Lidmaatschap Babymassage Nederland

Babymassage Nederland is gespecialiseerd in babymassage. Bij Babymassage Nederland worden docenten opgeleid met de nieuwste technieken en bewezen methoden van babymassage. Daar sluit onze missie mooi op aan.

Onze missie is: ‘‘Door het vergroten en optimaliseren van professionele Babymassage docenten, er voor zorg kunnen dragen dat babymassage meer onder de aandacht wordt gebracht, zodat babymassage steeds populairder wordt.”

Met deze missie dragen wij bij aan hoogwaardige docenten, die hun brede kennis en kunde kunnen inzetten bij het overdragen van verschillende babymassagetechnieken.

In het register van Babymassage Nederland staan onze breed opgeleide A-level Babymassage docenten.
Ouders die een cursus babymassage willen volgen kunnen in dit register snel en eenvoudig een gediplomeerde A-level Babymassage docent babymassage bij hen in de buurt vinden.

De kwaliteitseisen van de aangesloten docenten zijn hoog omdat baby’s een kwetsbare doelgroep zijn.

Een lidmaatschap heeft enorm veel voordelen:

Register Babymassage Nederland

 • Je wordt opgenomen in het register. Zo vinden ouders die op zoek zijn naar een Babymassage cursus heel eenvoudig een gediplomeerd docent bij hen in de buurt.

 • Een vermelding van elke special en nascholing die je volgt onder jouw gegevens in het register. Hierdoor wordt jouw professionele aanbod van Babymassage duidelijk zichtbaar. 

 • Eventuele toekomstige wijzigingen van jouw gegevens in het register. Zo blijft alles up to date.

 • Je bent onderdeel van onze community, waardoor je je meer verbonden voelt met collega-docenten. Het versterkt de saamhorigheid wat ten goede komt aan jouw professionaliteit.

Bij- en nascholing

 • Toegang tot de online leeromgeving, zodat je altijd op de hoogte blijft. Je profiteert hierdoor mee indien er toevoegingen of wijzigingen zijn. Onze opleiding is voortdurend in ontwikkeling. 

 • Doorlopend vragen kunnen stellen. Deze vragen en vragen van anderen worden in een video beantwoord en op de online leeromgeving gezet. Zo kun je ook altijd profiteren van vragen van anderen.

 • Jaarlijks drie inspirerende workshops via Zoom van ongeveer 1 1/2 uur (gegeven door Miranda, Diana, Dewy of een gastdocent)

 • Nascholing (opfris dag) voor slechts 87 euro i.p.v. 137,00 euro (inclusief heerlijke lunch)

 • Behoud je hoge niveau. Na verloop van tijd kun je het één en ander vergeten wat jij de praktijkdagen geleerd hebt. Daarom is het mega waardevol dat je alle technieken, theorie en oefeningen  kunt teruglezen en bekijken op de online leeromgeving. 

Promotie

 • Je ontvangt het logo (keurmerk) van Babymassage Nederland  voor op je website, zodat ouders kunnen zien dat je een gediplomeerd docent bent.

 • Je profiteert mee met promotie van babymassage door Babymassage Nederland op Social Media

 • Voor je klanten straal je meer professionaliteit en vertrouwen uit, omdat Babymassage Nederland landelijk goed bekend staat om haar kwaliteit van professionele opleidingen. Maar ook omdat Babymassage Nederland zich onderscheidt in een breed aanbod van exclusieve specials.

Je investering na je gratis jaar lidmaatschap
Lidmaatschap bedraagt € 67,00  per jaar voor iedereen die de volledige opleiding bij Babymassage Nederland gevolgd heeft. Dit bedrag is inclusief alle bovenstaande genoemde voordelen.

Het bedrag is van toepassing voor iedereen die meteen na de gratis periode lid blijft. Ben je één of meerdere jaren niet lid geweest? Dan betaal je 50 euro administratie kosten aan herregistratie. 

Ouders die niet tevreden zijn over een docent Babymassage kunnen hierover een klacht indienen bij het RGDB. In dat geval neemt Babymassage Nederland contact op met de desbetreffende docent om de klacht te bespreken.

In het register van Babymassage Nederland willen wij graag een eenheid aan kennis voor de docenten. Hiermee kunnen we de kwaliteit van Babymassage voor iedere docent nog beter waarborgen en kunnen we makkelijker naar ouders toe communiceren wat deze docenten bieden.

Je kunt je daarom alleen laten registreren als je de volledige opleiding tot A-level Babymassage docent bij Babymassage Nederland gaat volgen.

