Het Grote Babymassage Nederland Event

Een dag vol inspiratie, gezelligheid en ontspanning!

Wij zijn enorm enthousiast om voor de 2e keer dit super toffe Event te organiseren. ⁠Het is fantastisch om één keer per jaar te verbinden met de docenten en een leerzame en inspirerende dag te creëren.⁠
Tijdens het superleuke Event zijn er verschillende interessante workshops. Het biedt een geweldige gelegenheid om andere docenten te ontmoeten en om nieuwe kennis en inzichten op te doen.

Gezellige, ontspannen en leerzame dag met collega’s

Een onderdeel van deze dag is het verbinden met andere docenten in jouw vakgebied. Dit doen we door middel van een aantal leerzame en interactieve opdrachten. Tijdens deze opdrachten zullen we de groep af en toe opsplitsen in kleine groepjes.
Het is heel waardevol om in contact te komen met andere docenten en te leren van hun ervaringen en inzichten om zo nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Je ontvangt een heerlijke lunch en de hele dag gratis koffie en thee. Er zijn diverse gezellige plekken in het gebouw waar je kan lunchen en in contact kan komen met jouw collega’s tijdens het Event van Babymassage Nederland.

Ochtend

Gezamenlijk

We beginnen de ochtend met een gezamenlijke activiteit die erop gericht is jou meer in je kracht te zetten en je impact als Babymassage docent nog meer te laten voelen. We verklappen niet alles, maar we kunnen je wel zeggen dat je hier heel veel aan gaat hebben.

Keuze

Daarna is er intervisie van ongeveer één uur. Vorig jaar kregen we als feedback dat er behoefte was aan meer uitwisselingsmomenten omdat jullie zoveel leerde van elkaar. Liever geen extra intervisiemoment? Kies dan uit twee verschillende workshops. Het is fijn om de keuze te hebben en de activiteit te kiezen die het beste bij jouw behoeften en interesses past.

Tijdens het Event van vorig jaar kregen we als feedback dat er behoefte was aan meer uitwisselingsmomenten. Daar geven we uiteraard graag gehoor aan. Het is immers ontzettend waardevol om in contact te komen met andere docenten en te leren van hun ervaringen en inzichten, zodat je nieuwe mogelijkheden kunt ontdekken.

Tijdens dit intervisiemoment splitsen we de groep op in kleine groepjes. Zo kun je in een intieme setting ideeën uitwisselen, vragen stellen en samen groeien in je vak als Babymassage docent.

Ontzettend fijn ook om je netwerk uit te breiden en nieuwe perspectieven te ontdekken.

Jullie krijgen unieke, leerzame opdrachten die zorgen voor snelle inzichten en interessante gespreksthema’s.

Voel je dat dit resoneert met jou? Kies dan voor het extra intervisiemoment!

Wist je dat Baby- yoga meer is dan alleen leuke interactie tussen ouder en baby? Baby-yoga zorgt o.a. ook voor een gevoel van vertrouwen, tevredenheid en ontspanning en het draagt bij aan fysieke/ motorische en mentale ontwikkelingen. 

Tijdens onze workshop leer je een aantal superleuke yoga oefeningen op rijmpjes met bijpassende bewegingen en je leert spelmassage die allemaal worden uitgevoerd op hele leuke liedjes! De prachtige liedjes zijn geschreven door Babymassage Nederland en ingezongen door Joyce.

De 6 oefeningen op liedjes of rijmpjes met bijpassende bewegingen en massage zijn uitgebreid en veelomvattend, en vormen precies de juiste hoeveelheid materiaal voor het geven van één volledige baby-yoga les aan ouders.

We besteden uitgebreid aandacht aan hoe je de oefeningen het beste kunt toepassen en geven informatie over prikkelreductie. Er zijn namelijk diverse manieren om de oefeningen toe te passen, wat resulteert in verschillende sensaties bij de baby’s. Je leert dus hoe je de super leuke oefeningen aan kunt passen aan de behoeften van elke baby. Hierdoor zal zowel de baby als de ouder nog meer genieten van de oefeningen.

