Opleiding A-level Babymassage docent

Draag bij aan meer ontspanning in de babytijd en aan een betere verbinding tussen ouders en hun baby.

In de opleiding A-level Babymassage docent leer je hoe je een professionele babymassage op maat kunt geven. Omdat elke baby uniek is en daarom individuele massagebehoeftes heeft, leer je diverse massage-methodes. Wij hebben de nieuwste massagetechnieken ontwikkeld op basis van diverse onderzoeken, onze jarenlange ervaring en samenwerking met diverse zorgprofessionals (zoals o.a. fysiotherapeuten,  osteopaten en Rebalance therapeut).

We werken vanuit gevoel en een holistische visie; dat houdt in dat we ons richten op meer dan alleen de fysieke aspecten van babymassage.

Als A-level Babymassage leer je ouders meer op hun gevoel te vertrouwen en draagt je bij aan het bewuster maken van ouders. Daarnaast biedt je ondersteuning bij eventuele aanwezige babykwaaltjes en bij vragen die ouders hebben.

 

Draag bij aan meer ontspanning in de babytijd en aan een betere verbinding tussen ouders en hun baby.

In de opleiding A-level Babymassage docent leer je hoe je een professionele babymassage op maat kunt geven. Omdat elke baby uniek is en daarom individuele massagebehoeftes heeft, leer je diverse massage-methodes. Wij hebben de nieuwste massagetechnieken ontwikkeld op basis van diverse onderzoeken, onze jarenlange ervaring en samenwerking met diverse zorgprofessionals (zoals o.a. fysiotherapeuten,  osteopaten en Rebalance therapeut).

We werken vanuit gevoel en een holistische visie; dat houdt in dat we ons richten op meer dan alleen de fysieke aspecten van babymassage.

Als A-level Babymassage leer je ouders meer op hun gevoel te vertrouwen en draagt je bij aan het bewuster maken van ouders. Daarnaast biedt je ondersteuning bij eventuele aanwezige babykwaaltjes en bij vragen die ouders hebben.

De A-Level docent werkt volgens OVIOM Comfort Methode.

Deze methode is ontwikkeld door Babymassage Nederland op basis van onze jarenlange ervaring. Met de OVIOM Comfort Methode kunnen baby’s intenser en langer genieten van de massage.

Kortgezegd houdt deze methode in dat je in vijf stappen komt tot de optimale massage op maat voor elke baby.

Met als resultaat dat:

 • Baby’s langer en intenser van de massage genieten.
 • Je met deze methode vrijwel alle baby’s kunt helpen en ondersteunen.

 • De positieve effecten van de massage nog groter zullen zijn.

 • De ouders en baby’s tevreden en dankbaar zullen zijn.

Nieuwe Babymassage methode

Ik voel sterk dat ik een nieuwe Babymassage methode mag ontwikkelen. Daar is behoefte aan in deze steeds veranderende maatschap.  Mijn missie is om Babymassage telkens naar een hoger niveau te tillen en deze aan te passen aan de ontwikkelingen in de maatschappij en het groeiende bewustzijn. De groep die in September in Tiel start met de opleiding is de eerste groep die deze methode gaat leren. Meer lezen.

Wat maakt onze opleiding zo bijzonder?

 • We hebben  onderzoek gedaan naar Babymassage.
  En van daaruit eigen technieken ontwikkeld waar baby’s nog meer en langer van genieten.

 • Je leert diverse massagetechnieken uit verschillende stromingen.  Waardoor je goed kunt inspelen op de persoonlijke behoefte van zowel de baby als de ouder. En alle baby’s kunt helpen!

 • Wij zijn volledig gespecialiseerd in babymassage. En hebben daarom alle expertise in huis om je op te leiden tot A-level Babymassage docent!

 • Door middel van videomateriaal kunnen we je leren om uitstekende observatievaardigheden te ontwikkelen, wat essentieel is als je wilt dat de baby na de massage ontspannen en tevreden is.

 • Intuïtie inzetten is van cruciaal belang omdat een baby nog niet verbaal kan communiceren. Je leert hoe je  nog beter je gevoel kunt volgen zodat je weet welk massage type je het beste in kunt zetten.

