Welke impact heeft een A-level Babymassage docent?

Wat doet een docent Babymassage?

Wat doet een Babymassage docent? Veel mensen beseffen niet hoeveel het vak  A-level Babymassage docent inhoudt. En hoe groot de impact is die je hebt op het leven van ouders en de baby. Om je een beter idee te geven hebben wij A-level Babymassage docent  Marike den Braber van Sweet Wellness geïnterviewd. 

Wat is de reden dat ouders een Babymassage cursus bij je volgen?

Mijn ervaring is dat veel ouders op zoek zijn naar een leuke activiteit samen met hun baby.
Tijdens de cursus/ les blijkt vaak al snel dat de ouders ervaren dat Babymassage meer is dan alleen aandacht voor je kindje en masseren. De persoonlijke aandacht voor moeder en kind met daarbij de persoonlijke oplossingsgerichte tips en acties worden altijd zeer gewaardeerd.

Vaak zijn ouders namelijk onzeker geworden door o.a. verschillende/ wisselende informatie op internet en de adviezen van derden en andere professionals. Deze adviezen komen niet altijd overeen met het moedergevoel en de eigen visie.
De Babymassage met daarbij het observeren van hun baby én de theoretische informatie zorgen vaak voor meer vertrouwen in de zorg en aandacht voor hun baby. Hierdoor accepteert en leert de moeder vaak beter te luisteren naar de eigen intuïtie.

Op welke impact die jij hebt op baby’s ben je het meest trots op?

Het is opvallend dat de baby’s na de massage altijd zichtbaar tevreden en ontspannen zijn.
Bij binnenkomst komt het nog wel eens voor dat de baby onrustig is, vaak door vermoeidheid, omdat de baby zich niet kan en wil overgeven aan de slaap. Ook tijdens de massage hebben deze baby’s vaak moeite om zich te ontspannen. Door goed te observeren, goed te luisteren naar de moeder en in te spelen op de persoonlijke behoeften, accepteert de baby uiteindelijk de massage, waardoor de baby zich zichtbaar ontspant en de positieve effecten van de massage vrijwel direct zichtbaar zijn.

In welke mate beïnvloed jij positief het leven van baby’s?

Geborgenheid, gevoel van veiligheid en aandacht en liefde zijn essentiële basisbehoeften voor een baby. Daarom is Babymassage een welkome aanvulling. Door de moeder het gevoel te geven dat zij haar baby kan helpen bij o.a. de verwerking van prikkels, maar ook bij de ontwikkeling etc. zal de baby zich nóg beter en veiliger voelen.
Voor de baby is Babymassage een fijne en goede manier om o.a. prikkels, spanning en blokkades in het lijfje te verwerken. Hierdoor zal de baby zich beter en meer ontspannen voelen. Dat zorgt uiteindelijk weer voor meer vertrouwen en een betere hechting.

Op welke impact die jij hebt op ouders ben je het meest trots op?

De rust, positiviteit en openheid die ik uitstraal, zorgen ervoor dat de ouder en baby over het algemeen snel ontspannen zijn.
Door mijn openheid is de ouder ook vaak erg open, waardoor ik veel informatie krijg van de ouder. Hierdoor kan ik beter inspelen op de situatie en de ouder helpen bij eventuele aanwezige onzekerheden.
Tevens is mijn ervaring dat de ouder en de baby aan het einde van de les ontspannen en tevreden zijn. De gewenste resultaten zijn vrijwel altijd zichtbaar. Deze beoogde resultaten zijn grotendeels bereikt doordat ik de ouder vaak goed kan adviseren en goed kan inspelen op de situatie en reactie van de baby.

In welke mate beïnvloed jij positief het leven van ouders?

Mijn ervaring is dat de moeder vaak ervaart dat Babymassage meer is dan alleen aanraken en masseren. Door de moeder te helpen bij het observeren van haar baby en haar te leren vertrouwen op haar eigen intuïtie, kan de moeder beter inspelen op de behoeften van haar kindje. Hierdoor zullen eventuele onzekerheden bij de moeder verminderen.
Bovendien zorgt de Babymassage óók bij de moeder voor rust en ontspanning.
Babymassage is laagdrempelig en zorgt o.a. voor wederzijdse hechting en vertrouwen. Vertrouwen kunnen ouders krijgen door hun baby tijdens de Babymassage nóg beter te leren kennen.

Wat doet een docent Babymassage?

Wat wil je dat ouders bij jou leren?

Omdat ik uit ervaring weet dat Babymassage de ouders kan helpen bij het vinden van ontspanning, is dit mede een belangrijk onderdeel van Babymassage. Het is namelijk van belang dat de ouders voldoende energie hebben om er voor hun kindje te kunnen zijn. Ontspanning kan hier goed bij helpen. Ouders hebben een nieuwe rol gekregen sinds de geboorte van hun baby. Dat kost energie en kan gepaard gaan met onrust en enige ‘spanning’.
Tijdens de les/ cursus probeer ik dan ook de ouders in te laten zien wat het belang is van ontspanning voor zowel de ouder als de baby.
Anderzijds is observeren ook een belangrijk onderdeel bij de Babymassage. Door goed te observeren, kan de ouder beter inspelen op de behoefte van haar kindje. Dit helpt de ouder uiteindelijk bij haar zelfvertrouwen en zorgt er voor dat de ouder beter op haar intuïtie kan inspelen.

