Wat fijn dat je interesse hebt in de incompany training  ‘babymassage in de kraamperiode en het intensiveren van de hechting’! 

Vele ouders en vooral ook baby’s zullen je ontzettend dankbaar zijn. Het is heel erg waardevol om in de kraamperiode al te starten met babymassage. Babymassage in de kraamtijd is een geweldig mooie kans om de liefdesband te versterken. Het stimuleert en intensiveert de hechting.

Daarnaast komt het de rust, in deze toch al hectische periode, ten goede. Uiteraard zijn er nog veel meer positieve effecten.

Je leert speciale technieken voor baby’s vanaf de geboorte t/m ongeveer zes weken.

De technieken die je leert in deze Special zijn ontwikkeld door Babymassage Nederland en zijn anders dan de reguliere babymassage.

Voor de baby is het essentieel dat je technieken toepast die zo min mogelijk prikkels geven. Een baby heeft namelijk ook tijd nodig om te wennen aan zijn nieuwe leventje buiten de baarmoeder.
Voor de ouders is het belangrijk dat de technieken makkelijk aan te leren zijn. De kraamtijd is bedoeld om te herstellen van de bevalling en om te wennen aan het ouderschap. Het is een mooie maar vaak ook hectische en vooral emotionele periode. Daarom is het voor zowel baby als ouder van belang dat de technieken eenvoudig zijn.

De special bestaat uit twee stappen:

  • Stap 1: 7 1/2 uur online leren (gewoon lekker vanuit thuis te volgen)
  • Stap 2: 2 uur live praktijkles

Stap 1: alles doornemen op de online leeromgeving, oefenen van de technieken en het maken van drie eindtoetsen.

Module 1 -Theorie

♥  Basisprincipes van babymassage
♥  Lichaamstaal
♥  Het belang van vertragen.
♥  Geboortetrauma

Module 2 – Technieken

♥  Babymassage voor in het kraambed (haptonomische massage)
♥  Welkom op aarde massage
♥  Technieken voor darmkrampjes
♥  Bonus: drie technieken volgens de Babymassage Nederland methode (uit de volledige opleiding Docent babymassage)

Module 3 – Hechting

♥  Intensiveren van de hechting door babymassage
♥  Stimuleren van hechtingsgedrag
♥  Je leert hoe je een ondersteunende rol voor ouders kan zijn in het ontwikkelen van vaardigheden die de hechting bevorderen.
♥  Hechting bevorderende ontspanningsoefening*

*De oefening zal zorgen voor een intensere verbinding tussen ouder en baby en geeft meer rust in het gezin! Deze oefening ontvang je in mp3-bestand. Je mag het bestand aan ouders verstrekken.

Module 4 -Eindtoetsen en verdieping
De special wordt afgesloten met drie eindtoetsen. Je hebt gemiddeld 15 minuten de tijd om elke toets te maken.

Voordelen leren via online leeromgeving

♥   Je hebt maar liefst drie maanden toegang tot de online leeromgeving. Je hoeft dus niet alles in 1 keer te onthouden zoals op een praktijkdag wel het geval is.
♥   Je hebt levenslang toegang tot het e-book en de instructiekaarten met daarop alle technieken omdat je die kunt downloaden.
♥   Je kunt starten wanneer je maar wilt.
♥   Je kunt deze special gewoon lekker thuis volgen. Vanuit je eigen stoel achter je pc met een bakkie thee.

Stap 2: incompany training van 2 uur

Het is een interactieve training met als doel kraamverzorgsters te informeren en enthousiasmeren. De training begint met algemene informatie over babymassage en verheldering van alle voordelen en positieve effecten van babymassage. Uiteraard worden alle vragen beantwoord die je na het volgen van het online leer gedeelte eventueel nog hebt.

Wat komt nog meer aan bod?
 Het oefenen van de massage op een pop
 Het ervaren van een aantal technieken. Het is erg belangrijk om ook zelf het effect van bepaalde aanrakingen te ervaren omdat dit het enthousiasme en het inlevingsvermogen van de kraamverzorgster vergroten.

Al het geleerde kan meteen in de kraamgezinnen toegepast worden.

Leuke opleiding en zeer zinvol voor begeleiding in de kraamperiode. Het is een extra aanvulling en draagt bij aan een nog betere hechting tussen kind en ouder.
Ook in het ziekenhuis zal ik deze technieken toe kunnen passen in de periode dat kind en ouder, soms langdurig, zijn opgenomen. Met name ook belangrijk als de moeder bv ten gevolge van HELLP (zwangerschapsvergiftiging) rust moet nemen maar op deze manier toch wat kan doen voor haar kindje.
Voor mij is het tevens toepasbaar bij kinderen met een beperking of kinderen die teveel geprikkeld zijn.

Leontien Mineur - Happykids-Zeeland, Kinderverpleegkundige, babyconsulent, draagdoekconsulent, docent babymassage en trainer babytaal.

 

Meest gestelde vragen

Vraag kosteloos en vrijblijvend een offerte aan. Wij horen graag op welke locatie jullie de training willen volgen en het aantal deelnemers.

E-mail: miranda@opleiding-babymassage.nl

Deze special wordt verzorgd op jullie locatie.

Dat kan als je je inschrijft met minimaal zes andere ZZP’ers.


Ben je lid van het RGDB? Dan krijg je kosteloos een vermelding onder jouw naam dat jij deze special gevolgd hebt. Meer info

Babymassage Nederland is een bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) geregistreerde en erkende Particuliere Onderwijsinstelling.