 • De A-level docenten weet exact welke massage ze in moet zetten voor het hoogst haalbare resultaat.

De opleiding bestaat uit 8 modules

In deze module leer je alle basisprincipes van babymassage en de Shantala massagetechnieken. Je leert je ook babymassage volgens de © Babymassage Nederland methode” omdat deze voor veel baby’s beter werk!

Een groot deel van deze informatie vormt voor de cursist het uitgangspunt, om op een goede manier zelfstandig te kunnen starten met de massage.

Waarom is het belangrijk om voor een massagemoment rekening te houden met de bewustzijnstoestand van de baby? Waarom moet ik op de hoogte zijn van de verschillende reflexen? Waarom is een ontspanningsoefening voorafgaand aan een massage belangrijk? Dit zijn onderwerpen die in deze module behandeld worden.

Aan bod komen o.a. ook: de effecten van de babymassage, onderzoeken naar babymassage, contra-indicaties, het gebruik van oliën en etherische olie, grenzen, de manier van aanraken, het belang van vertragen, wennen, basisbevestigend dragen en lichaamstaal.

De volgende technieken komen aan bod:

 • Shantala babymassage: dit is een hele mooie, zachte en liefdevolle ontspanningsmassage afkomstig uit India.
 • Babymassage technieken volgens de © Babymassage Nederland methode: meer resultaat!

Vind je het leuk om ouders en baby’s te ondersteunen bij diverse babykwaaltjes? Je leert welke bijdrage je hierbij kunt leveren en welke specifieke massagetechnieken je kunt toepassen, speciaal gericht op de probleemgebieden van het babylichaam.

En wil je ook baby’s masseren met medische ‘probleempjes’? Ook dat leer je in deze. Zo leer je bijvoorbeeld welke reactie je kan verwachten indien er sprake is van een geboortetrauma, vroeggeboorte of postpartumdepressie. Je leert ook hoe je de ouder in die gevallen het best kunt benaderen. Ook leer je hoe tijdens de massage om te gaan met baby’s met heupdysplasie, reflux, navelbreuk, liesbreuk en klompvoetjes.

Aan bod komen ook inbakeren, de huid, de spieren, en de spijsvertering.

Je leert massagetechnieken voor baby’s met: een voorkeurshouding,  baby’s die overstrekken, darmkrampjes, verkoudheid, doorkomende tandje


Geen enkele baby is hetzelfde. Daarom is deze module zo waardevol. Je leert technieken uit diverse stromingen. Op deze manier kun je namelijk goed inspelen op persoonlijke behoeften van de baby. Voor met name onrustige en gevoelige baby’s en baby’s met een korte aandachtsspanne, is namelijk vaak een andere specifieke massage aanpak gewenst. Zo leer je bijvoorbeeld technieken die nog meer veiligheid, stevigheid en begrenzing bieden aan de baby. 

De volgende technieken komen aan bod:

Holistisch pulsen is het ritmisch pulsen/wiegen van het babylichaam. Elke ouder wiegt een baby regelmatig vanuit zijn/haar intuïtie. Wiegen heeft een kalmerend effect en daarin voorziet
deze zeer rustgevende massage-methode. Het is ook zeer geschikt voor onrustige en te vroeg geboren baby’s! Wij hebben speciale holistische pulstechnieken ontwikkeld die geschikt zijn voor baby’s.

De loving hug massage is een massage-methode die weinig prikkels geeft en baby’s een gevoel van geborgenheid en veiligheid geeft. Het is vooral geschikt voor gevoelige, onrustige en te vroeg geboren baby’s en is een waardevolle
aanvulling voor baby’s die andere Babymassage methodes nog te intens vinden. Deze massage kan zowel over de kleren als op de blote huid worden toegepast.

Polariteitsmassage is een methode die veel rust en geborgenheid biedt. Rustgevende handen worden op specifieke plekken van het lichaam gelegd, waardoor de baby veel geborgenheid ervaart. Het mooie van deze methode is dat het de baby ook in balans brengt en eventuele energieblokkades kan oplossen.

Baby-yoga zorgt op speelse wijze voor ontspanning. Je leert 8 basis yoga oefeningen en 2 oefeningen op een liedje en een rijmpje.