Tijdens deze workshop ligt de focus op de het effectief overdragen van de oefeningen aan ouders, aangezien jij als docent (of andere professional) al ervaring hebt in het omgaan met baby’s en het lesgeven aan ouders.

Na het volgen van deze workshop kun je :

 • Ouders ontspanning en plezier voor 2 meegeven waar ze van zullen profiteren totdat de baby ongeveer 4 jaar oud is.
 • Een workshop baby-yoga geven.
 • Gastlessen geven in bijvoorbeeld een mama café.
 • Voor een leuke afwisseling zorgen voor baby’s die wat ouder zijn in de babyspa.
 • De onderlinge band tussen de ouder en de baby versterken door middel van Baby-yoga.
 • De ouder bewust maken van de manier van aanraken.
 • Je massagebewustzijn vergroten.

De oefeningen die we in deze workshop behandelen, zijn afkomstig uit onze baby-yoga opleiding en verschillen (m.u.v. 1 oefening) van de oefeningen die je leert in onze opleiding A-level Babymassage docent.

In deze workshop staat het zelf ervaren van een massage centraal. Door zelf te voelen wat een massage met je doet, vergroot je je inlevingsvermogen in de werking van een massage. Als Babymassage docent is het belangrijk om regelmatig zelf massages te ervaren, omdat de sensatie van een techniek na verloop van tijd kan vervagen.

Je leert hoe je door verschillende manieren van masseren uiteenlopende sensaties kunt creëren bij baby’s. Je krijgt ook waardevolle informatie over prikkelreductie zodat jij je nog beter kunt afstemmen op baby’s.

Deze workshop is niet alleen bedoeld om je bewustzijn te vergroten, maar ook om even heerlijk te genieten. Het is een perfecte gelegenheid voor iedereen die tijdens het Event behoefte heeft aan een rustige activiteit.

Tijdens het uitwisselen van de massage houden we onze kleding aan. We zullen door de kleding heen masseren en de armen op de huid met olie masseren.

Als je het leuk vindt, kun je dit ook aan ouders laten ervaren, zodat zij met meer enthousiasme en inlevingsvermogen hun baby zullen masseren. Of simpelweg omdat je de ouders ook een ontspanningsmoment gunt.

Heb jij behoefte aan een rustmoment en wil jij je massage bewustzijn vergroten? Kies dan voor deze workshop.

Middag workshop

De betekenis van lichaamstaal en de impact van afgestemde taal op baby’s.

Kijken en leren aan de hand van videobeelden en beeldanalyses

In deze waardevolle workshop leert Jessica ons de signalen van baby’s beter te interpreteren en de effecten van communicatie te begrijpen. Dit doet zij aan de hand van diverse videobeelden uit de praktijk. Videobeelden zijn ook een krachtig instrument om meer inzicht te krijgen in wat de effecten zijn van het wel of niet sensitief en responsief communiceren. Hierdoor krijg je waardevol inzicht in de behoeften van een baby.

Jessica deelt ‘De 4 bouwstenen van positief contact’, die je sensitiviteit voor de signalen van een baby vergroot. De bouwstenen zijn een krachtige ondersteuning voor Babymassage docenten en direct toepasbaar in de praktijk.

 • Je wordt nog beter in het oppikken van signalen, waardoor je de massage perfect kunt afstemmen op de baby, zodat de baby er optimaal van kan genieten.

 • Je kunt ouders nog effectiever begeleiden bij het herkennen en begrijpen van de signalen van hun baby.

 • Inzicht in zowel de krachten als de valkuilen in de basiscommunicatie.

 • Begrip van waarom communicatie essentieel is voor een goede hechting en ontwikkeling van baby’s.

 • Kennis over sensitief en responsief handelen en hoe dit wordt ondersteund door ‘De 4 bouwstenen van positief contact’.

 • Meer kennis van de betekenis van de lichaamstaal en de stand van de handjes van een baby.

