Ik hoor vaak van ouders of docenten dat de baby niet goed reageert op een voetmassage. Of dat er een schrikreactie ontstaat. De voetjes worden daarom overgeslagen. Dat is echt jammer omdat een voetmassage de baby enorm zal helpen om te aarden.
Het kan zijn dat een baby in eerste instantie niet goed reageert op een voetmassage omdat hij niet de kans krijgt om te ‘landen’ in de aanraking.

Hoe zorg je ervoor dat de baby ‘landt’ in jouw aanraking? Dit kun je doen door de voetjes eerst even stevig vast te houden. Je zult zien dat een baby daarna beter op de massagetechnieken reageert!

Ook interessant!

Gratis online proefles docent babymassage

Wat staat er in de online proefles? E-books, een massagetechniek, een oefening voor baby’s met een voorkeurshouding, videolessen, opdrachten en praktijkverslagen.

Massage olie – Ben jij je bewust van wat je op de huid van je baby smeert?

Gelukkig worden we allemaal steeds bewuster van onze gezondheid. We doen aan sport of bijvoorbeeld yoga en eten steeds gezonder.
Daar hoort natuurlijk ook bij dat we een verantwoordelijke keuze maken voor wat betreft het gebruik van oliën.
Veel ouders staan nog niet voldoende stil bij wat ze op het huidje van hun baby smeren.

Intuïtief aanvoelen wat een baby nodig heeft, hoe doe ik dat?

Dat is makkelijker dan je denkt. Stel dat je baby begint te huilen. Wat is dan jouw allereerste emotionele reactie die je voelde? Welk gevoel krijg je bij het zien van het huilen van je baby. Dat eerste gevoel klopt.
Daarna gaat ons hoofd alles beredeneren.