Docent Babymassage is een vak apart. Het houdt veel meer in dan alleen het overdragen van de technieken. Ouders vinden het erg prettig om ervaringen uit te wisselen met jou als docent en met andere ouders. Aangezien ze graag tips en advies willen ontvangen, is het erg belangrijk dat je zelf over voldoende algemene kennis van een baby beschikt. In module vier krijg je antwoord op o.a. de volgende twee vragen.

Welke 15 oorzaken zijn er waarom een baby kan huilen? Wat is de functie van huilen?

Aan bod komen ook: hechting, het ontwikkelingstempo, de motorische, lichamelijke, zintuiglijke en cognitieve ontwikkeling, de ontwikkeling van het tastzintuig, borstvoeding, inenten en tummy tub.


In deze module leer je energetische Babymassage technieken. Deze zijn helemaal van deze tijd en eigenlijk onmisbaar in jouw praktijk. Er worden namelijk steeds meer hoogsensitieve baby’s geboren. Het is fijn dat je hierop in kunt spelen!

Wat leer je nog meer: gronden, energie, hoogsensitieve baby’s en spiritualiteit.

Je krijgt antwoord op de volgend vragen: Hoe herken en benader ik sensitieve baby’s en wat is hun reactie tijdens de massage? Daarnaast gaan we aan de slag met trauma verwerken.

Ook gaan we in op wat er met jouw energie gebeurt wanneer je lesgeeft!
Welke methodes zijn er om beter in je eigen energie te blijven?
Hoe scherm ik mezelf af tegen energieën van anderen?

Erg belangrijk als je hooggevoelig bent. Anders is de kans groot dat je ‘leeg’ bent na het lesgeven. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Je neemt dan snel gevoelens van ouders en baby’s over. Energieën gaan zich dan ‘mengen’ met elkaar.
Als dat gebeurt dan zul je de stem van je intuïtie minder goed horen.

Klik hier voor referenties over deze module!


In deze module leer je hoe je met al het geleerde een goede les op kan bouwen. Tevens krijg je didactische principes aangereikt. Uiteraard gaan we ook in op hoe jouw cursus succesvol wordt. Daar komt namelijk wel wat meer bij kijken dan alleen het professioneel aanleren van de technieken. Wees je concurrenten dus een stapje voor! Je ontvangt achttien waardevolle tips voor het succesvol werven van ouders en daarnaast informatie over de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst.

Wat verder aan bod komt is o.a.: een cursusmap samenstellen, een cursusschema en informatie over de lesopbouw, presenteren, lichaamshouding, interactie, kop-romp-staart principe, het ontvangen en geven van feedback (Sandwich model) en het opzetten van een eigen praktijk.


Nieuwe Babymassage methode

Ik ben een nieuwe Babymassage methode aan het ontwikkelen. Daar is behoefte aan in deze steeds veranderende maatschap. Mijn missie is om Babymassage telkens naar een hoger niveau te tillen en deze aan te passen aan de ontwikkelingen in de maatschappij en het groeiende bewustzijn. De groep die in September in Tiel start met de opleiding is de eerste groep die deze methode gaat leren (in les 3 of 4). Meer lezen.


Bonus – gratis twee modules:

De slaaplekker massage is een korte massage die ervoor zorgt dat baby’s sneller in slaap vallen en langer en dieper zullen slapen. De inmiddels keer op keer bewezen Slaaplekker massage is na veelvuldig onderzoek en uitproberen ontwikkeld door Babymassage Nederland. Duizenden ouders en professionals zijn er enorm enthousiast over.
Elke techniek uit de Slaaplekker massage is met grote zorgvuldigheid gekozen met als doel de baby in de optimale bewustzijnsfase te krijgen zodat de baby sneller, dieper en langer slaapt.

Als je je baby gaat masseren is het belangrijk dat je zelf ook ontspannen bent. De effecten van de massage zullen dan nog groter zijn.⁠⁠ Deze exclusieve oefeningen zijn dan ook optimaal geschikt voorafgaande aan babymassage.

Wat zeggen andere over de opleiding?

