.

Binnen haar werk ziet zij kinderen en hun ouders die op verschillende manieren zijn vastgelopen. Veelal hoort ze terug hoe ouders een moeilijke periode hebben gehad in de eerste periode van het leven van hun kind en hier onvoldoende begeleiding in hebben ontvangen. 

Ze kreeg steeds meer het gevoel dat ze haar kennis en ervaring wil gebruiken op het voorkomen van problemen i.p.v. deze op te lossen op latere leeftijd. Dit maakt dat zij haar eigen Baby & Kindpraktijk GROEI is gestart.

 

Binnen haar praktijk richt zij zich op baby’s en het jonge kind. Samen met ouders kijkt zij naar hun kind en het gedrag, maar ook naar de ouder zelf. Samen legt ze de puzzel en stemt ze af op wat hun kind nodig heeft. In haar begeleiding neemt ze de tijd en rust om samen goed te kijken en te voelen welke aanpak er bij de ouder en baby past.

Zij ziet ouders groeien door o.a. de inzet van holistische babymassage in combinatie met het verkrijgen van inzicht in ontstane patronen. Ouders komen hierdoor weer in hun kracht te staan en vinden het vertrouwen terug in hun ouderlijke intuïtie.

Haar systemische blik in combinatie met het gevoelsmatig kunnen afstemmen op iedere ouder en baby is een meerwaarde.

Thessa is empathisch en positief, ze denkt in mogelijkheden i.p.v. beperkingen en ze hanteert een krachtgerichte werkwijze door ouders & kind in hun kracht te zetten.

Voor Babymassage Nederland geeft zij met veel plezier trainingen aan kraamverzorgsters en bijscholingen via Zoom. Ze is ontzettend blij dat ze op deze manier op nog groter schaal kan bijdragen aan het voorkomen van problemen i.p.v. oplossen op latere leeftijd.

team Babymassage Nederland