Bijscholing: Flow Balance Babymassage methode

Tijdens deze bijzondere dag leer je de Flow Balance Babymassage methode. Deze methode onderscheidt zich door een verfrissende en vernieuwende benadering van Babymassage. Er is een groeiende behoefte aan een andere benadering van Babymassage in onze steeds veranderende maatschappij en het groeiende bewustzijn.

Door deel te nemen aan de bijscholing voor de Flow Balance Babymassage methode, investeer je niet alleen in je eigen professionele ontwikkeling, maar draag je ook bij aan een nog fijnere massage-ervaring voor de ouder en de baby. Het is een unieke kans om les te geven in de meest moderne Babymassage methode.

In 2023 heeft Miranda de Flow Balance Babymassage methode ontwikkeld en sindsdien is er veel vraag naar een bijscholing. Haar missie is om Babymassage voortdurend naar een hoger niveau te tillen en aan te passen aan de ontwikkelingen in de samenleving en het groeiende bewustzijn. De Flow Balance Babymassage methode is ontstaan na ruim 20 jaar ervaring in Babymassage. Deze methode integreert alle inzichten en feedback die Miranda gedurende vele jaren heeft ontvangen van ouders en docenten. Ze heeft uitgebreid overlegd met professionals en het team van Babymassage Nederland om de methode te verfijnen.⁠

Waarom is de Flow Balance Babymassage methode zo bijzonder?

 • Prikkelarmer: In onze steeds prikkelender wordende maatschappij groeit de behoefte aan een prikkelarme Babymassage. Dit wordt steeds belangrijker omdat ouders en baby’s vaak blootstaan aan een overvloed aan stimulansen in de huidige maatschappij.

 • Meer massage vrijheid: In tegenstelling tot traditionele Babymassage methodes, die vaak gebonden zijn aan protocollen en regels, biedt de Flow Balance methode meer vrijheid om intuïtief, en op elke ouder en baby afzonderlijk afgestemde massagetechnieken, toe te passen.

 • Meer bewustwording: De methode is op een zodanige manier ontwikkeld dat het veel ruimte biedt om ouders te leren meer vanuit het gevoel te masseren, hun observatievermogen te vergroten en hun invoelend vermogen te vergroten. De methode gaat dus verder dan alleen massage.

 • Meer ruimte voor de Natuurlijke Flow van de ouder: Door ruimte te geven aan de natuurlijke massageflow van de ouder kan hij of zij een eigen massagestijl ontwikkelen, wat leidt tot meer ontspanning en verbinding.

 • Vroeg toepasbaar: De Flow Balance methode kan al vanaf de leeftijd van ongeveer twee weken worden toegepast. Dit in tegenstelling tot veel traditionele methoden die pas vanaf 6 weken toepasbaar zijn.

De bijscholing bestaat uit 3 onderdelen:

Stap 1
Voorafgaand aan de praktijkles lees je het uitgebreid E-book OVIOM methode. De OVIOM methode is op zichzelf geen massage, maar deze methode beschrijft de wijze van masseren. Kortgezegd houdt deze methode in dat je in vijf stappen komt tot de optimale massage op maat voor elke baby. Daarna maak je een leerzame meerkeuzeopdracht via de online leeromgeving. Deze opdracht heb je voor de praktijkdag voorbereid, zodat we direct de diepte in kunnen gaan. Na het voltooien van de opdracht krijg je direct de juiste antwoorden, met soms ook aanvullende verdieping. De verdieping is bedoeld om je aan het denken te zetten of om extra nadruk te leggen op belangrijke punten.

Stap 2
Inspirerende en waardevolle praktijkles met allemaal ervaren collega’s. 

Stap 3
Een inspirerende intervisiebijeenkomst (niet verplicht) van 2 uur met ervaren docenten (online na de live praktijkles). Jullie krijgen unieke, leerzame opdrachten die zorgen voor snelle inzichten en interessante gespreksthema’s, zodat je alles wat je hebt geleerd nog beter kunt integreren in je lessen. 

Een dag vol inspiratie maar ook gezelligheid en ontspanning!

De Flow Balance Babymassage methode staat deze dag uiteraard centraal en het is ook een geweldige gelegenheid om andere docenten te ontmoeten en nieuwe kennis en inzichten op te doen. We zullen samenkomen met een groep gemotiveerde en ervaren Babymassage docenten.

Je ontvangt een heerlijke lunch en de gehele dag is er gratis koffie en thee beschikbaar. In het gebouw zijn verschillende gezellige plekken waar we pauzeren en lunchen, waardoor er veel gelegenheid is om in contact te komen met andere docenten en te leren van elkaars ervaringen.

Wat zeggen andere over de Flow Balance Babymassage methode?

Mieke
Verpleegkundige Elkerliek ziekenhuis

“Wat ik iedereen toewens is meer te leven vanuit Bewust Zijn. Bewustzijn creëert rust, vertrouwen, compassie, liefde voor dat wat is. De nieuw ontwikkelde Flow Balance Babymassage door Miranda van Kester speelt hier fantastisch op in! Altijd beginnend met liefdevol verbinden, voelen en handelen naar de behoefte van het kind. Vertrouwend op je  intuïtie . Een prachtige manier om de nieuwe wondertjes op deze wereld welkom te heten en mede zorg te dragen voor een veilige basis die ze de rest van hun leven meenemen!”

