Energetische massage techniek bij slaapproblemen en onrust

Bij deze techniek maak je gebruik van een belangrijk energetisch punt op het voorhoofd, ook wel derde oog genoemd. Het derde oog is het centrum van je intuïtie. Als je een baby op dit punt masseert keert het kindje meer in zichzelf waardoor het minder prikkels binnen krijgt. Als wij ons ergens voor schamen leggen we onze hand vaak op ons voorhoofd (derde oog) omdat we ons willen ‘verstoppen’.

Feitelijk verstop je niet jezelf maar je keert in jezelf. Dit is precies wat baby’s nodig hebben bij onrust of bij het niet kunnen slapen.

Techniek: strijk ongeveer 20x met een zachte druk met je wijs- en middel vinger vanuit de haarlijn naar de neuswortel toe. Gebruik hierbij beide handen. Leg tot slot je handpalm op het derde oog.

Deze babymassage techniek geeft rust, regelmaat en ontspanning!

 

Wil je meer weten over het verbeteren van het slaappatroon? De Slaaplekker massage bied uitkomst.

Slapen en vooral het niet-slapen van de baby is een onderwerp dat veel jonge ouders bezighoudt. In deze module leer je een korte massage die ervoor zorgt dat de baby sneller in slaap valt en langer en dieper zal slapen.

Naast de effectieve massagetechnieken en theoretische informatie, gaat deze module ook in op de bijbehorende adviezen die je kunt geven aan de ouders.

Lees meer…