Leerzame observatie video

In de onderstaande video zie je een duidelijk voorbeeld van lichaamstaal die de baby laat zien, waaraan je kunt zien dat je nog niet aan de massage kan beginnen.
Als je op dat moment toch begint met masseren, bestaat de mogelijkheid dat de baby juist spanning opbouwt. Het is natuurlijk de bedoeling dat de baby meer en meer ontspant. Doe nu je ogen eens dicht en voel wat de gevolgen hiervan zullen zijn.

 

Ik vond observeren jaren geleden ook knap lastig. Ik heb het pas echt geleerd toen ik voor onze opleiding video’s op ging nemen van de Babymassage cursus die ik aan ouders gaf.

Tijdens het lesgeven zag ik altijd al veel lichaamstaal. Ik dacht toen dat ik alles zag.
Maar jeetje dat bleek niet zo zijn… Ik zag nog veel meer toen ik de video’s bekeek! Blijkbaar had ik tijdens het lesgeven best veel over het hoofd gezien.

Logisch wel want goed leren observeren had ik niet geleerd toen ik jaren geleden een opleiding tot docent babymassage volgde. Ik had informatie gekregen over lichaamstaal maar ik kreeg geen praktijkoefeningen.

Toen ik door het observeren wist waar ik op moest letten kon ik nog beter inspelen op wat de baby liet zien. Ik bleef de massage steeds afstemmen op de behoefte van de baby. Want alleen dan haal je het hoogst haalbare resultaat voor de baby.

De impact was enorm.
Baby’s ontspanden sneller en dieper tijdens de massage. Achteraf is dat logisch natuurlijk. Als ik dit jaren geleden wist dan had ik baby’s toen al zo goed kunnen helpen. Sinds ik goed leerde observeren genieten baby’s zichtbaar meer van de massage.

Wellicht denk jij nu: ‘observeren dat kan ik helemaal niet’…
Observeren is ook best een uitdaging als je het nooit hebt geleerd.

Want hoe kun je nu aan de lichaamstaal zien welke techniek de baby nodig heeft? En wat valt er allemaal te zien? Nou, behoorlijk veel, kan ik je vertellen.

Videomateriaal
Daarom werken wij in onze opleiding met videomateriaal zodat je kunt oefenen in observeren.
Videomateriaal is datgene wat ons onderscheidt van veel andere aanbieders. Wij leren jou hoe alles in de praktijk werkt.