Intuïtief aanvoelen wat een baby nodig heeft, hoe doe ik dat?

Intuïtief aanvoelen wat een baby nodig heeft is makkelijker dan je denkt. Stel dat je baby begint te huilen. Wat is dan jouw allereerste emotionele reactie die je voelde? Welk gevoel krijg je bij het zien van het huilen van je baby. Dat eerste gevoel klopt.

Daarna gaat ons hoofd alles beredeneren. Je gaat je afvragen wat er aan de hand kan zijn. Of je gaat je afvragen of je het wel goed voelde. Op dat moment ben je niet meer verbonden met je intuïtie. Je zit dan namelijk te veel in je hoofd.
Dan ben jij je zuivere impuls kwijt.

Wist je dat babymassage je intuïtie versterkt? 

Ik wil graag een stukje uit een babymassage praktijkverslag met jullie delen.

De baby heeft in zijn zeer jonge leventje al veel meegemaakt. Zijn papa en mama zijn kort na zijn geboorte uit elkaar gegaan en ze zijn al twee keer verhuisd. En dan komt er ook nog een ‘vreemde’ hem masseren…….
Ik citeer letterlijk uit het verslag:

‘Bij de buik was ik “de waterrad” helemaal vergeten. Ik denk dat dit ook kwam omdat Tim erg gespannen was tijdens de borstmassage.’

Haar laatste zin is helemaal waar. Hier is namelijk geen sprake van iets vergeten zijn. Intuïtief wist zij dat het beter was om de buikmassage over te slaan. Het is een heel mooi voorbeeld van dat we meer op onze intuïtie mogen vertrouwen.
Als je de massagevolgorde hetzelfde houdt, weten baby’s precies waar ze aan toe zijn. Baby’s gedijen erg goed bij regelmaat. Toch is het heel belangrijk om ruimte over te laten voor spontane reacties van zowel kind als ouder. Gebruik hierbij je intuïtie!

Ook interessant!
welke massage olie voor baby's

Massage olie – Ben jij je bewust van wat je op de huid van je baby smeert?

5 reden waarom goede gronding belangrijk babymassage docent

5 keigoede redenen waarom een goede gronding belangrijk is als je les geeft.

Babymassage cursus ouders

Ben je ouder en wil je een cursus Babymassage volgen?

Deel deze blog!