Workshop – Werken met het geboorteverhaal als Babymassage docent

We zijn allemaal ooit een keer geboren. We hebben in de buik van onze moeder gezeten en zijn allemaal op een unieke manier ter wereld gekomen. We hebben daarom ook allemaal een uniek ‘geboorteverhaal’. Niet alleen wijzelf hebben zo´n uniek geboorteverhaal, maar ook de baby´s én de ouders die je tegenkomt als Babymassage docent.

Een geboorteverhaal gaat over meer dan de geboorte alleen. Het gaat over de (pre)conceptie, de periode in de buik, de geboorte en de eerste levensjaren. Dit noemen we ook wel de eerste duizend dagen. Deze periode is van grote invloed op wie je bent, hoe je je ontwikkelt en hoe je je gedraagt en vormen de basis voor de rest van je leven.

Als Babymassage docent kom je vrijwel altijd letterlijk én figuurlijk in aanraking met deze ‘geboorteverhalen’, maar we zijn ons nog niet altijd bewust van de impact en uitwerking hiervan (in de praktijk). In deze online workshop neemt Nicolien jou als Babymassage docent daarom graag mee in zowel de (wetenschappelijke) theorie als een aantal praktijkvoorbeelden m.b.t. het geboorteverhaal en de invloed van ervaringen tijdens de start van het leven.

Inhoud van de workshop

  • Theorie m.b.t. ‘de eerste duizend dagen’

  • Geboortepatronen

  • Hoe kan je als Babymassage docent werken met het geboorteverhaal?

  • Wat kan je als Babymassage docent aanreiken aan ouders m.b.t. het geboorteverhaal?

  • Babymassage (van specifieke lichaamsdelen) en het geboorteverhaal

  • Veel praktijkvoorbeelden

  • Wat is de impact van mijn eigen geboorteverhaal op mij als Babymassage docent?

Voor wie is deze workshop?

Voor Babymassage docenten en overige geïnteresseerde. Deze workshop is gratis voor alle leden van Babymassage Nederland (1e jaar gratis voor; A-level Babymassage docenten).