Een speciaal ontwikkelde massagetechniek die jij kunt inzetten bij een baby die zich overstrekt.

Voor de moeder is het vaak lastig om haar baby in deze situatie te masseren.  Jouw advies en hulp is op zo’n moment dan ook meer dan welkom. Als de baby tijdens de massage overstrekt kun je meestal niet makkelijk masseren. Ze spannen continu hun rugspieren aan. Ook duwen ze hun hoofd in hun nek.
Je zult daarom eerst moeten zorgen dat het lijfje niet meer gespannen is. Met de traditionele Babymassage technieken lukt dit meestal niet voldoende. 
Daarom hebben we hele leuke en doeltreffende oefeningen en massage-technieken ontwikkeld voor baby’s die zich overstrekken. Eén specifieke waardevolle massagetechniek delen we speciaal voor jou deze zodat jij veel baby’s die overstrekken blij kunt maken.
Het is een simpele techniek waarmee jij de ouder en baby heel gemakkelijk kunt ondersteunen. Deze massage-techniek draagt er aan bij dat de baby zijn hoofd minder in zijn nek duwt.  

Veel succes met deze simpele techniek!

Met deze massage-techniek kun je zelf gaan ervaren dat je veel kunt betekenen voor baby’s die zich overstrekken.

Wil je nog meer betekenen?

Met de bovenstaande massage-techniek kun je er voor zorgen dat de baby het hoofdje minder achterover drukt. Maar een baby die zich overstrekt spant ook zijn strekspieren aan zijn rugkant krachtig aan en strekt zijn benen. Daarom hebben we ook technieken ontwikkeld waarbij de focus lig op de rug en/of bekken.

Deze massage-technieken leer je in de special ‘Babymassage-technieken voor diverse babykwaaltjes en het masseren van baby’s met medische probleempjes’.

Je leert ook technieken voor darmkrampjes, technieken voor baby’s  die een voorkeurshouding hebben en technieken voor verkoudheid en doorkomende tandjes.

Daarom is het heel uniek dat jij zoveel kunt betekenen voor deze baby’s en hun ouder met de door ons ontwikkelde technieken voor overstrekken.
De technieken werken geweldig.
Veel succes met deze simpele techniek! Jij zal veel baby’s én ouders heel blij maken!

Je kunt zelf gaan ervaren dat je veel kunt betekenen voor baby’s die zich overstrekken.

Overstrekt een baby veel tijdens jouw cursus?

Het is dan voor een moeder lastig om haar baby te masseren. De onderstaande tip zal het overstrekken doen verminderen.

Als de moeder de baby masseert dan kun jij als docent je handen onder het hoofdje plaatsen en het hoofdje ongeveer 5 centimeter optillen. Indien nodig kun je het hoofdje heel rustig een beetje bewegen (hele kleine en subtiele bewegingen) . Je nodigt de baby dan als het ware uit om nog meer te ontspannen. Dit vermindert de kans op overstrekking. 

Uiteraard kun je ook heel simpel een kussentje onder het hoofdje van de baby plaatsen. Maar je zult verbaast zijn hoeveel ‘kracht’ je handen hebben!