‘Deze opleiding is heel waardevol. Ik open in augustus BabySpa Zo Zoet. Ik heb niet alleen geleerd hoe ik een baby kan masseren, maar veel meer dan dat. Deze opleiding leert de ongemakken van baby’s te herkennen. Je leert te herkennen wat er met een baby gebeurt wanneer je hem aanraakt. Je leert wat reflexen zijn, en wat je kan doen wanneer de baby zich even niet zo lekker voelt. Zodra ik personeel aanneem, is deze opleiding een vereiste. Miranda geeft heel fijn les. Door haar open houding, rust en eerlijkheid voel je je welkom en ontspannen.”
Tanja Groenveld, Babyspa

‘Wat een ontzettend leerzame en inhoudelijke opleiding is dit. Met deze opleiding heb ik naast de babymassagetechnieken onder andere geleerd om vanuit mijn intuïtie te werken en daarop te vertrouwen als ik de babymassage aan ouders leer. Het heeft mij geleerd te voelen wat nodig is in het moment en geeft mij vertrouwen in wat ik doe. Ik durf vol zelfvertrouwen aan de slag durf te gaan als docent. Dit dankzij Miranda haar waardevolle begeleiding en ervaring, haar prettige manier van (opbouwende) feedback geven en de manier waarop zij de lessen (zowel online als in de praktijk) heeft opgebouwd.’

Dewy de Bruin
‘In heb ik veel kunnen leren. Het is een heel compleet pakket en wordt op een overzichtelijke manier gegeven. Je leert o.a. veel over baby’s en hoe je ermee omgaat, waar je op kunt letten, welke techniek je in kan zetten (wat de situatie vraagt). De manier zoals Miranda haar passie neerzet is erg aangenaam, ze kijkt met je mee zonder een oordeel. Ik vind haar erg aangenaam als docent en als mens.Voor mezelf heb ik nu een vrij compleet beeld hoe ik dit wil gaan opzetten en hoe ik het aan de ouders ga aanleren om hun kindje te gaan masseren.’
Anita Bouman

Ik heb de opleiding als erg prettig en leerzaam ervaren. Het is leuk dat de opleiding niet alleen gericht is op massagetechnieken, maar dat de lesstof ook op andere gebieden dieper op de materie ingaat, waardoor de cursus op een leuke en goede manier divers is. Door jouw enthousiasme en rust die je uitstraalt, waren de praktijkdagen erg prettig en vertrouwd. Alle (extra) informatie die je bij de thuis opdrachten hebt toegevoegd zijn voor mij ook erg leerzaam geweest. Hierdoor heb ik steeds meer ideeën gekregen om straks invulling te geven aan mijn praktijk.’

Marike den Braber (HBO verpleegkunde 2e graads)

Onze beroepsopleiding (mbo+ niveau) duurt 3 maanden en is inclusief

 • 5 lesdagen (4 dagen live op locatie en een avond via Zoom)

 • 4 inspirerende intervisie bijeenkomsten van 2 uur met studiegenoten (online of live). Jullie krijgen unieke leerzame opdrachten (o.a. Babymassage observatie video’s) die zorgen voor snelle inzichten en interessante gespreksthema’s. 

 • 30 uur online leren via online leeromgeving (zelfstandig)

 • Persoonlijke feedback op opdrachten en begeleiding per e-mail.

 • Praktijkexamen 

 • 6 verdiepende online  workshops (deze kun tijdens de opleiding of na het behalen van je diploma volgen)

Een jaar gratis lidmaatschap van Babymassage Nederland

 • Registratie in het register van Babymassage Nederland

 • Gratis deelname aan 3  verdiepende live workshop via Zoom.

 • Je ontvangt een logo (keurmerk) voor op je website.

 • Je profiteert mee met promotie van babymassage door Babymassage Nederland op Social Media

 • Via de online leeromgeving kun je een jaar lang (ook na het behalen van je diploma) gratis je vragen blijven stellen.

Uniek: Toegang tot uitgebreide online leeromgeving (1 jaar)

 • Uitgebreide E-books, heldere instructievideo’s, video lessen, ontspanningsoefening mp-3 en instructiekaarten die je aan ouders kunt verstrekken.

