Het Grote Babymassage Nederland Event

Een dag vol inspiratie, gezelligheid en ontspanning!

Wij zijn super enthousiast om met jullie te delen waarom we dit leuke event organiseren. ⁠We vinden het fantastisch om één keer per jaar te verbinden met de docenten en een leerzame en inspirerende dag te creëren.⁠
Tijdens het superleuke Event zijn er verschillende interessante workshops. Het biedt een geweldige gelegenheid om andere docenten te ontmoeten en om nieuwe kennis en inzichten op te doen.

Gezellige, ontspannen en leerzame dag met collega’s

Een onderdeel van deze dag is het verbinden met andere docenten in jouw vakgebied. Dit doen we door middel van een aantal leerzame en interactieve opdrachten. Tijdens deze opdrachten zullen we de groep af en toe opsplitsen in kleine groepjes.
Het is heel waardevol om in contact te komen met andere docenten en te leren van hun ervaringen en inzichten om zo nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Je ontvangt een heerlijke lunch en de hele dag gratis koffie en thee. Er zijn diverse gezellige plekken in het gebouw waar je kan lunchen en in contact kan komen met jouw collega’s tijdens het Event van Babymassage Nederland.

Workshop holistische hoofdmassage

Je leert een heerlijke ontspannen holistische hoofdmassage. Deze zeer aangename en heilzame massage is heel uniek, omdat het multifunctioneel inzetbaar is. De massage is namelijk geschikt voor baby’s (met uitzondering van een aantal technieken), kinderen en volwassenen. Een hoofdmassage is een laagdrempelige vorm van massage die veel mensen kunnen waarderen.

Uiteraard besteden we ook aandacht aan afgestemd en intuïtief masseren.

Je leert ook:

  • Een bijzondere ayurvedische massage-techniek, die volgens de visie van Ayurveda bijdraagt aan de intelligentie bij baby’s. 

  • Een superleuk liedje waarop we een massage toepassen. Dit zal de ervaring voor met name de wat oudere baby en kinderen nog plezieriger maken.

Holistische hoofdmassage voor baby’s

Een hoofdmassage is een fijne en vooral ook laagdrempelige manier om een baby te ontspannen. Een groot voordeel is dat de baby zijn kleertjes aan kan houden.  Dit betekent dat er geen extra prikkels zijn van het uit- en aankleden en je hoeft de temperatuur in de kamer niet extra te verhogen. Dit maakt het toepassen van een hoofdmassage gemakkelijker en toegankelijker voor ouders, omdat er geen speciale voorbereidingen nodig zijn.

Een hoofdmassage kan helpen om blokkades los te maken. Indien een baby zich niet meteen kan overgeven aan een hoofdmassage dan is dit vaak gerelateerd aan de manier waarop ze geboren zijn. Sommige baby’s kunnen spanningen en druk ervaren tijdens de geboorte, wat kan leiden tot opgeslagen stress in het hoofdgebied. Een zachte hoofdmassage kan helpen om deze spanningen los te laten en gevoel van ontspanning en comfort te bevorderen.

Holistische hoofdmassage voor ouders

Een hoofdmassage is een ideale aanvulling op jouw Babymassage cursus, vooral als de ouder extra ontspanning kan gebruiken of als de baby slaapt tijdens je les. Het is een mooie manier de ouder te laten ontspannen en te laten genieten van een moment van rust en ontspanning terwijl de baby in de buurt blijft. Dit kan ook helpen om de ouder bewust te maken hoe belangrijk het is om af en toe tijd te nemen voor zichzelf, zelfs als ze druk bezig zijn met het verzorgen van hun baby.

Ook kan zij zelf ervaren hoe heilzaam een hoofdmassage is. Dit zal haar enthousiasmeren om ook haar baby vaker een hoofdmassage te geven.

Je hebt geen massagetafel nodig omdat je de ouder kan masseren in zittende houding. Dit maakt het makkelijk toepasbaar en laagdrempelig.

Hoofdmassage voor kinderen

Hoewel het evenement van Babymassage Nederland zich niet specifiek richt op kinderen, kunnen kinderen ook erg genieten van deze hoofdmassage. Als je zelf kinderen hebt of kindermassages geeft in je praktijk, dan is deze hoofdmassage zeker ook goed bruikbaar. Het liedje dat bij de massage hoort, zal ook aantrekkelijk zijn voor kinderen tot ongeveer zes jaar oud.

Deze workshop wordt gegeven door Miranda van Kester.

 

Workshop ‘Draag bij aan meer ontspanning in de babytijd door het verdiepen van zelfzorg bij ouders.’

5 onderzoeken babymassage

In de babytijd wordt een vrouw  behoorlijk uitgedaagd in het goed voor haarzelf (blijven) zorgen. Als dit niet lukt raakt zij gemakkelijk oververmoeid, gespannen en geprikkeld. Wanneer zij goed voor zichzelf leert zorgen, geeft dat haar meer energie, meer rust en ruimte om het moederschap ontspannen aan te kunnen en verbetert het haar responsiviteit en aandacht naar de baby. Met dit voorbeeldgedrag leert zij ook haar kind goed voor zichzelf te zorgen.