Data

Gratis webinar
Ontdek de kracht van Babymassage: direct impact in je werk!
Donderdag 4 juli, herhaling vrijdag 5 juli
Meer info

Opleiding A-Level Babymassage docent
Aanvang vrijdag 6 september in Naaldwijk
Aanvang vrijdag 15 november in Meppel
Aanvang zaterdag 18 januari in Naaldwijk
Meer info

Bijscholing Flow Balance Babymassage methode
Zaterdag 25 mei
Meer info

Opleiding Baby-yoga docent
Vrijdag 24 mei in Culemborg
Zondag in november (data volgt)
Meer info

Hoe gaat een cursus babymassage de dag van ouders veranderen?

We leven in een drukke maatschappij. Dit zorgt vaak voor minder aandacht voor elkaar en minder aandacht voor jezelf. Babymassage zorgt ervoor dat de ouder zich bewust wordt van het feit dat je met Babymassage even van de 3e naar de 1e versnelling kunt gaan en hierdoor meer aandacht voor je kindje én voor jezelf hebt. Hierdoor zal zowel de ouder als de baby meer rust(momenten) in het ‘hectische’ leven (met veel prikkels) vinden. De onrust en vele prikkels zullen beter verwerkt kunnen worden, zodat er fysiek en mentaal meer ontspanning gecreëerd wordt.

Welke redenen geef je ouders om voor jou te kiezen?

De persoonlijke aandacht, gericht op de individuele behoeften van zowel de ouder als de baby staan bij mij voorop.
Door de vele mogelijkheden die de ouder krijgt aangeboden (diverse babymassagetechnieken zoals Shantala, voetreflexmassage, polariteitsmassage, Baby yoga etc.) én het aanbod in verschillende lessen/ cursussen (les met opa/ oma, workshop, les met mini High Tea etc.) zorgen ervoor dat er meerdere (persoonsgerichte) keuzemogelijkheden zijn.
De lessen/ cursussen zijn voornamelijk praktisch gericht. Door veel theoretische achtergrondinformatie te geven, zal de ouder zich nóg meer bewust zijn van de technieken en effecten.
Zelf vind ik klantvriendelijkheid en klantgerichtheid heel belangrijk. Bij Babymassage is het van groot belang dat klanten zich op hun gemak voelen, zich serieus genomen voelen en het gevoel hebben dat er naar hen geluisterd wordt.
Met deze voorwaarden kan Babymassage pas écht tot de gewenste resultaten leiden, omdat de klant dan ontspannen en met vertrouwen zijn/ haar baby kan masseren.

Wat maakt jou anders dan andere Babymassage docenten?

Het liefst geef ik privé cursussen babymassage, zodat ik goed op de individuele behoeften van ouder en kind kan inspelen. Tevens is er tijdens privélessen meer gelegenheid om uitgebreid aandacht te besteden aan eventuele aanwezige babykwaaltjes, vragen, onzekerheden, ervaringen etc. De rust en de persoonlijke aandacht wordt vaak zeer gewaardeerd door de ouder.

Hoe is het idee ontstaan om docent babymassage te worden? Wat maakte dat je het startte?

Na 18 jaar in de gezondheidszorg gewerkt te hebben, heb ik tijdens mijn zwangerschapsverlof besloten het roer om te gooien. Het was voor mij een mooi moment om een nieuwe stap te maken. Een eigen bedrijf starten was een droom die ik op dat moment wilde verwezenlijken. Omdat ik altijd de wens had om met baby’s en/ of kinderen te werken, ben ik me gaan oriënteren op de verschillende mogelijkheden in deze. Babymassage trok al snel mijn aandacht. Na een aantal aanbieders van cursussen Babymassage bekeken te hebben, is mijn keuze op Babymassage Nederland gevallen. De reden dat ik voor Babymassage Nederland heb gekozen is het brede aanbod (veel verschillende massagemethoden, Baby Yoga, mogelijkheden voor bijscholing e.d.), de professionaliteit die duidelijk werd uitgestraald, de laagdrempeligheid (cursus in kleine groepjes en individuele praktijklessen) en de cursusinhoud (o.a. veel praktijklessen).
Daarnaast raakte ik geïnspireerd door de vele mogelijkheden die je als docent Babymassage hebt. Je betekent niet alleen veel voor de baby, maar ook voor de ouder(s).

Ook interessant!
babymassage en intuïtief masseren

De baby geniet langer en intenser als je naar je intuïtie luistert!

5 onderzoeken babymassage

5 bijzondere onderzoeken naar Babymassage

Babymassage cursus ouders

Steeds meer docenten zien het belang in van een goede en uitgebreide opleiding.

Deel deze blog!