Larissa de Reuver-Meyer, A-level Babymassage docent
Thessa de Roo

“Het is precies zoals ik de massage wil geven. Er straalt zoveel rust vanuit, en dat vind ik belangrijk. De focus op krachtplekken is ook prachtig. Het principe ‘less is more’ komt heel goed naar voren. De flow van de massage is heel mooi en ik ben blij dat dit aspect erin zit, omdat het perfect aansluit bij mijn voorkeuren en die van de baby’s. Jouw missie en visie zijn duidelijk voelbaar. Het lijkt erop dat je echt aan alles hebt gedacht. Heel mooi gedaan!”

Thessa de Roo, A-level Babymassage docent /GZ kind & jeugd en de jeugdgezondheidszorg.

“Het is een prachtige massage die perfect bij past. De uitleg over waarom bepaalde technieken worden toegepast is ook zeer verhelderend. Gisteren heb ik voor het eerst lesgegeven in deze methode. De ouder was aangenaam verrast. Voor haar eerst kindje had ze een andere methode geleerd. Heel fijn die reactie van de ouder. Ik kijk er naar uit om voortaan les te geven in de Flow Balance Babymassage methode.”

Nicola Franssen, Babymassage docent

“Door deze methode kunnen we enkele technieken toepassen in het ziekenhuis zonder dat het een hele massage moet zijn. De Flow Balance Babymassage methode geeft hier meer ruimte voor. Het is fijn om te ervaren dat ouders meer hun gevoel en intuïtie kunnen laten spreken tijdens deze massage. Zelf kon ik Silke meer op afstemming masseren. Ik kon nu meer op gevoel masseren.”

Steffie Kweens en Suzanne van der Heijden, Verpleegkundige Elkerliek ziekenhuis

Schrijf je in en ga lesgeven in de meest moderne Babymassage methode!

Wil jij ook vooroplopen door een methode te leren die niet alleen de traditionele Babymassages overstijgt, maar ook is aangepast aan de moderne maatschappij? Dan is dit jouw kans om te leren lesgeven in deze meest moderne Babymassage methode: de Flow Balance Babymassage methode!

 

 

 • Uitgebreid E-book OVIOM methode. De OVIOM methode is op zichzelf geen massage, maar deze methode beschrijft de wijze van masseren. Kortgezegd houdt deze methode in dat je in vijf stappen komt tot de optimale massage op maat voor elke baby.

 • Leerzame meerkeuzeopdracht via de online leeromgeving. Deze opdracht heb je voor de praktijkdag voorbereid, zodat we direct de diepte in kunnen gaan. Na het voltooien van de opdracht krijg je direct de juiste antwoorden, met soms ook aanvullende verdieping. De verdieping is bedoeld om je aan het denken te zetten of om extra nadruk te leggen op belangrijke punten.

 • Inspirerende en waardevolle praktijkles met allemaal ervaren collega’s. 

 • Je ontvangt een heerlijke lunch.

 • De hele dag thee, koffie en wat lekkers.

 • Een inspirerende intervisiebijeenkomst van 2 uur met ervaren docenten (online na de live praktijkles). Jullie krijgen unieke, leerzame opdrachten die zorgen voor snelle inzichten en interessante gespreksthema’s, zodat je alles wat je hebt geleerd nog beter kunt integreren in je lessen.

 • Een certificaat en de bevoegdheid om les te geven in de Flow Balance Babymassage methode. De “Flow Balance Babymassage” is een geregistreerde merknaam en mag alleen worden toegepast door degenen die zijn opgeleid door Babymassage Nederland.

Veelgestelde vragen

De bijscholing is bestemd voor Babymassage docenten die willen investeren in hun professionele ontwikkeling en de meest moderne Babymassage methode willen leren.

Nee, dat kan helaas niet. Als je nog geen Babymassage docent bent, dan raden we je aan eerst de volledige opleiding tot A-level Babymassage docent te volgen.
We gaan er tijdens de bijscholing vanuit dat alle deelnemers een opleiding tot Babymassage docent hebben gevolgd. Dit is een voorwaarde om de bijscholing te kunnen en mogen volgen. We gaan meteen de diepte in en we zullen geen tijd besteden aan de basisprincipes van babymassage. 

Ja, dat kan zeker. Je bent van harte welkom kennis te maken met onze bijzonder verfrissende en vernieuwende Flow Balance Babymassage methode.

Er is een behoorlijk verschil tussen de Flow Balance Babymassage methode en de Shantala methode. De Flow Balance Babymassage methode bestaat uit 32 technieken waarvan er slechts 3 ook in de Shantala methode voorkomen. Daarnaast hebben 4 technieken een behoorlijke aanpassing ondergaan. Buiten de volledig verschillende technieken is er ook een totaal andere benadering, gekenmerkt door o.a. meer Flow en keuzevrijheid.

Er is een behoorlijk verschil tussen de Babymassage Nederland methode en de Flow Balance Babymassage methode. De Flow Balance Babymassage methode bestaat uit 32 technieken waarvan er slechts 4 ook in de Babymassage Nederland methode voorkomen. Daarnaast hebben 4 technieken een grote aanpassing ondergaan.

 • Zorg dat je makkelijke kleding draagt, iets wat lekker zit en waarin je lekker kan bewegen. Want we zullen ook veel op de grond zitten. 
 • Het is  fijn als je een flesje water meeneemt.
 • Een babypop.