Masseren vanuit je hart

Masseren doe je niet alleen met je handen, maar met je hele wezen. Je handen zijn het verlengde van je hart. Het zit dus op dezelfde golflengte. Dus wanneer je verbonden bent met je hart dan masseer je vanuit je hart. De kunst van het masseren moet vanuit je binnenste komen. De kunst is toewijding, aandacht, concentratie en plezier. Dan geef je een goede massage. Als je niet echt betrokken bent bij wat je doet dan is de massage kil en het effect minimaal.

Met massage is het net zo als met muziek: de musicus moet zijn instrument en de techniek kennen maar het publiek wordt niet geraakt door zijn technische kennis, maar zijn gevoel voor muziek!

Dat betekent natuurlijk niet dat het niet uitmaakt waar je drukt, hoe je wrijft en in welke volgorde je dat doet. Uiteraard is het belangrijk dat je een goede babymassage techniek beheerst die gestructureerd, ritmisch en met de juiste druk uitgevoerd wordt.

Wij leren A-level Babymassage docenten om vanuit hun hart te masseren

Dit doen wij door oefeningen en het verstrekken van de nodige informatie omtrent dit thema.

Ze luistert naar haar gevoel en past hiermee de technieken toe waar de baby op dat moment behoefte aan heeft. Intuïtie inzetten is van cruciaal belang omdat de baby nog niet verbaal kan communiceren. Hierdoor geniet de baby meer en langer van de massage.

Ouder begeleiden

Het is zo waardevol om ouders hierin te begeleiden. Het geeft je veel voldoening om een moeder te leren om nóg beter naar haar hart te luisteren!

Je weet wat jij moet aanreiken zodat ze dit kan leren door middel van babymassage. Het versterken van de ouderlijke intuïtie is een zeer waardevol positief effect van babymassage. De ouder ontwikkelt meer zelfvertrouwen en gaat hierdoor dagelijks meer ontspannen met de baby om.

Volg de trends

Steeds meer ouders doen aan yoga, meditatie of hebben iets met intuïtie. Ook baby’s worden steeds hooggevoeliger geboren. Deze veranderingen vragen om een andere aanpak en kijk op babymassage van jou! Daarom hebben wij de module intuïtieve en holistische Babymassage technieken ontwikkeld.

Ook interessant!
5 reden waarom goede gronding belangrijk babymassage docent

5 keigoede redenen waarom een goede gronding belangrijk is als je les geeft.

Babymassage stimuleert de tastzin

Babymassage bevordert de ontwikkeling van de tastzin

Wat doet een docent Babymassage?

Welke impact en taken heeft een A-level Babymassage docent?

Deel deze blog!