5 keigoede redenen waarom een goede gronding belangrijk is voor een Babymassage docent.

5 reden waarom goede gronding belangrijk babymassage docent

Voordat we je uitleggen waarom een goede gronding belangrijk is als je lesgeeft vertellen we je eerst wat een goede gronding nou eigenlijk is. Gronden wordt ook wel aarden genoemd. Als je goed gegrond bent dan ben je aanwezig in je lichaam en verbonden met de aarde. Aarden is letterlijk en figuurlijk stevig met beide benen op de grond staan.

Wellicht ben jij hooggevoelig en is gronden een uitdaging voor je. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je bij de groep hoort die van nature al een goede gronding heeft. Dan is het mogelijk dat gronding jou niet zo veel zegt. Maar ook dan is het belangrijk dat jij als Babymassage docent meer over dit onderwerp leert.
Je zult namelijk geregeld ouders tegenkomen die veel baat hebben bij het intensiveren van hun gronding.  

Uiteindelijk komt een goede gronding ook de babymassage ten goede. Door de vele voordelen van gronden zal de baby langer en intenser genieten van de massage. Daarom gaan we hier uitgebreid op in tijdens de opleiding A-level Babymassage docent.

Je zult je inmiddels vast afvragen welke voordelen goede gronding nog meer heeft. Hier komen ze:

1 Meer zelfvertrouwen

Als je goed geaard bent dan ben je verbonden met je gevoel en je bekkengebied. Dan voel je je krachtig. Het mooie van goed gronden is, dat je toegang hebt tot je eigen energie, je kracht en je wijsheid. Hierdoor zal je met meer zelfvertrouwen lesgeven. Ook zul je minder wankelen in onverwachte situaties. Als een baby bijvoorbeeld onrustig wordt of zich niet goed kan ontspannen tijdens een bepaalde massagetechniek, dan voel je je sterk en zeker genoeg om hier op een goede manier op in te spelen.

2 Betere intuïtie

Een betere verbinding met jezelf zorgt er voor dat je bewuster wordt van wat er in je leeft. Je bent dan ook meer verbonden met je hart en je onderbuikgevoel of terwijl intuïtie
Voor jou als A-Level Babymassage docent is je intuïtie erg waardevol omdat je die technieken zal toepassen waar de baby op dat moment behoefte aan heeft. Hierdoor geniet de baby langer en intenser van de massage. Intuïtie is van cruciaal belang omdat de baby nog niet verbaal kan communiceren.

3 Gronding als bescherming

Een goede gronding heeft een beschermende functie. Een goede gronding zorgt ervoor dat je makkelijker bij jezelf blijft waardoor je eventuele emoties en minder fijne energieën van ouders en/of baby’s minder voelt. Mocht je toch iets van de ouder en/of baby voelen, dan is het voor jou gemakkelijker om energieën en emoties van anderen letterlijk van je te laten afglijden de aarde in. Je zult zien dat je hierdoor minder ‘leeg’ bent na het geven van een Babymassage cursus.

Het lichaam kan gezien worden als een soort van bliksemafleider. De negatieve energie verlaat het lichaam via de aarde. Denk maar eens aan een hoog gebouw. Deze heeft vaak een bliksemafleider. Als de bliksem inslaat wordt de elektrische lading naar de grond geleid. Zo werkt dat ook voor jou. Als jij lading oppikt en je hebt een slechte gronding dan blijft het hangen, het kan niet weg.

4 Verbinding met jezelf en ouders is beter

Gronden zorgt voor een betere verbinding met jezelf. Als je goed verbonden bent met jezelf dan kun je een diepere verbinding maken met een ander. Ouders en baby’s zullen zich daardoor meer gezien en gehoord voelen. Het is belangrijk om dit ook aan ouders te leren.
Als de ouder goed verbonden is met zichzelf kan ze op dieper niveau verbinding maken met de baby. En dat is nou juist één van de redenen waarom babymassage zo goed is. Hiermee vergroot je het effect van de massage.

5 Meer rust in je hoofd

Een goede gronding zorgt ervoor dat niet al je energie gecentreerd is rondom je hoofd. Je gedachtestroom wordt hierdoor minder. Daardoor kun je beter de lichaamstaal van de baby waarnemen en je beter concentreren op wat de ouders vertellen. Met die informatie zal je exact weten welke massagetechnieken je het beste aan kunt reiken.
Meer rust in je hoofd zorgt er overigens ook voor dat je bewuster bent van het subtiele signaal, die je intuïtie je geeft.

Je zult het vast met ons eens zijn dat gronden een ontzettend belangrijk onderwerp is. Daarom besteden we hier veel aandacht aan in onze opleiding A-level Babymassage docent.

Wat als gronden lastig voor je is?

Veel mensen denken bij gronden alleen aan wortels visualiseren. Dat kan een reden zijn waarom voor veel mensen gronden lastig is. Er zijn echter nog drie andere belangrijke aspecten om tot een goede gronding te komen. Die leren we je tijdens de opleiding. Natuurlijk zijn er meerdere redenen waarom gronden een uitdaging kan zijn. Ook dit komt tijdens de opleiding aan de orde.

Informatie en oefeningen over gronden is slechts een klein onderdeel van de module ‘Holistische en intuïtieve Babymassage technieken’. Deze module bevat nog veel andere praktische onderwerpen die ten goede komen aan de baby, de ouder én aan jou als A-level Babymassage docent.

Docenten zijn altijd erg enthousiast over deze module. De module is helemaal van deze tijd en eigenlijk onmisbaar in jouw praktijk. We worden steeds bewuster en er worden steeds meer hoogsensitieve baby’s geboren. Het is belangrijk dat je hierop in kunt spelen!

En weet je wat zo fijn is? Voor cursisten brengt deze module op persoonlijk vlak ook heel veel.

Gratis online proefles docent babymassage

Wat staat er in de online proefles? E-books, een massagetechniek, een oefening voor baby’s met een voorkeurshouding, videolessen, opdrachten en praktijkverslagen.

Ben je een ouder?

En wil je baby op een professionele manier leren masseren en tegelijkertijd je gronding intensiveren? Volg dan een cursus babymassage bij een docenten die hiervoor zijn opgeleid.

In het Register van Babymassage Nederland herken je ze aan deze melding onder hun naam:

Opleiding A-level Babymassage docent
of
Energetische en intuïtieve Babymassage-technieken
of
Holistische en intuïtie Babymassage-Technieken

Ook interessant!
babymassage en intuïtief masseren

De baby geniet langer en intenser als je naar je intuïtie luistert!

5 onderzoeken babymassage

5 bijzondere onderzoeken naar Babymassage

Wat doet een docent Babymassage?

Welke impact en taken heeft een A-level Babymassage docent?

Deel deze blog!