 • 30 observatieopdrachten: op praktijkvideo fragmenten zie je hoe baby’s door hun ouders gemasseerd worden. Deze opdracht leert jou goed observeren en technieken beoordelen. Dit zorgt voor duidelijkheid en hierdoor leer je hoe alles in de praktijk werkt.

 • Opname van 5 verdiepende workshop via Zoom.

Data, prijs en locatie.

Tiel (Docent Miranda)
Vrijdag 22 september 10.00 t/m 16.00 uur
Vrijdag 6 oktober 10.00 t/m 16.00 uur
Vrijdag 3 november 10.00 t/m 16.00 uur
Vrijdag 17 november 10.00 t/m 11.30 uur (online via Zoom ,er wordt een opname gemaakt)
Vrijdag 8 december 10.00 t/m 16.00 uur

Tussen de opleidingsdagen door heb je 4x 2 uur online intervisie. Intervisie data en tijd plan je met je intervisiegroepje Je ontvangt een draaiboek met waardevolle opdrachten. 

Ja, ik wil inschrijven  947,00

Naaldwijk (Docent Miranda en Diana)
Zaterdag 13 januari 10.00 t/m 16.00 uur
Zaterdag 3 februari 10.00 t/m 16.00 uur
Woensdag 6 maart 19.30  t/m 21.00 uur (online via Zoom/ er wordt een opname gemaakt)
Zaterdag 16 maart 10.00 t/m 16.00 uur
Zaterdag 6 april 10.00 t/m 16.00 uur

Tussen de opleidingsdagen door heb je 4x 2 uur online intervisie. Intervisie data en tijd plan je met je intervisiegroepje Je ontvangt een draaiboek met waardevolle opdrachten. 

Ja, ik wil inschrijven  947,00

Meppel  (Docent Diana) 947,00 
Vrijdag 12-1 10..00 t/m 12.00 uur (online via Zoom)
Vrijdag 9-2  13.00 t/m 16.00 uur
Zaterdag 10-02 10.00 t/m 16.00 uur
Woensdag 6 maart 19.30  t/m 21.00 uur (online via Zoom/ er wordt een opname gemaakt)
Vrijdag 19-04  10.00 t/m 16.00 uur
Zaterdag 20-04 10.00 t/m 16.00 uur

Tussen de opleidingsdagen door heb je 4x 2 uur online intervisie. Intervisie data en tijd plan je met je intervisiegroepje Je ontvangt een draaiboek met waardevolle opdrachten. 

Ja, ik wil inschrijven  947,00

Wij raden je aan om onze opleiding in groepsverband te volgen omdat je in groepsverband veel leert je van elkaar. De onderlinge wisselwerking tijdens deze groepsmomenten zullen je extra motiveren en stimuleren. Je zult de bijzondere kracht van de groepsdynamiek meteen ervaren. Het zijn hele leerzame dagen maar ook gezellige en ontspannen dagen.

Indien het voor jou echt niet haalbaar is om deel te nemen aan een groepsopleiding dan kun je de opleiding via individuele begeleiding volgen. Tijdens de individuele praktijkles staan jouw persoonlijke leerdoelen centraal.  De opleiding bestaat dan uit 4 individuele lessen van 2 uur, intervisie en een online les in groepsverband via Zoom op vrijdag 17 november 10.00 t/m 11.30 uur. Er wordt een opname gemaakt.

Zelfstandig goed kunnen werken, wordt bij deze leervorm van je gevraagd. Bel ons even als je de opleiding via individuele begeleiding wilt volgen.

De individuele les wordt in Heemskerk gegeven. In Beuningen is dit het komende jaar helaas niet mogelijk.

Je investering is € 1297,00.

Kies je samen met je collega voor individuele begeleiding? Dan duurt de les 4x 3 uur en is je investering € 1167,- per persoon.

Veelgestelde vragen

De A-Level docent is expert in observeren
Ze heeft uitstekende observatievermogens. Hiermee speelt ze perfect in op de persoonlijke massagebehoefte van de baby. Goed kunnen observeren is heel belangrijk als je wilt dat de baby na de massage zichtbaar tevreden en ontspannen is. A-Level docenten zijn expert in observeren;  Hier wordt tijdens de opleiding veel aandacht aan besteed met behulp van bijzonder videomateriaal.

