Bijscholing prikkelarme Babymassage methodes

Baby’s die snel overprikkeld raken, hebben vaak wat tijd nodig om gewend te raken aan de massage. De gevoelige baby kan zich namelijk niet altijd meteen overgeven aan de massage. Na verloop van tijd lukt dit vaak wel.
Het is belangrijk om hier zorgvuldig mee om te gaan en de juiste Babymassage methode in te zetten

Geen enkele baby is hetzelfde en daarom is deze module zo waardevol. Je leert technieken uit diverse stromingen. Op deze manier kun je namelijk goed inspelen op persoonlijke behoeften van de ouder en baby. Voor met name onrustige en gevoelige baby’s en baby’s met een korte aandachtsspanne, is namelijk vaak een andere specifieke massage aanpak gewenst. Zo leer je bijvoorbeeld technieken die nog meer veiligheid, stevigheid en begrenzing bieden aan de baby.

De volgende technieken komen aan bod:

Holistisch pulsen is het ritmisch pulsen/wiegen van het babylichaam. Elke ouder wiegt een baby regelmatig vanuit zijn/haar intuïtie. Wiegen heeft een kalmerend effect en daarin voorziet
deze zeer rustgevende massage-methode. Het is ook zeer geschikt voor onrustige en te vroeg geboren baby’s! Wij hebben speciale holistische pulstechnieken ontwikkeld die geschikt zijn voor baby’s.

De loving hug massage is een massage-methode die weinig prikkels geeft en baby’s een gevoel van geborgenheid en veiligheid geeft. Het is vooral geschikt voor gevoelige, onrustige en te vroeg geboren baby’s en is een waardevolle
aanvulling voor baby’s die andere Babymassage methodes nog te intens vinden. Deze massage kan zowel over de kleren als op de blote huid worden toegepast.

Polariteitsmassage is een methode die veel rust en geborgenheid biedt. Rustgevende handen worden op specifieke plekken van het lichaam gelegd, waardoor de baby veel geborgenheid ervaart. Het mooie van deze methode is dat het de baby ook in balans brengt en eventuele energieblokkades kan oplossen.

 

Data

Nog niet bekend

  • Aantal lesdagen: 1
  • Lestijden: 10.00 tot 16.00 uur
  • Investering: € 147,00 inclusief een heerlijke lunch
    Heb je de opleiding Babymassage docent bij Babymassage Nederland gevolgd en wil je deze dag opfrissen? Dan betaal je slechts € 79,00. Stuur een e-mail als je mee wilt doen
  • Erkende Beroepsopleiding vrijgesteld van BTW.
    •  
  • Benodigdheden: een pop met een stoffenlijf van min. 50 cm. (op een kleinere pop kunnen de technieken niet goed geoefend en gedemonstreerd worden).
  • Certificaat: na afloop ontvang je een certificaat

Voor iedereen die Babymassage docent is.