Intensiveer de hechting met Babymassage voor newborns.

Het is heel erg waardevol om in de kraamperiode al te starten met speciale Babymassage technieken voor newborns. Babymassage is een prachtige manier om veilige hechting te bevorderen.  Uiteraard leer je ook wat hechting is en welke specifieke vaardigheden een veilige hechting bevorderen. Wat het bijzonder maakt, is dat je leert hoe je deze vaardigheden integreert in het aanleren van de Babymassage technieken voor newborns. Hierdoor verdiept de ouder zijn kennis van deze vaardigheden, wat resulteert in een intensievere band tussen ouder en baby.

Daarnaast komt het de rust, in deze toch al hectische periode, ten goede. Uiteraard zijn er nog veel meer positieve effecten.

Speciale technieken voor baby’s t/m ongeveer zes weken.

De technieken die je leert in deze Special zijn ontwikkeld door Babymassage Nederland en zijn anders dan de reguliere babymassage.

Voor de baby is het essentieel dat je technieken/ grepen toepast die zo min mogelijk prikkels geven. Een baby heeft namelijk ook tijd nodig om te wennen aan zijn nieuwe leventje buiten de baarmoeder.
Voor de ouders is het belangrijk dat de technieken makkelijk aan te leren zijn. De kraamtijd is bedoeld om te herstellen van de bevalling en om te wennen aan het ouderschap. Het is een mooie maar vaak ook hectische en vooral emotionele periode. Daarom is het voor zowel baby als ouder van belang dat de technieken eenvoudig zijn.

Door middel van babymassage kun je de overgang van buik naar grotemensenwereld verkleinen!

Dat kan door herkenbare situaties na te bootsen. Situatie’s die de baby nog kent vanuit de periode in de buik. De baby zal zich hierdoor veilig voelen wat een veilige hechting bevordert. 
Babymassage Nederland is van mening dat dit van een onschatbare waarde is voor baby’s, in een periode waarin hij enorm moet wennen aan zijn nieuwe ‘leventje’. Een fase waarin alles anders is dan wat hij tot dusver in de baarmoeder heeft ervaren.
Dit proces verloopt meestal soepeler wanneer een baby ontspannen en goed verbonden is met zijn lijfje. Babymassage is daar een enorm goede tool voor!

Reguliere babymassage technieken bij een pasgeborene kunnen hun doel voorbij schieten.

Vanaf ongeveer zes weken mag je de reguliere babymassage technieken toepassen.
Voor die tijd is de prikkel van veel reguliere technieken te groot. Hierdoor worden niet alle technieken goed ontvangen. Sterker nog… ze kunnen averechts werken en totaal je doel voorbijschieten.

De special bestaat uit twee stappen:

  • Stap 1: 4 uur online leren (gewoon lekker vanuit huis te volgen)
  • Stap 2: 2 uur live praktijkles op locatie of via Zoom

Stap 1: online leren

Module 1 -Theorie

Basisprincipes van babymassage
Lichaamstaal
Het belang van vertragen.
Geboortetrauma

Module 2 – Technieken

Babymassage voor in het kraambed (haptonomische massage)
Welkom op aarde massage
Technieken voor darmkrampjes

*De oefening zal zorgen voor een intensere verbinding tussen ouder en baby en geeft meer rust in het gezin! Deze oefening ontvang je in mp3-bestand. Je mag het bestand aan ouders verstrekken.

Module 3 – Hechting

♥  Wat is hechting?
♥  Intensiveren van de hechting door babymassage
♥  Stimuleren van hechtingsgedrag
♥  Je leert hoe je een ondersteunende rol voor ouders kan zijn in het ontwikkelen van vaardigheden die de hechting bevorderen.
♥  Hechting bevorderende ontspanningsoefening*

*De oefening zal zorgen voor een intensere verbinding tussen ouder en baby en geeft meer rust in het gezin! Deze oefening ontvang je in mp3-bestand. Je mag het bestand aan ouders verstrekken.

Module 4 -Eindtoetsen en verdieping
De special wordt afgesloten met drie eindtoetsen. Je hebt gemiddeld 15 minuten de tijd om elke toets te maken.

Heb je minimaal een zes voor alle toetsen behaald?
♥   Dan ontvang je per mail je certificaat.
♥   Indien jij staat ingeschreven in het register van Babymassage Nederland dan krijg je drie jaar lang onder je gegevens de vermelding dat je deze special gevolgd hebt.

Als je zakt voor de eindtoets dan mag je een herkansing aanvragen. De eerste herkansing is kosteloos daarna wordt er per herkansing 20,00 euro in rekening gebracht.

Eindtoetsen en verdieping
De special wordt afgesloten met twee eindtoetsen. Je hebt gemiddeld 30 minuten de tijd om elke toets te maken.

Voordelen leren via online leeromgeving

Je hebt maar liefst een jaar toegang tot de online leeromgeving. Je hoeft dus niet alles in 1 keer te onthouden zoals op een praktijkdag wel het geval is.
Je hebt levenslang toegang tot het e-book en de instructiekaarten met daarop alle technieken omdat je die kunt downloaden.
Je kunt starten wanneer je maar wilt.
Je kunt deze special gewoon lekker thuis volgen. Vanuit je eigen stoel achter je pc met een bakkie thee.

Stap 2: incompany training van 2 uur  (op locatie of via Zoom)

Het is een interactieve training met als doel kraamverzorgsters te informeren en enthousiasmeren. De training begint met algemene informatie over babymassage, hechting en en uiteraard worden alle vragen beantwoord die je na het volgen van het online leergedeelte eventueel nog hebt.

Wat komt nog meer aan bod?
 Het oefenen van de massage op een pop
 Het ervaren van een aantal technieken. Het is erg belangrijk om ook zelf het effect van bepaalde aanrakingen te ervaren omdat dit het enthousiasme en het inlevingsvermogen van de kraamverzorgster vergroot.