De A-Level docent beheerst massage-technieken uit diverse stromingen.
Hierdoor kan ze goed in spelen op de persoonlijke behoefte van de baby. Daarnaast  ondersteunt ze bijvoorbeeld ook onrustige baby’s, baby’s met kleine kwaaltjes en bijvoorbeeld baby’s met een korte aandachtspanne. Op basis van de antwoorden op de vragen die de A-Level Babymassage docent aan de ouder stelt, beslist ze welke massage ze aanbiedt. Ze stelt deze, indien nodig, tijdens de massage bij.

De A-Level docent leert jonge ouders meer op hun gevoel te vertrouwen
Intuïtie inzetten is van cruciaal belang omdat een baby nog niet verbaal kan communiceren. De A-Level docent heeft geleerd hoe ze haar intuïtie volgt en leert dit ook aan de ouders. Ze luistert naar haar gevoel en past hiermee de technieken toe waar de baby op dat moment behoefte aan heeft.

De A-Level docent levert een bijdrage aan meer ontspanning in het leven van de ouder.
De A-Level docent levert een bijdrage aan een ontspannen ouder. Ze weet hoe ze ouders sneller en doeltreffender kan laten ontspannen. Hierdoor vermindert ook de kans dat de baby eventuele onrust van de moeder overneemt (spiegelen). Ze geeft ouders ook ontspanningsoefeningen mee die in de thuissituatie voor de nodige rust zorgen. Dit zijn hele fijne audio opnamen die optimale balans brengen in de relatie tussen ouders en baby.

De A-level docent zorgt voor de optimale verbinding tussen moeder en baby.
Hierdoor kan zij op een dieper niveau connectie maakt met haar baby. Ze zorgt dat de ouder goed gegrond is (aanwezig in je lichaam en verbonden met de aarde). Als de ouder goed verbonden is met zichzelf kan ze een diepere verbinding maken met de baby. En dat is nou juist één van de elementen waarom babymassage zo helend is. Hiermee vergroot je het effect van de massage.

De A-Level docent heeft een holistische visie en beheerst holistische massage-technieken
Ze beheerst technieken die energieblokkades wegnemen. Hierdoor kan het zelfregulerende vermogen van het lichaam zijn werk doen.  Als energie vrij door het lichaam stroomt dan is de baby in balans. Dan zit hij lekker in zijn vel en heeft hij geen lichamelijke klachten.

Tijdens praktijkdagen oefenen we de massagetechnieken op een pop en bij elkaar. Het is erg belangrijk om ook zelf te ervaren hoe de technieken voelen en wat de massage doet voor je lichaam en je geest. Dit geeft meer inlevingsvermogen. Daarnaast zult jij de technieken met nog meer enthousiasme kunnen overdragen omdat je immers zelf hebt kunnen ervaren hoe prettig de technieken zijn. We werken  vanuit een holistische benadering.

 Voorafgaande aan de praktijklessen ga je zelfstandig aan de slag met het oefenen van de technieken op de pop, het lezen van de e-books en het maken van de opdrachten. Deze voorbereiding helpt je om het maximale uit jezelf en de praktijklessen te halen. Hierdoor kunnen wij tijdens de praktijkdagen met elkaar goed de diepte in gaan. Dat geeft jou competenties van een hoogwaardig niveau.

 • 5 lesdagen (4 dagen live op locatie en een avond via Zoom)

 • 4 inspirerende intervisie bijeenkomsten van 2 uur met studiegenoten (online of live). Jullie krijgen unieke leerzame opdrachten (o.a. Babymassage observatie video’s) die zorgen voor snelle inzichten en interessante gespreksthema’s. 