Een bijkomend voordeel is dat zij ook meer rust en ruimte zal voelen om haar baby te masseren, wat de Babymassage met al zijn voordelen ten goede komt. In onze opleiding leren we de docenten al dat het van groot belang is om niet alleen te focussen op de baby, maar ook op de ouder, om zo het beste resultaat te behalen bij het masseren.

Tijdens de workshop leer je wat goede zelfzorg is en alle aspecten die daarbij horen. Door de verdieping in zelfzorg op te zoeken tijdens deze workshop, kun je dit gemakkelijker overbrengen op de moeders die je ontmoet in je werk als Babymassage docent. Dit is niet alleen gunstig voor je eigen ontwikkeling, maar ook voor de ontwikkeling van de ouders en baby’s die je begeleidt.

Wat levert de workshop jou op?

  • Wat goede zelfzorg inhoudt met alle facetten die daarbij horen.

  • -Hoe jij goed voor jezelf kunt zorgen en hoe je het van daaruit kunt uitdragen.

  • Hoe een ouder goed voor zichzelf kan zorgen zodat ze dat ook voor haar baby kan.

  • – Hoe je de ouder naar een diepere laag van voor zichzelf zorgen kan brengen.

  • Hoe  je nog meer kunt bijdragen aan een ontspannen babytijd.

Voor velen van jullie is het een passie om ouders te begeleiden naar meer rust, verbinding en liefde, maar ook om meer rust te creëren in deze drukke maatschappij. Met deze waardevolle doelen kan jij na deze workshop zoveel meer betekenen voor ouder én baby.

Deze workshop wordt gegeven door Diana van der Laan.

Veelgestelde vragen

Voor iedereen die Babymassage docent is. Het is wel fijn als je interesse hebt in tenminste één van de volgende dingen: intuïtie, yoga, bewustzijn of holistische benadering.

Onze benadering van Babymassage gaat namelijk verder dan alleen de fysieke aspecten.

Ja, dat kan zeker. Je bent van harte welkom kennis te maken met onze bijzondere en holistische kijk op Babymassage.

Als jij een professional bent die met baby’s werkt en tevens massage ervaring hebt, dan ben je van harte welkom. Het is wel fijn om te weten dat we er vanuit gaan dat deelnemers al ervaring hebben met baby’s en het geven van massages. Daarom zullen we meteen de diepte ingaan en geen tijd besteden aan de basisprincipes van Babymassage.

Daarnaast is het fijn als je interesse hebt in tenminste één van de volgende dingen: intuïtie, yoga, bewustzijn of holistische benadering.

Onze benadering van Babymassage gaat namelijk verder dan alleen de fysieke aspecten.

  • Zorg dat je makkelijke kleding draagt, iets wat lekker zit en waarin je lekker kan bewegen. Want we zullen ook veel op de grond zitten. 
  • Het is  fijn als je een flesje water meeneemt.
  • Een babypop.

Onze ervaring leert dat meer dan de helft van onze deelnemers hooggevoelig zijn, dus we begrijpen jouw behoeften en uitdaging goed. We zullen voldoende rustmomenten inbouwen en ontspanningsoefeningen doen om ervoor te zorgen dat iedereen gedurende de dag verbonden blijft met zichzelf en een rustige energie behoudt. Wellicht is het fijn voor je om in de pauze heerlijk even naar buiten te gaan en te genieten van de frisse lucht.

Indien je door buitengewone omstandigheden (overlijden of ziekenhuisopname) verhinderd bent, ontvang je van ons een voucher om aan een volgend event deel te nemen.

Waarom meedoen aan het event?

Het is altijd goed om nieuwe inspiratie op te doen voor jouw Babymassage lessen. Het kan helpen om jouw lessen nóg interessanter en uitdagender te maken, en om nieuwe technieken en benaderingen te ontdekken om de ouders en baby’s die je begeleidt te helpen.
Tijdens het event van Babymassage Nederland, krijg je de kans om te leren van andere docenten en om nieuwe ideeën op te doen die je kunt toepassen in jouw lessen.

Door het bijwonen van verschillende workshops kun je ook nieuwe perspectieven en inzichten krijgen die jouw kennis van Babymassage kunnen verbeteren. Het is dus een geweldige kans om jouw vaardigheden als Babymassage docent te verbeteren en meer waarde toe te voegen aan jouw lessen.

Ben je nog niet begonnen als Babymassage docent?

Dan is dit natuurlijk een geweldige kans om je onder te dompelen in de kennis en ervaring van ervaren Babymassage docenten. Als het al wat langer geleden is dat je de opleiding Babymassage docent hebt gevolgd, dan is dit hét moment om opnieuw geïnspireerd te raken en een frisse start te maken.