Al het geleerde kan meteen in de kraamgezinnen toegepast worden.

Wat zeggen andere over deze special?

Dit een hele mooie special. Fijn om de aanstaande mama in de periode vóór de bevalling al te kunnen leren hoe ze haar kindje vanaf de eerste week kan masseren en daarmee de band met haar baby versterken en verinnigen. Ik merk dat het haar zelf tijdens het oefenen en leren van de technieken al ontspant.

Omdat ik vaak zwangeren gedurende langere perioden zie in mijn praktijk en ze na de bevalling ook regelmatig terugkomen met het kindje voor babyreflexologie is dit een geweldige aanvulling om mee aan de slag te gaan en hen leren zelf ook aan de slag te gaan.

Lisette Tiggelaven - Reflexologiepraktijk Lisette, Docent babymassage, reflexzonetherapeut, Trainer Hormoonfactor

Leuke opleiding en zeer zinvol voor begeleiding in de kraamperiode. Het is een extra aanvulling en draagt bij aan een nog betere hechting tussen kind en ouder.
Ook in het ziekenhuis zal ik deze technieken toe kunnen passen in de periode dat kind en ouder, soms langdurig, zijn opgenomen. Met name ook belangrijk als de moeder bv ten gevolge van HELLP (zwangerschapsvergiftiging) rust moet nemen maar op deze manier toch wat kan doen voor haar kindje.
Voor mij is het tevens toepasbaar bij kinderen met een beperking of kinderen die teveel geprikkeld zijn.

Leontien Mineur - Happykids-Zeeland, Kinderverpleegkundige, babyconsulent, draagdoekconsulent, docent babymassage en trainer babytaal.

Ik heb veel geleerd. Heel duidelijk en veel informatie! Met name op gebied van bewustwording en de intenties kunnen benoemen en overbrengen naar ouders.
Ik heb al veel ervaring met babymassage en wist ook al veel maar jij hebt het nu een naam gegeven, structuur aangegeven en kennis van bv. hechting duidelijk uiteengezet. Ik ben superblij met deze waardevolle aanvulling in mijn aanbod!

Marjan Groeneveld - Met Marjan, voor zwangere, baby's en kind, Docent babymassage, cursusleidster bij Samen Bevallen

Hoe kun je deze training volgen?

Incompany training
Wij kunnen de training bij jullie op locatie verzorgen. Om een kosteloze en vrijblijvende offerte aan te vragen, stuur je een e-mail naar miranda@opleiding-babymassage.nl. In deze e-mail vermeld je de gewenste locatie voor de training en het aantal deelnemers.

Zzp’er
Je kunt zelf een groepje samenstellen, dan komen wij bij jullie op locatie. Het is gebleken dat er veel interesse is in onze training, waardoor het meestal gemakkelijk is om een groepje te vormen. De investering per persoon hangt af van het aantal deelnemers en de locatie waar jullie de training willen volgen. Om een kosteloze en vrijblijvende offerte aan te vragen, stuur je een e-mail naar miranda@opleiding-babymassage.nl. In deze e-mail vermeld je de gewenste locatie voor de training en het aantal deelnemers.

Open inschrijving

Je investering 127 euro.
Inschrijven: mail je naam en nummer van het KCKZ naar info@opleiding-babymassage.nl. Je ontvangt dan een inschrijflink.

 

Meest gestelde vragen

Vraag kosteloos en vrijblijvend een offerte aan. Wij horen graag op welke locatie jullie de training willen volgen en het aantal deelnemers.

E-mail: miranda@opleiding-babymassage.nl

Deze special wordt verzorgd op jullie locatie of  naar keuze via Zoom.

Als je  ZZP bent dan kun je zelf een groepje samenstellen. Onze ervaring is inmiddels dat de animo groot is. Hierdoor is een groepje samenstellen over het algemeen makkelijk te realiseren. Je investering per persoon is afhankelijk van het aantal deelnemers en de plaats waar jullie de training willen volgen.

Investering (zonder eventuele reiskosten)

6 € 137
7 € 127
8 € 117
9 € 117
10 € 117
11 € 107
12 € 107


Ben je lid van het RGDB? Dan krijg je kosteloos een vermelding onder jouw naam dat jij deze special gevolgd hebt. Meer info

Babymassage Nederland is een bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) geregistreerde en erkende Particuliere Onderwijsinstelling.

Registratie bij het CRKBO, een onafhankelijke instelling, geschiedt op basis van een audit, waarbij het opleidingsinstituut moet voldoen aan de gestelde criteria.

De training is erkend door het Kenniscentrum Kraamzorg

  • Indien je minimaal een zes voor de twee eindtoetsen op de online leeromgeving hebt behaald.
  • Indien je de twee uur durende praktijktraining hebt bijgewoond.

(Als je zakt voor de eindtoets dan mag je een herkansing aanvragen.)

Een pop van ongeveer 50 cm met een stoffenlijf. Heb je die niet dan voldoet een kleinere pop of beer ook.

  • Een e-book met daarin alle theorie.
  • Heldere instructievideo’s van alle massagetechnieken.
  • Instructiekaarten met daarop alle technieken. Deze kun je aan ouders verstrekken zodat zij het kunnen gebruiken als ‘handleiding’.
  • Eindtoetsen 

Werk jij als kraamverzorgster of heb je een kraambureau?

Het is een hele goede service om op je website te kunnen vermelden dat je babymassage in de kraamperiode aanbiedt. Op deze manier kun je je onderscheiden van andere kraambureaus.
Het zal je veel voldoening geven om ouders enthousiast te maken en de mooie, positieve effecten van babymassage te laten ervaren.