Deze workshop biedt onmisbare inzichten voor jou als professional in het werken met baby’s of als babymassage docent, waardoor je effectiever kunt communiceren en de behoeften van baby’s beter kunt begrijpen. Dit draagt bij aan het behoud van een sterke verbinding in het contact en het reguleren van emoties.

Wie is Jessica Boerema?

Jessica Boerema geeft trainingen aan zorgprofessionals over het belang van een effectieve en verbindende communicatie bij baby’s en jonge kinderen, waarbij het essentieel is dat er vooral goed wordt afgestemd op de signalen die een kind laat zien. Ze maakt hierbij gebruik van uniek beeldmateriaal. Jessica heeft al meer dan 12 jaar ervaring in het geven van trainingen aan professionals vanuit haar praktijk Contact in Beeld. Daarnaast heeft ze 22 jaar ervaring als medisch pedagogisch zorgverlener op de kinderafdeling en couveuse-unit, en 15 jaar op de psychosociale zorgpoli van het Bethesda Ziekenhuis in Hoogeveen.

Intervisie

Na de workshop van Jessica volgt er opnieuw een intervisiemoment! We gaan de groep opdelen in kleine groepjes. Tijdens dit moment ontvangen jullie uitdagende opdrachten waardoor jullie veel van elkaar zullen leren.

Daarna zullen we de dag gezamenlijk op een bijzondere manier afsluiten.

Veelgestelde vragen

Voor iedereen die Babymassage docent is. Het is wel fijn als je interesse hebt in tenminste één van de volgende dingen: intuïtie, yoga, bewustzijn of holistische benadering.

Onze benadering van Babymassage gaat namelijk verder dan alleen de fysieke aspecten.

Ja, dat kan zeker. Je bent van harte welkom kennis te maken met onze bijzondere en holistische kijk op Babymassage.

Als jij een professional bent die met baby’s werkt en interesse hebt in Babymassage, dan ben je van harte welkom. Daarnaast is het fijn als je interesse hebt in tenminste één van de volgende dingen: intuïtie, yoga, bewustzijn of holistische benadering.

Onze benadering van Babymassage gaat namelijk verder dan alleen de fysieke aspecten.

 • Zorg dat je makkelijke kleding draagt, iets wat lekker zit en waarin je lekker kan bewegen. Want we zullen ook veel op de grond zitten. 
 • Het is  fijn als je een flesje water meeneemt.
 • Een babypop.

Onze ervaring leert dat meer dan de helft van onze deelnemers hooggevoelig zijn, dus we begrijpen jouw behoeften en uitdaging goed. We zullen voldoende rustmomenten inbouwen en ontspanningsoefeningen doen om ervoor te zorgen dat iedereen gedurende de dag verbonden blijft met zichzelf en een rustige energie behoudt. Wellicht is het fijn voor je om in de pauze heerlijk even naar buiten te gaan en te genieten van de frisse lucht.

Impressie Event 2023

Waarom meedoen aan het event?

Het is altijd goed om nieuwe inspiratie op te doen voor jouw Babymassage lessen. Het kan helpen om jouw lessen nóg interessanter en uitdagender te maken, en om nieuwe technieken en benaderingen te ontdekken om de ouders en baby’s die je begeleidt te helpen.
Tijdens het event van Babymassage Nederland, krijg je de kans om te leren van andere docenten en om nieuwe ideeën op te doen die je kunt toepassen in jouw lessen.

Door het bijwonen van verschillende workshops kun je ook nieuwe perspectieven en inzichten krijgen die jouw kennis van Babymassage kunnen verbeteren. Het is dus een geweldige kans om jouw vaardigheden als Babymassage docent te verbeteren en meer waarde toe te voegen aan jouw lessen.

Ben je nog niet begonnen als Babymassage docent?

Dan is dit natuurlijk een geweldige kans om je onder te dompelen in de kennis en ervaring van ervaren Babymassage docenten. Als het al wat langer geleden is dat je de opleiding Babymassage docent hebt gevolgd, dan is dit hét moment om opnieuw geïnspireerd te raken en een frisse start te maken.