Wellicht heb je al veel kennis en eigen kwaliteiten en vraag jij je nu af of dit voor jou waardevol kan zijn. Omdat docenten die de volledige opleiding tot A-level Babymassage docent hebben gevolgd alle technieken die wij aanbieden beheersen, zijn zij met meer kennis breed inzetbaar. Dit zorgt ervoor dat deze opleiding nog beter aansluit op de kwaliteit van Babymassage.

Uit ervaring weten wij inmiddels dat ervaren docenten, die elders een opleiding hebben gevolgd, enorm veel uit onze opleiding A-level Babymassage docent halen. Het zorgt altijd voor verdere verdieping en bewustwording. Door herhaling van dat wat je wellicht al weet, zal je kennis nog beter landen.

Na een nieuwe cursus merk je meteen dat je dan met nog meer enthousiasme gaat lesgeven. Ouders voelen dit en worden daar ook blij van.

Tevens zal je alle technieken leren beheersen die nodig zijn om in het register opgenomen te kunnen worden. Bijkomend voordeel is dat je hierdoor in de praktijk de ouder en baby nog meer kunt aanbieden en nog beter kunt inspelen op de (individuele) situatie. 

Onderscheidend vermogen A-level Babymassage docent:

De A-Level docent is expert in observeren.
A-Level docenten zijn expert in observeren. Hier wordt tijdens de opleiding veel aandacht aan besteed met behulp van uitzonderlijk videomateriaal. Daardoor heeft de docent uitstekende observatievermogens. Hiermee speelt ze perfect in op de persoonlijke massagebehoefte van de baby. Goed kunnen observeren is heel belangrijk als je wilt dat de baby na de massage zichtbaar tevreden en ontspannen is.

De A-Level docent beheerst massagetechnieken uit diverse stromingen.
Hierdoor kan ze goed inspelen op de persoonlijke behoefte van de baby. Daarnaast ondersteunt ze bijvoorbeeld ook onrustige baby’s, baby’s met kleine kwaaltjes en baby’s met een korte aandachtspanne.
Op basis van de antwoorden op de vragen die de A-Level Babymassage docent aan de ouder stelt, beslist ze welke massage ze aanbiedt. Ze stelt deze, indien nodig, tijdens de massage bij.

De A-Level docent leert jonge ouders meer op hun gevoel te vertrouwen
Intuïtie inzetten is van cruciaal belang omdat een baby nog niet verbaal kan communiceren. De A-Level docent heeft geleerd hoe ze haar intuïtie volgt en leert dit ook aan de ouders. Ze luistert naar haar gevoel en past hiermee de technieken toe waar de baby op dat moment behoefte aan heeft.

De A-Level docent levert een bijdrage aan meer ontspanning in het leven van de ouder.
De A-Level docent levert een bijdrage aan een ontspannen ouder. Ze weet hoe ze ouders sneller en doeltreffender kan laten ontspannen. Hierdoor vermindert ook de kans dat de baby eventuele onrust van de moeder overneemt (spiegelen). Ze geeft ouders ook ontspanningsoefeningen mee die in de thuissituatie voor de nodige rust zorgen. Dit zijn hele fijne audio opnamen die optimale balans brengen tussen ouders en baby.

De A-level docent zorgt voor de optimale verbinding tussen moeder en baby.
Hierdoor kan de ouder op een dieper niveau connectie maken met haar baby. Ze zorgt dat de ouder goed gegrond is (aanwezig in je lichaam en verbonden met de aarde). Als de ouder goed verbonden is met zichzelf kan ze een diepere verbinding maken met de baby. En dat is nou juist één van de elementen waarom babymassage zo helend is. Hiermee vergroot je het effect van de massage.

De A-Level docent heeft een holistische visie en beheerst holistische massage- technieken
Ze beheerst technieken die energieblokkades wegnemen. Hierdoor kan het zelfregulerende vermogen van het lichaam zijn werk doen.  Als energie vrij door het lichaam kan stromen dan is de baby in balans. Dan zit hij lekker in zijn vel en heeft hij geen lichamelijke klachten.

Babymassage Nederland – RGDB heeft als doel:

 • De professionaliteit van babymassage te bevorderen.
 • Babymassage meer bekendheid te geven.
 • In te spelen op nieuwe ontwikkelingen, visies en nieuwe invalshoeken.
 • De leden onder de aandacht te brengen bij ouders en diverse beroepsgroepen.
 • Samenwerking tussen diverse beroepsgroepen te stimuleren.
 • Ouders te informeren over het belang van het volgen van een cursus babymassage bij een docent die een brede opleiding babymassage heeft gevolgd.