 • 30 uur online leren via online leeromgeving (zelfstandig)

 • Je kunt alle technieken en theorie een jaar lang bekijken op de online leeromgeving wanneer je maar wilt. Zodat de kennis en vaardigheden die je opdoet niet wegzakt.
 • Op de praktijkdag kunnen we goed de diepte in gaan omdat je de technieken al hebt gezien. Dat geeft jou competenties van een hoogwaardig niveau.
 • Op praktijkvideo’s zie je hoe verschillende baby’s door hun ouders gemasseerd worden. Deze opdracht leert jou goed observeren en technieken beoordelen. Dit zorgt voor duidelijkheid en hierdoor leer je hoe alles in de praktijk werkt.
 • Je profiteert  mee indien er toevoegingen of wijzigingen zijn. Onze opleiding is voortdurend in ontwikkeling.
 • Behoud je hoge niveau. Na verloop van tijd kun je het één en ander vergeten wat jij de praktijkdagen geleerd hebt. Daarom is het mega waardevol dat je alle technieken, theorie en oefeningen een jaar lang kunt teruglezen en bekijken op de online leeromgeving. Daarom is het volgen van een nascholing de eerste twee jaar niet nodig.

Op de laatste praktijkdag wordt er een kort praktijkexamen afgenomen. Tijdens het examen word je gevraagd een aantal technieken uit module 1, 2 en 3 op de pop te demonstreren.

Voorwaarde deelname examen: alle opdrachten hebt je afgerond.

Om je goed voor te kunnen bereiden op je examen, hebben we een aantal tips voor jou.

Bereid je goed voor op alle technieken met de daarbij behorende aandachtspunten.  Er wordt o.a. gelet op je massagehouding, massagetempo, massagedruk en de massagebewegingen. Zorg dat je alle aanvullingen van de technieken uit je hoofd kent. De aanvullingen staan genoteerd onder elke techniek op de online leeromgeving. Om alle aanvullingen goed te beheersen is het ook nodig om de video’s goed te bestuderen.

Het kan natuurlijk gebeuren dat je tijdens het examen een aantal kleine vergissingen maakt. Dat is uiteraard niet erg.

Wanneer je een bepaalde naam van een techniek even niet kunt koppelen aan de juiste handeling, dan zal je een beetje op weg geholpen worden. Als je de techniek vervolgens goed beheerst, dan heb je de techniek goed uitgevoerd.

Diploma
Als je het examen positief afrondt, dan ontvang je een diploma.  En anders krijg je een certificaat als bewijs van deelname.

Als het wenselijk is, dan is het ook mogelijk om een herexamen te doen. Deze zal dan Online via Zoom afgenomen worden. De kosten hiervan bedragen 50 euro.

Je bent altijd al gefascineerd geweest door baby’s en dit is voor jou het moment om je hart te gaan volgen?
Je voelt een passie om ouders te leren de onderlinge band en liefde met hun baby te intensiveren?
Je vindt het fijn om een belangrijke bijdrage te leveren aan ouders in de ontspanning en ontwikkeling van hun baby?
Je geeft graag waardevolle tips over bijvoorbeeld slapen of huilen?
Je wilt een eigen praktijk babymassage starten, maar mist de echte know-how om professioneel voor de dag te komen?
Je wilt je diensten van je bestaande praktijk uitbreiden met het geven van een cursus babymassage?

Een pop van minimaal 54 cm met een stoffenlijf (op een kleinere pop kunnen de technieken niet goed geoefend en gedemonstreerd worden).

Voor de laatste groepsles dienen alle opdrachten te zijn afgerond. Volg je de opleiding via individuele begeleiding of online? Dan dien je binnen een half jaar alles afgerond te hebben.

Ja, dat kan. Als je niet in de gelegenheid bent om naar Nederland te komen voor de praktijkdag(en) dan bespreek ik graag via een skype gesprek de mogelijkheden. Skype afspraak inplannen

In groepsverband: Naaldwijk Meppel en Tiel
Via individuele begeleiding: Heemskerk en Beuningen

Nee, aangezien al het lesmateriaal zeer uitgebreid is heb je geen vooropleiding nodig. Aan het einde van de opleiding heb je alle kennis in huis om professioneel aan de slag te gaan!
Er zijn wel toelatingseisen als je de opleiding volledig online wilt volgen.

team Babymassage Nederland

Wil in persoonlijk gesprek meer informatie?

