Wil je als kinderdagverblijf optimale zorg en ontspanning leveren aan baby’s en uiteraard ook hun ouders?
Volg dan de special ‘Babymassage en ontwikkelingsbevorderend spelen’, speciaal voor kinderdagverblijven!!

Het is erg waardevol om massage, aanraking, yoga en spel in te zetten in deze doelgroep. Het zal de rust in de groep bevorderen en de relatie tussen de pedagogisch medewerker en de baby zal versterkt worden.

Als pedagogisch medewerker heb je een belangrijke rol in de ontwikkeling en opvoeding van een kind. Het kinderdagverblijf is in feite een verlengstuk van de thuissituatie.

Wat leer je?

Diverse effectieve massages
In deze special leer je korte maar diverse effectieve massages die je als pedagogisch medewerker kunt toepassen en integreren in de dagelijks omgang met baby’s. Je leert hoe je op een verantwoorde, professionele manier aanraken en masseren in kunt zetten tijdens de dagelijkse verzorging van de baby.
Je leert praktische toepassingen zoals bijvoorbeeld een massage die ervoor zorgt dat een baby snel in slaap valt en die een diepe slaap bevordert.

Ontwikkelingsbevorderend spelen
Er wordt ook aandacht besteed aan ontwikkelingsbevorderend spelen. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je op een speelse manier baby-gym en baby-yoga kunt toepassen. Een aantal van deze oefeningen  worden uitgevoerd op hele leuke liedjes!!! Het zijn prachtige babyliedjes en je kunt samen met de baby tijdens het afspelen van deze liedjes genieten van de leukste yoga-oefeningen en spelmassage.
Door babymassage, baby-yoga en ontwikkelingsbevorderend spelen zal de pedagogisch medewerker de baby nog beter leren kennen. Hierdoor kun je in de dagelijkse omgang met de baby ook beter inspelen op de behoeften van het kindje.

Het gevoel van geborgenheid en veiligheid bevorderen bij baby’s.
We besteden tijdens deze special aandacht aan hoe je het gevoel van geborgenheid en veiligheid bij baby’s kunt bevorderen (en zodoende ook de rust in de groep). Tevens werken we aan de versterking van de relatie tussen de pedagogisch medewerker en de baby.
Dat kan door de manier van oppakken (basisbevestigend dragen), vertragen en bijvoorbeeld de manier van het verschonen van een luier. Als je een baby op een passende, rustige manier benadert dan zal de baby zich veilig voelen. Dit gevoel van veiligheid is essentieel om een band tot stand te kunnen laten komen tussen de pedagogisch medewerker en de baby.

Het duurde voor sommige baby’s in mijn groep vrij lang voordat ze in slaap vielen. Toen ik de slaaplekker massage geleerd had, ben ik die meteen toe gaan passen in de praktijk. Vol verbazing zagen mijn collega’s dat de kindjes door middel van de slaaplekker massage zeer snel in slaap vielen!!!!

Suzanne, Kinderdagverblijf

Bijeenkomsten en praktijklessen

Kennismaking
De docent van Babymassage Nederland komt bij je langs om kennis te maken. Deze docent zal tevens al je vragen beantwoorden en praktische zaken met je doornemen. Ook wordt er gekeken naar een geschikte ruimte om de ouderavond en de praktijklessen te kunnen geven.

Toegang online leeromgeving
Alle deelnemers ontvangen toegang tot de online leeromgeving. Voor iedere praktijkles bekijken zij een aantal video’s waarin een aantal massagetechnieken en yoga-oefeningen worden uitgelegd. Een passende voorbereiding helpt de pedagogisch medewerker om het maximale uit zichzelf en de praktijklessen te halen.
Je hebt een jaar lang toegang tot de online leeromgeving. Door deze unieke leermethode zullen de kennis en vaardigheden die je opdoet niet snel wegzakken. De deelnemers kunnen een aantal technieken en oefeningen een jaar lang bekijken zo vaak als nodig.

Twee praktijklessen van drie uur voor de pedagogisch medewerkers
Het oefenen van de massage doen we op een pop en bij elkaar. Het is erg belangrijk om ook zelf het effect van bepaalde aanrakingen te ervaren omdat dit het enthousiasme en het inlevingsvermogen van de pedagogisch medewerker zal vergroten.

Een ouderavond van ongeveer twee uur
De ouderavond wordt gegeven door een docent van Babymassage Nederland. Het is belangrijk dat de ouders op de hoogte zijn dat jullie massage, spel en yoga gaan integreren in de dagelijkse omgang met hun baby. Het is een interactieve avond met als doel de ouders te informeren over deze uitbreiding van kwaliteit/diensten die je als kinderdagverblijf levert.
De ouderavond begint met algemene informatie over babymassage en verheldering van alle voordelen en positieve effecten van babymassage.
De ouders leren een aantal massagetechnieken en tevens een oefening op een rijmpje/liedje die ze meteen in de thuissituatie kunnen toepassen.

De meest gestelde vragen

Deze special wordt verzorgd op jullie locatie. Vraag kosteloos en vrijblijvend een offerte aan.

In Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland, Utrecht en een groot deel van Brabant. 

Diana van Laan heeft veel ervaring in het geven van incompany trainingen. Ze is babyconsulent, docent babymassage en baby-yoga.
Haar achtergrond is jeugdverpleegkundige. Ze heeft langere tijd op het consultatiebureau gewerkt met ouders en kinderen van 0-4 jaar en heeft vele facetten van kinderen van dichtbij gezien en ondersteund.

Ze vindt het belangrijk dat cursisten zich veilig voelen en persoonlijk afgestemde ondersteuning zijn essentiële onderdelen in haar traingen.

Opvallend daarbij is haar rust, toegankelijkheid en zorgvuldigheid.

De special is geschikt voor baby’s van 2 maanden t/m ongeveer 2 jaar. Een deel van de geleerde oefeningen wordt door kinderen van drie en vier jaar ook nog erg gewaardeerd.

(Mijn ervaring met mijn eigen kinderen is dat ze er zelfs tot ongeveer zes-jarige leeftijd nog van kunnen genieten. )

De deelnemers ontvangen na afloop een certificaat als bewijs van deelname.