Babymassage Nederland – RGDB

Babymassage Nederland is gespecialiseerd in babymassage. Onze missie is babymassage meer bekendheid te geven en de professionaliteit te bevorderen.

In dit register van Babymassage Nederland staan A-level Babymassage. Ouders die een cursus babymassage willen volgen kunnen in het register snel en eenvoudig een gediplomeerde A-level Babymassage docent babymassage bij hen in de buurt vinden.

De kwaliteitseisen van de aangesloten docenten zijn hoog omdat baby’s een kwetsbare doelgroep zijn.

Onderscheidend vermogen A-level Babymassage docent:

De A-Level docent is expert in observeren.
Ze heeft uitstekende observatievermogens. Hiermee speelt ze perfect in op de persoonlijke massagebehoefte van de baby. Goed kunnen observeren is heel belangrijk als je wilt dat de baby na de massage zichtbaar tevreden en ontspannen is. A-Level docenten zijn expert in observeren;  Hier wordt tijdens de opleiding veel aandacht aan besteed met behulp van bijzonder videomateriaal.

De A-Level docent beheerst massage technieken uit diverse stromingen.
Hierdoor kan ze goed in spelen op de persoonlijke behoefte van de baby. Daarnaast  ondersteunt ze bijvoorbeeld ook onrustige baby’s, baby’s met kleine kwaaltjes en bijvoorbeeld baby’s met een korte aandachtspanne.
Op basis van de antwoorden op de vragen die de A-Level Babymassage docent aan de ouder stelt, beslist ze welke massage ze aanbiedt. Ze stelt deze, indien nodig, tijdens de massage bij.

De A-Level docent leert jonge ouders meer op hun gevoel te vertrouwen
Intuïtie inzetten is van cruciaal belang omdat een baby nog niet verbaal kan communiceren. De A-Level docent heeft geleerd hoe ze haar intuïtie volgt en leert dit ook aan de ouders. Ze luistert naar haar gevoel en past hiermee de technieken toe waar de baby op dat moment behoefte aan heeft.

De A-Level docent levert een bijdrage aan meer ontspanning in het leven van de ouder.
De A-Level docent levert een bijdrage aan een ontspannen ouder. Ze weet hoe ze ouders sneller en doeltreffender kan laten ontspannen. Hierdoor vermindert ook de kans dat de baby eventuele onrust van de moeder overneemt (spiegelen). Ze geeft ouders ook ontspanningsoefeningen mee die in de thuissituatie voor de nodige rust zorgen. Dit zijn hele fijne audio opnamen die optimale balans brengen in de relatie tussen ouders en baby.

De A-level docent zorgt voor de optimale verbinding tussen moeder en baby.
Hierdoor kan de ouder op een dieper niveau connectie maakt met haar baby. Ze zorgt dat de ouder goed gegrond is (aanwezig in je lichaam en verbonden met de aarde). Als de ouder goed verbonden is met zichzelf kan ze een diepere verbinding maken met de baby. En dat is nou juist één van de elementen waarom babymassage zo helend is. Hiermee vergroot je het effect van de massage.

De A-Level docent heeft een holistische visie en beheerst holistische massage- technieken
Ze beheerst technieken die energieblokkades wegnemen. Hierdoor kan het zelfregulerende vermogen van het lichaam zijn werk doen.  Als energie vrij door het lichaam stroomt dan is de baby in balans. Dan zit hij lekker in zijn vel en heeft hij geen lichamelijke klachten.

Babymassage Nederland – RGDB heeft als doel:

 • De professionaliteit van babymassage te bevorderen.
 • Babymassage meer bekendheid te geven.
 • Inspringen op nieuwe ontwikkelingen, visies en nieuwe invalshoeken.
 • De leden onder de aandacht te brengen bij ouders en diverse beroepsgroepen.
 • Samenwerking tussen diverse beroepsgroepen te stimuleren.
 • Ouders informeren over het belang van het volgen van een cursus babymassage bij een docent die een brede opleiding babymassage heeft gevolgd.

Aansluiten heeft enorm veel voordelen:

Register Babymassage Nederland

 • Je wordt opgenomen in het register. Zo vinden ouders die op zoek zijn naar een Babymassage cursus heel eenvoudig een gediplomeerd docent bij hen in de buurt.

 • Een vermelding van elke special en nascholing die je volgt onder jouw gegevens in het register.

 • Eventuele toekomstige wijzigen van jouw gegevens in het register.