Boek hier jouw afspraak direct in mijn agenda

 

 

De opleiding bij Babymassage Nederland wordt gevolgd door o.a.: 

Fysiotherapeuten en osteopaten, kraamverzorgende, kinderverpleegkundige van de afdeling neonatologie, pedagogisch medewerkers, verloskundige,  babycoaches en baby consulenten en vele ouders die hun hart willen gaan volgen.

 

Erkenning

Register Babymassage Nederland
Na het voltooien van de opleiding docent babymassage expert word je opgenomen in het register van Babymassage Nederland het RGDB; “Register Gecertificeerde Docenten Babymassage”.
Babymassage Nederland – RGDB heeft als doel:

 • De professionaliteit van babymassage te bevorderen.

 • Babymassage meer bekendheid te geven.

 • Inspringen op nieuwe ontwikkelingen, visies en nieuwe invalshoeken.

 • De leden onder de aandacht te brengen bij ouders en diverse beroepsgroepen.

 • Samenwerking tussen diverse beroepsgroepen te stimuleren.

De opleiding bij Babymassage Nederland is vooral geschikt voor jou als jij het beste uit jezelf, baby’s en ouders wilt halen!

CRKBO
Babymassage Nederland is een bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) geregistreerde Particuliere Onderwijsinstelling.

Registratie bij het CRKBO, een onafhankelijke instelling, geschiedt op basis van een audit, waarbij het opleidingsinstituut moet voldoen aan de gestelde criteria.

De Babyconsulent Nederland
De opleiding is erkend door de Babyconsulent Nederland! Eén van de toelatingseisen om babyconsulent te worden is dat je een docentenopleiding babymassage met goed gevolg hebt afgerond. 

 Je vindt het fijn om een belangrijke bijdrage te leveren aan ouders in de ontspanning en verbinding van hun baby?

 Je voelt een passie om ouders te leren de onderlinge band en liefde met hun baby te intensiveren?

 Je bent altijd al gefascineerd geweest door baby’s en dit is voor jou het moment om je hart te gaan volgen?

Volg dan de opleiding docent babymassage expert!
Na afloop ontvang je een diploma en weet je zeker dat je alle vaardigheden beheerst en alle kennis in huis hebt zodat je vol zelfvertrouwen een cursus babymassage kunt geven aan ouders.

Wat zeggen andere over de opleiding?

‘De opleiding babymassage docent is een unieke en bijzondere ervaring. De e-learnings zijn duidelijk en vol goede informatie, de praktijk dagen gezellig en leerzaam. De les wordt op een mooie ontspannen manier gegeven, Miranda kan heel liefdevol haar ervaringen en enthousiasme overbrengen. Er is ruimte voor mooie gespreken. Je leert masseren maar ook om deze zelf te ervaren. Ik kan als kraamverzorgster deze mooie massagetechnieken goed gebruiken in mijn werk en leren aan de kraamvrouw omdat het zo goed is voor de hechting, de band tussen baby en ouders. Het geeft ontspanning en rust.’

Angelique - Kraamverzorgster

‘De online leeromgeving is heel uitgebreid, divers en professioneel. Naast alle literatuur staan er ook veel video’s op wat het leerproces ondersteunt. Erg prettig om mee te werken. Ik heb de opleiding als zeer prettig ervaren. Een mooie aanvulling op mijn werk als (kinder)diëtiste en lactatiekundige. Ik vond het ook goed te combineren naast een baan en een gezin. De praktijkdagen heb ik als heel nuttig en fijn ervaren. Miranda geeft de opleiding met veel passie en enthousiasme. Haar warme persoonlijkheid straalt uit in alles wat zij doet en verteld.’

Mathilde Serné - Lactatiekundige en (kinder) diëtiste

Profiteer mee van de promotie op Social Media

Regelmatig promoten wij berichten op Social Media.
Het doel hiervan is ouders informeren over het belang van het volgen van een cursus babymassage bij een docent die de brede opleiding bij Babymassage Nederland gevolgd heeft. Een brede opleiding is erg belangrijk want baby’s zijn een kwetsbare doelgroep.

‘‘Ik wil graag een brede opleiding,
zodat ik alle baby’s kan helpen en
vol zelfvertrouwen een cursus kan geven’’

”Ik profiteer graag van het netwerk
Babymassage Nederland,
zodat ik veel klanten krijg.”