Hechting en hechtingsontwikkeling

Hechting is voor baby’s een belangrijk fundament om zich veilig en vertrouwd te kunnen voelen. Het is een basis die bijdraagt aan een mooie start voor zowel de ouder als de baby. Babymassage levert een belangrijke bijdrage in de hechting. Het is namelijk een bouwsteen die er voor zorgt dat de ouder beter intuïtief kan reageren op haar baby, waardoor de hechting geïntensiveerd zal worden.

Babymassage is slechts één van de vele bouwstenen die de hechting en hechtingsontwikkeling kan bevorderen. Er zijn nog meer bouwstenen die van belang zijn om een bijdrage te kunnen leveren aan deze essentiële basisbehoefte. Als A- level Babymassage Docent kan jij hierbij een belangrijke rol spelen.    

Babymassage is een mooie en laagdrempelige manier om met de baby te communiceren, waarbij er een betere sensitief responsief ouderschap ontwikkeld wordt. Dit betekent dat de ouder het vermogen heeft om zich beter te kunnen verplaatsen in haar baby, waardoor zij intuïtief goed kan inspelen op de stemming en behoefte van haar baby.

Anderzijds is het belangrijk dat je bewust bent van het feit dat baby’s veel meekrijgen in de communicatie en vaak intuïtief meer oppikken dan wij denken.

Kortom, hechting is zoveel meer dan aandacht, betrokkenheid en aanraken. 

Tijdens deze interessante workshop zal Thessa jou veel waardevolle handreikingen geven om als A- level Docent Babymassage verder te kunnen bouwen aan een betere en intensere hechting en hechtingsontwikkeling.

Het is een workshop waar jij als A-level Babymassage Docent leert hoe je zoveel meer (bewust) kunt betekenen in de hechting tussen de ouder en de baby.

Dat is toch een mooie aanvulling op jouw brede kennis als A- level Babymassage Docent?

Sluit woensdag 8 februari gezellig aan bij de online workshop van Thessa.

Voor wie is deze workshop?

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die lid is van het register van Babymassage Nederland en voor iedereen die de opleiding A-level Babymassage volgt.