 • Je bent onderdeel van onze community.

Bij- en nascholing

 • Toegang tot de online leeromgeving. Je profiteert hierdoor mee indien er toevoegingen of wijzigingen zijn. Onze opleiding is voortdurend in ontwikkeling. 

 • Behoud je hoge niveau. Na verloop van tijd kun je het één en ander vergeten wat jij de praktijkdagen geleerd hebt. Daarom is het mega waardevol dat je alle technieken, theorie en oefeningen  kunt teruglezen en bekijken op de online leeromgeving. 

 • Drie inspirerende workshops via Zoom van ongeveer 1 1/2 uur (gegeven door Miranda, Diana, Dewy of een gastdocent)

 • Nascholing (opfris dag) voor slechts 67 euro i.p.v. 100 euro (inclusief heerlijke lunch)

Promotie

 • Je ontvangt het logo (keurmerk) van Babymassage Nederland  voor op je website, zodat ouders kunnen zien dat je een gediplomeerd docent bent.

 • Je profiteert mee met promotie van babymassage door Babymassage Nederland op Social Media

 • Voor je klanten straal je meer professionaliteit en vertrouwen uit.

Heb je de opleiding bij Babymassage Nederland gevolgd?
Registratie is het eerste jaar kosteloos. 

Je investering na het eerste jaar
De bijdrage voor registratie in het RGDB ‘Register Gecertificeerde Docent Babymassage’ bedraagt € 67,00  (excl. btw) per jaar. Dit bedrag is inclusief alle bovenstaande genoemde voordelen. Het bedrag is van toepassing voor iedereen die meteen na het 1e gratis jaar lid blijft.

 

 

Ouders die niet tevreden zijn over een docent Babymassage kunnen hierover een klacht indienen bij het RGDB. In dat geval neemt Babymassage Nederland contact op met de desbetreffende docent om de klacht te bespreken.

De eisen aangescherpt in 2019!

Uiteraard voldoet iedereen die de opleiding bij Babymassage Nederland gevolgd heeft. 

Leden die elders een opleiding gevolgd hebben en twee van de onderstaande nascholingen/ specials gevolgd hebben voldoen inmiddels ook aan de nieuwe eis.

 • Opfris cursus babymassage
 • Nascholing aanvullende babymassage technieken
 • Nascholing technieken voor diverse babykwaaltjes
 • Nascholing baby-yoga
 • Workshop bewuster omgaan met energie
 • Special ‘energetische babymassage technieken, intuïtie en spiritualiteit’
 • Special ‘babymassage in de kraamperiode en het intensiveren van de hechting’
 • Slaaplekker massage

Je kunt alleen nog lid worden indien je de volledige opleiding tot A-level Babymassage docent bij Babymassage Nederland hebt gevolgd.

In het register van Babymassage Nederland willen wij graag een eenheid aan kennis voor de docenten. Hiermee kunnen we de kwaliteit van Babymassage voor iedere docent nog beter waarborgen en kunnen we makkelijker naar ouders toe communiceren wat deze docenten bieden.

Je kunt je daarom alleen laten registreren als je de volledige opleiding tot A-level Babymassage docent bij Babymassage Nederland gaat volgen.

Wellicht heb je al veel kennis en eigen kwaliteiten en vraag jij je nu af of dit voor jou waardevol kan zijn. Omdat docenten die de volledige opleiding tot A-level Babymassage docent hebben gevolgd alle technieken die wij aanbieden beheersen, zijn zij met meer kennis breed inzetbaar. Dit zorgt ervoor dat deze opleiding nog beter aansluit op de kwaliteit van Babymassage.

Uit ervaring weten wij inmiddels dat ervaren docenten, die elders een opleiding hebben gevolgd, enorm veel uit onze opleiding A-level Babymassage docent halen. Het zorgt altijd voor verdere verdieping en bewustwording. Door herhaling van dat wat je wellicht al weet, zal je kennis nog beter landen.

Na een nieuwe cursus merk je meteen dat je dan met nog meer enthousiasme gaat lesgeven. Ouders voelen dit en worden daar ook blij van.

Tevens zal je alle technieken leren beheersen die nodig zijn om in het register opgenomen te kunnen worden. Bijkomend voordeel is dat je hierdoor in de praktijk de ouder en baby nog meer kunt aanbieden en nog beter kunt inspelen op de (individuele) situatie. 

Contact: 0642501298