Wat is intuïtie?

Intuïtie is diep van binnen iets weten zonder dat je hierover na hoeft te denken. Intuïtie wordt ook wel je innerlijke stem of innerlijke wijsheid genoemd.
Je innerlijke stem geeft je signalen. Signalen die je bijvoorbeeld vertellen welke massagetechniek een baby nodig heeft. Vaak is het een spontane gedachte die opeens in je hoofd opkomt.

Waarom is intuïtie zo waardevol tijdens babymassage?

Omdat het een belangrijke manier is om contact te maken met de baby.
Een baby kan nog niet verbaal communiceren. Door te luisteren naar je gevoel zul je de technieken toepassen waar de baby op dat moment behoefte aan heeft. Hierdoor zal een baby meer en langer genieten van de massage.

Waarom versterkt babymassage je intuïtie?

Tijdens de massage zal de ouder zich volledig concentreren op haar baby. Even los van alle dagelijkse bezigheden en overige prikkels. Masseren is echt iets wat je ‘in het moment’ houdt. Het is daarmee erg mindful. Je hoofd wordt er leger van.

Als je masseert, dan wordt de verbinding met je eigen lijf sterker. Je kunt dan beter gronden. Hierdoor worden je gedachten niet meer gestimuleerd en begin je te voelen, waardoor je je innerlijke stem beter gaat horen.

Babymassage gaat hand in hand met observeren en voelen.
Als de ouder tijdens de massage in alle rust goed leert te observeren en te voelen, dan kan er beter ingespeeld worden op de massagebehoefte van de baby.

Het versterken van de ouderlijke intuïtie is een zeer waardevol positief effect van babymassage. De ouder kan hierdoor beter reageren op de behoefte van de baby. En daarmee ook in de dagelijkse omgang met de baby!
Geweldig waardevol om ouders hierin te begeleiden. Babymassage is zoveel meer dan alleen het aanleren van technieken!

Hoe weet ik welke massage-techniek een baby nodig heeft?

Door te luisteren naar je intuïtie!
Maar luisteren naar je innerlijke stem kan in het begin best moeilijk zijn. Signalen krijgt elke docent. En natuurlijk ook elke ouder. Voor de één is het signaal een gevoel. Voor de ander een soort ‘’stemmetje’’ die fluistert wat je het beste kunt doen.

Het signaal die je krijgt is meestal heel subtiel. Daardoor ‘hoort’ niet iedereen het signaal. Het kan ook zijn dat je de signalen niet bewust hoort maar wel op onbewust niveau oppikt. En je er vervolgens op onbewust niveau naar handelt. Het kan dus zijn dat jij al naar signalen luistert zonder dat je je hier bewust van bent.

Het kan ook zijn dat je het ‘stemmetje’ wel hoort maar vervolgens gaat je hoofd zich er mee bemoeien. Klopt het wel wat ik ‘hoor’? Meestal komt dat voort uit beperkende overtuigingen of angsten.
Als je niet gewend bent om naar je intuïtie te luisteren, dan kan dit in het begin behoorlijk uit je comfortzone voelen.
Dat komt o.a. omdat je rationeel niet altijd kunt uitleggen waarom het zo is. Daarom kan het in het begin moeilijk zijn om op je intuïtie te durven vertrouwen. Soms kun je het later wel rationeel uitleggen. Dat is fijn want dan krijg je een bevestiging dat je gevoel klopte.

Praktisch tips die je intuïtie te versterken!

1 Wat is je allereerste emotionele reactie?

Stel dat een baby begint te ‘mopperen’ tijdens je cursus. Wat is dan je allereerste emotionele reactie die je voelde? Welk gevoel krijg je bij het zien van de baby? Heeft de baby een andere techniek nodig? Moet je massage wellicht langzamer worden toegepast? Is de baby moe en is het beter om te stoppen?
Je eerste gevoel klopt.
Daarna gaat ons hoofd alles beredeneren. Je gaat je afvragen wat er aan de hand kan zijn. Of je gaat je afvragen of je het wel goed voelde.
Op dat moment ben je niet meer verbonden met je intuïtie. Je zit dan namelijk te veel in je hoofd.
Dan ben jij je zuivere impuls kwijt.
(Vergeet niet aan de ouder te vragen wat voor gevoel zij erbij krijgt. Je wilt haar natuurlijk helpen haar intuïtie te versterken!)

2 Bewustwording

Na het lezen van dit artikel  ben jij bewust(er)van het feit dat je signalen krijgt. Deze bewustwording alleen al zorgt ervoor dat je de signalen eerder zal opmerken. Lees dit artikel daarom gerust een aantal keer door!

 

 

3 Meld je aan voor nog vijf praktisch tips!

Ja, ik ontvang graag nog vijf praktische tips!

 

Helemaal van deze tijd!

Bijscholing!

Het bewustzijn van ouders is enorm aan het toenemen. Steeds meer ouders doen aan yoga, meditatie of hebben iets met intuïtie (en spiritualiteit).
Ook baby’s worden steeds hooggevoeliger geboren.

Deze veranderingen vragen om een andere aanpak en kijk op babymassage!

Ja, ik wil meer informatie

Ja, ik ontvang graag inspiratie! 

En ik wil op de hoogte gehouden worden van nieuwe ontwikkelingen!

Wil je zelf docent worden en ouders begeleiden in babymassage en tevens helpen hun intuïtie te versterken?

Volg dan de special ‘energetische babymassage technieken, intuïtie en spiritualiteit’.
Dit is een keuze module in de volledige opleiding tot docent babymassage.
Deze special is ook te volgen als bijscholing.

Ben je een ouder?

En wil je baby op een professionele manier leren masseren en tegelijkertijd je intuïtie versterken?

Volg dan een cursus babymassage bij een docenten die de special ‘energetische babymassage technieken, intuïtie en spiritualiteit’ gevolgd heeft.

In het RGDB ‘Register Gecertificeerde Docent Babymassage herken je ze aan deze melding onder hun naam:

Energetische babymassage technieken, intuïtie en spiritualiteit

Zit er geen docent bij jou in de buurt? Hou de website in de gate.

Er komen steeds meer docenten bij deze special volgen. De special is helemaal van deze tijd. We worden allemaal steeds bewuster en baby’s worden steeds hooggevoeliger geboren.

 

Ook interessant!

Gratis e-book! Babymassage en de overdracht van emoties!

Heb je wel eens last van boosheid, verdriet of een andere emotie?
Ben je bang dat je baby dit ook voelt of zelfs overneemt?
Hoe werkt de overdracht van emoties tijdens babymassage?
Antwoorden op deze vragen vind je in dit e-book waarin 6 experts aan het woord komen.

E-book aanvragen

Je baby wilt niet slapen? – 12 originele slaaptips

Baby wil niet slapen

Bruikbare tips die ervoor zorgen dat je baby sneller, dieper en langer slaapt!

Lees verder

Kun jij goed ontspannen in de hectische babyperiode?

Herken je dit? Je gaat lekker wandelen maar je komt niet echt tot rust. Je gedachten vliegen nog alle kanten op. Dat is verleden tijd als je eerst deze gratis ontspanningsoefening toepast…

Wandelen is enorm rustgevend en stress verlagend. Met name als je aanwezig bent in het hier en nu.

Lees verder
Contact: 0642501298