Registratie bij het CRKBO, een onafhankelijke instelling, geschiedt op basis van een audit, waarbij het opleidingsinstituut moet voldoen aan de gestelde criteria.

De training is erkend door het Kenniscentrum Kraamzorg

Drie maanden. Je krijgt drie maanden toegang tot de online leeromgeving. De ervaring leert dat dit meer dan voldoende tijd is om alle technieken eigen te maken.
  • Indien je minimaal een zes voor de drie eindtoetsen op de online leeromgeving hebt behaald.
  • Indien je de twee uur durende praktijktraining hebt bijgewoond.

(Als je zakt voor de eindtoets dan mag je een herkansing aanvragen.)

Een pop van ongeveer 50 cm met een stoffenlijf. Heb je die niet dat voldoet een kleinere pop of beer ook.

  • Twee e-books met daarin alle theorie.
  • Heldere instructievideo’s van alle massagetechnieken.
  • Instructiekaarten met daarop alle technieken. Deze kun je aan ouders verstrekken zodat zij het kunnen gebruiken als ‘handleiding’.
  • Ontspanningsoefening die de hechting bevordert mp3 Deze kun je downloaden en verstrekken aan ouders.
  • Eindtoetsen 

Diana van Laan heeft veel ervaring in het geven van incompany trainingen. Ze is kraamverzorgster, babyconsulent, docent babymassage en baby-yoga. Haar achtergrond is jeugdverpleegkundige. Ze heeft langere tijd op het consultatiebureau gewerkt met ouders en kinderen van 0-4 jaar en heeft vele facetten van kinderen van dichtbij gezien en ondersteund.

Ze vindt het belangrijk dat cursisten zich veilig voelen en persoonlijk afgestemde ondersteuning zijn essentiële onderdelen in haar trainingen.

Opvallend daarbij is haar rust, toegankelijkheid en zorgvuldigheid.

Mariska van Duijnhoven-Keizers is een ervaren kraamverzorgster, docent babymassage en docent baby-yoga. Zij vindt het meest bijzondere dat ze prille ouders de basis mag leren in het omgaan met hun kleine ukkepuk. Niet alleen rondom de verzorging, maar vooral het leren kijken en luisteren naar wat de ouders en hun baby nodig hebben.

Zij hecht zelf enorm veel waarde aan babymassage en vindt het belangrijk dit aan alle kraamverzorgsters over te dragen. Dit doet ze met veel plezier.

Opvallend daarbij is haar enthousiasme, behulpzaamheid en zorgzaamheid.

Ik heb veel geleerd. Heel duidelijk en veel informatie! Met name op gebied van bewustwording en de intenties kunnen benoemen en overbrengen naar ouders.
Ik heb al veel ervaring met babymassage en wist ook al veel maar jij hebt het nu een naam gegeven, structuur aangegeven en kennis van bv. hechting duidelijk uiteengezet. Ik ben superblij met deze waardevolle aanvulling in mijn aanbod!

Marjan Groeneveld - Babymassage Groningen, Docent babymassage, cursusleidster bij Samen Bevallen

Door middel van babymassage kun je de overgang van buik naar grotemensenwereld verkleinen!

Dat kan door herkenbare situaties na te bootsen. Situatie’s die de baby nog kent vanuit de periode in de buik.
Babymassage Nederland is van mening dat dit van een onschatbare waarde is voor baby’s, in een periode waarin hij enorm moet wennen aan zijn nieuwe ‘leventje’. Een fase waarin alles anders is dan wat hij tot dusver in de baarmoeder heeft ervaren.
Dit proces verloopt meestal soepeler wanneer een baby ontspannen en goed verbonden is met zijn lijfje. Babymassage is daar een enorm goede tool voor!

Reguliere babymassage technieken bij een pasgeborene kunnen hun doel voorbij schieten.

Vanaf ongeveer zes weken mag je de reguliere babymassage technieken toepassen.
Voor die tijd is de prikkel van veel reguliere technieken te groot. Hierdoor worden niet alle technieken goed ontvangen. Sterker nog… ze kunnen averechts werken en totaal je doel voorbijschieten.

Ja, ik doe mee met de gratis online proefles

Na de babymassage is dit een hele mooie special. Fijn om de aanstaande mama in de periode vóór de bevalling al te kunnen leren hoe ze haar kindje vanaf de eerste week kan masseren en daarmee de band met haar baby versterken en verinnigen. Ik merk dat het haar zelf tijdens het oefenen en leren van de technieken al ontspant.

Omdat ik vaak zwangeren gedurende langere perioden zie in mijn praktijk en ze na de bevalling ook regelmatig terugkomen met het kindje voor babyreflexologie is dit een geweldige aanvulling om mee aan de slag te gaan en hen leren zelf ook aan de slag te gaan.

Lisette Tiggelaven - Reflexologiepraktijk Lisette, Docent babymassage, reflexzonetherapeut, Trainer Hormoonfactor

Werk jij als kraamverzorgster of heb je een kraambureau?

Het is een hele goede service om op je website te kunnen vermelden dat je babymassage in de kraamperiode aanbiedt. Op deze manier kun je je onderscheiden van andere kraambureaus.
Het zal je veel voldoening geven om ouders enthousiast te maken en de mooie, positieve effecten van babymassage te laten ervaren.

 

Meest gestelde vragen:

 

Blog verklein de overgang van buik naar grotemensenwereld

Zwanger? Masseer je…

Nieuwe uitdaging – meer klanten!

Contact: 0642501298