Masseren doe je niet alleen met je handen, maar met je hele wezen. Je handen zijn het verlengde van je hart. Het zit dus op dezelfde golflengte. Dus wanneer je verbonden bent met je hart dan masseer je vanuit je hart.

De kunst van het masseren moet vanuit je binnenste komen. De kunst is toewijding, aandacht, concentratie en plezier. Dan geef je een goede massage. Als je niet echt betrokken bent bij wat je doet dan is de massage kil en het effect minimaal. Met massage is het net zo als met muziek: de musicus moet zijn instrument en de techniek kennen maar het publiek wordt niet geraakt door zijn technische kennis, maar zijn gevoel voor muziek!

 

Dat betekent natuurlijk niet dat het niet uitmaakt waar je drukt, hoe je wrijft en in welke volgorde je dat doet. Uiteraard is het belangrijk dat je een goede babymassage techniek beheerst die gestructureerd, ritmisch en met de juiste druk uitgevoerd wordt.

 

Ook interessant!

Baby geniet langer en intenser van massage als je naar je intuïtie luistert!

Waarom is intuïtie zo waardevol tijdens babymassage? En waarom versterkt babymassage je intuïtie? In dit artikel vertel ik ook hoe jij kunt weten welke massage-techniek een baby nodig heeft? Natuurlijk geef ik ook praktisch tips die je intuïtie versterken!

Lees verder

Kun jij goed ontspannen in de hectische babyperiode?

Herken je dit? Je gaat lekker wandelen maar je komt niet echt tot rust. Je gedachten vliegen nog alle kanten op. Dat is verleden tijd als je eerst deze gratis ontspanningsoefening toepast…

Wandelen is enorm rustgevend en stress verlagend. Met name als je aanwezig bent in het hier en nu.

Lees verder

Zwanger? Masseer je baby nu al door je buik heen!

Als je je baby door je buik heen masseert leg je meteen een belangrijke basis voor jullie band. Daarnaast zul je zien dat het een enorm ontspannen moment voor je zal zijn. Die kun je vast en zeker goed kunt gebruiken als het allemaal wat zwaarder begint te worden. Bovendien kom je ook alvast in het ritme van het masseren en kan jouw baby er ook alvast aan wennen.

Lees verder
Contact: 0642501298