Dat is makkelijker dan je denkt. Stel dat je baby begint te huilen. Wat is dan jouw allereerste emotionele reactie die je voelde? Welk gevoel krijg je bij het zien van het huilen van je baby. Dat eerste gevoel klopt.
Daarna gaat ons hoofd alles beredeneren. Je gaat je afvragen wat er aan de hand kan zijn. Of je gaat je afvragen of je het wel goed voelde. Op dat moment ben je niet meer verbonden met je intuïtie. Je zit dan namelijk te veel in je hoofd.
Dan ben jij je zuivere impuls kwijt.

Een tip… pak je baby niet meteen op als hij begint te huilen. Ga eerst eens voelen om erachter te komen wat er aan de hand is.

Wist je dat babymassage je intuïtie versterkt? 

Ik wil graag een stukje uit een babymassage praktijkverslag met jullie delen.

De baby heeft in zijn zeer jonge leventje al veel meegemaakt. Zijn papa en mama zijn kort na zijn geboorte uit elkaar gegaan en ze zijn al twee keer verhuisd. En dan komt er ook nog een ‘vreemde’ hem masseren…….
Ik citeer letterlijk uit het verslag:

‘Bij de buik was ik “de waterrad” helemaal vergeten. Ik denk dat dit ook kwam omdat Tim erg gespannen was tijdens de borstmassage.’

Haar laatste zin is helemaal waar. Hier is namelijk geen sprake van iets vergeten zijn. Intuïtief wist zij dat het beter was om de buikmassage over te slaan. Het is een heel mooi voorbeeld van dat we meer op onze intuïtie mogen vertrouwen.
Als je de massagevolgorde hetzelfde houdt, weten baby’s precies waar ze aan toe zijn. Baby’s gedijen erg goed bij regelmaat. Toch is het heel belangrijk om ruimte over te laten voor spontane reacties van zowel kind als ouder. Gebruik hierbij je intuïtie!

Ook interessant!

Baby geniet langer en intenser van massage als je naar je intuïtie luistert!

Waarom is intuïtie zo waardevol tijdens babymassage? En waarom versterkt babymassage je intuïtie? In dit artikel vertel ik ook hoe jij kunt weten welke massage-techniek een baby nodig heeft? Natuurlijk geef ik ook praktisch tips die je intuïtie versterken!

Lees verder

Je baby wilt niet slapen? – 12 originele slaaptips

Baby wil niet slapen

Bruikbare tips die ervoor zorgen dat je baby sneller, dieper en langer slaapt!

Lees verder

Massage olie – Ben jij je bewust van wat je op de huid van je baby smeert?

Gelukkig worden we allemaal steeds bewuster van onze gezondheid. We doen aan sport of bijvoorbeeld yoga en eten steeds gezonder.
Daar hoort natuurlijk ook bij dat we een verantwoordelijke keuze maken voor wat betreft het gebruik van oliën.
Veel ouders staan nog niet voldoende stil bij wat ze op het huidje van hun baby smeren.

Lees verder
Contact: 0642501298