Module 1 is normaal nooit los te volgen!
I.v.m. het coronavirus maken wij tijdelijk een uitzondering.

In alle jaren dat Miranda de cursus babymassage aan ouders heeft gegeven, heeft ze zich verdiept in Shantala technieken.

 • Is het reëel om een massage uit een totaal andere cultuur zonder aanpassingen in Nederland te integreren?

 • Waarom worden nou juist die technieken toegepast en wat is de werking ervan?

 • Wat voor gevoel ervaart een baby bij de technieken?

Ze is zichzelf  verder gaan ontwikkelen en naar antwoorden gaan zoeken. Haar intuïtie gaf namelijk aan dat er veel meer uit de Babymassage te halen viel. Ze heeft nieuwe technieken ontwikkeld en bestaande technieken doorontwikkeld. Haar gevoel werd bevestigd toen ze de gunstige werking van die nieuwe technieken bij de baby’s zag. En de positieve reacties van hun ouders mocht ervaren.

Wat leer je?

Je leert je de Shantala babymassage zoals die in India wordt gegeven. Een hele mooie massage. Maar… we leren je ook babymassage technieken volgens de ”© Babymassage Nederland methode” omdat die gewoon voor veel baby’s beter werkt.

Kenmerken © Babymassage Nederland methode:

♥   Andere volgorde; effectievere aanvang massage
♥   Een aantal nieuwe technieken; prikkel reductie en beter ontvangst
♥   Een aantal technieken worden anders toegepast; efficiënter en meer afgestemd
♥   Diepgang en onderbouwing technieken; meer resultaat!


ALGEMENE INFORMATIE BABYMASSAGE EN BABYMASSAGE TECHNIEKEN – module 1

In deze module leer je alle basisprincipes van babymassage en de Shantala massagetechnieken. Ik leer je ook babymassage volgens de Babymassage Nederland methode omdat deze gewoon beter werk!

Een groot deel van deze informatie vormt voor de cursist het uitgangspunt, om op een goede manier zelfstandig te kunnen starten met de massage.

Waarom is het belangrijk om voor een massagemoment rekening te houden met de bewustzijnstoestand van de baby? Waarom moet ik op de hoogte zijn van de verschillende reflexen? Waarom is een ontspanningsoefening voorafgaand aan een massage belangrijk? Dit zijn onderwerpen die in deze module behandeld worden.

Aan bod komen o.a. ook: de effecten van de babymassage, onderzoeken naar babymassage, contra-indicaties, het gebruik van oliën en etherische olie, grenzen, de manier van aanraken, het belang van vertragen, wennen, basisbevestigend dragen en lichaamstaal.

De volgende technieken komen aan bod:

 • Shantala babymassage: dit is een hele mooie, zachte en liefdevolle ontspanningsmassage afkomstig uit India.
 • Babymassage technieken volgens de © Babymassage Nederland methode: meer resultaat!

De module is heel visueel.

Op vele video’s zie je hoe alles in de praktijk werkt.

Je krijgt toegang tot de online leeromgeving. Wat staat er op de online leeromgeving?

  • De e-book module 1
  • Heldere instructievideo’s van alle massagetechnieken waarin ik je de technieken op een pop laat
    zien.
  • Meer dan 30;praktijkvideo fragmenten;waarop te zien is hoe de massagetechnieken eruitzien als die toegepast worden op echte baby’s. Dit zorgt voor duidelijkheid en hierdoor leer je hoe alles in de praktijk werkt.
  • Observatieopdrachten: op de videofragmenten zie je hoe een aantal verschillende baby’s door hun ouders gemasseerd worden. Bij elke video hoort een meerkeuzevraag. Dit is een belangrijk en zeer leerzaam onderdeel omdat je door middel van deze opdrachten goed leert observeren en een techniek kunt beoordelen.

Supercool wat je hebt opgezet. Ik heb de gratis proefles bekeken en het is helemaal van deze tijd, top!’’
Angela van Westen

Wil je ook een indruk van de online leeromgeving met daarin technieken, tips en veel inspiratie? Meld je dan aan voor de gratis proefles.

 

De kwaliteit van deze module is hoog vergeleken met andere opleidingen.

Je kunt alle technieken en theorie teruglezen en bekijken wanneer je maar wilt. Je hebt maar liefst een jaar toegang tot de online leeromgeving. Het e-book levenslang omdat je die kunt downloaden. Ook profiteer je mee indien er toevoegingen of wijzigingen zijn.

”De online leeromgeving is heel uitgebreid, divers en professioneel. Naast alle literatuur staan er ook veel video’s op wat het leerproces ondersteunt. Erg prettig om mee te werken. Ik heb de opleiding als zeer prettig ervaren. Een mooie aanvulling op mijn werk als (kinder)diëtiste en lactatiekundige. Ik vond het ook goed te combineren naast een baan en een gezin. De praktijkdagen heb ik als heel nuttig en fijn ervaren. Miranda geeft de cursus met veel passie en enthousiasme en dat merk je heel duidelijk. Haar warme persoonlijkheid straalt uit in alles wat zij doet en verteld.” – 

Mathilde Serné , Lactatiekundige en (kinder) diëtiste

Prijs is inclusief:

 • Een jaar toegang online leeromgeving

 • Je ontvang persoonlijke feedback op opdrachten en begeleiding per e-mail.

 • Als je alle opdrachten positief hebt afgerond ontvang je een certificaat via de e-mail.

 • Instructiekaarten van de technieken die je aan ouders kunt verstrekken

Veel gestelde vragen:

Ja, deze module is bedoelt om je specialiseren, je kennis in babymassage te verbreden of om al je kennis op te frissen. Ben je nog geen docent babymassage? Volg dan de volledige opleiding tot docent babymassage.

Een pop van minimaal 54 cm met een stoffenlijf (op een kleinere pop kunnen de technieken niet goed geoefend en gedemonstreerd worden).

Nu tijdelijk slechts € 297,00 i.p.v. €413,00

Ja, ik ontvang inspiratie en tips via de e-mail!