De baby geniet langer en intenser als je naar je intuïtie luistert!

babymassage en intuïtief masseren

Je intuïtie volgen bij Babymassage is belangrijk omdat het een belangrijke manier is om contact te maken met de baby. Een baby kan nog niet verbaal communiceren. Door te luisteren naar je gevoel zul je de technieken toepassen waar de baby op dat moment behoefte aan heeft. Hierdoor zal een baby meer en langer genieten van de massage.

Wat is intuïtie?

Intuïtie is diep van binnen iets weten zonder dat je hierover na hoeft te denken. Intuïtie wordt ook wel je innerlijke stem of innerlijke wijsheid genoemd.
Je innerlijke stem geeft je signalen. Signalen die je bijvoorbeeld vertellen welke massagetechniek een baby nodig heeft. Vaak is het een spontane gedachte die opeens in je hoofd opkomt.

Waarom versterkt babymassage je intuïtie?

Tijdens de massage zal de ouder zich volledig concentreren op haar baby. Even los van alle dagelijkse bezigheden en overige prikkels. Masseren is echt iets wat je ‘in het moment’ houdt. Het is daarmee erg mindful. Je hoofd wordt er leger van.

Als je masseert, dan wordt de verbinding met je eigen lijf sterker. Je kunt dan beter gronden. Hierdoor worden je gedachten niet meer gestimuleerd en begin je te voelen, waardoor je je innerlijke stem beter gaat horen.

Babymassage gaat hand in hand met observeren en voelen.
Als de ouder tijdens de massage in alle rust goed leert te observeren en te voelen, dan kan er beter ingespeeld worden op de massagebehoefte van de baby.

Het versterken van de ouderlijke intuïtie is een zeer waardevol positief effect van babymassage. De ouder kan hierdoor beter reageren op de behoefte van de baby. En daarmee ook in de dagelijkse omgang met de baby!
Geweldig waardevol om ouders hierin te begeleiden. Babymassage is zoveel meer dan alleen het aanleren van technieken!

Hoe weet ik welke massage-techniek een baby nodig heeft?

Door te luisteren naar je intuïtie!
Maar luisteren naar je innerlijke stem kan in het begin best een uitdaging. Signalen krijgt elke docent. En natuurlijk ook elke ouder. Voor de één is het signaal een gevoel. Voor de ander een soort ‘’stemmetje’’ die fluistert wat je het beste kunt doen.

Het signaal die je krijgt is meestal heel subtiel. Daardoor ‘hoort’ niet iedereen het signaal. Het kan ook zijn dat je de signalen niet bewust hoort maar wel op onbewust niveau oppikt. En je er vervolgens op onbewust niveau naar handelt. Het kan dus zijn dat jij al naar signalen luistert zonder dat je je hier bewust van bent.

Het kan ook zijn dat je het ‘stemmetje’ wel hoort maar vervolgens gaat je hoofd zich er mee bemoeien. Klopt het wel wat ik ‘hoor’? Meestal komt dat voort uit beperkende overtuigingen of angsten.
Als je niet gewend bent om naar je intuïtie te luisteren, dan kan dit in het begin behoorlijk uit je comfortzone voelen.
Dat komt o.a. omdat je rationeel niet altijd kunt uitleggen waarom het zo is. Daarom kan het in het begin moeilijk zijn om op je intuïtie te durven vertrouwen. Soms kun je het later wel rationeel uitleggen. Dat is fijn want dan krijg je een bevestiging dat je gevoel klopte.

De A-Level docent heeft geleerd hoe ze haar intuïtie volgt en leert dit ook aan de ouders. Ze luistert naar haar gevoel en past hiermee de technieken toe waar de baby op dat moment behoefte aan heeft. Intuïtie inzetten is van cruciaal belang omdat de baby nog niet verbaal kan communiceren. Hierdoor geniet de baby meer en langer van de massage.

Ben je een ouder?

En wil je baby op een professionele manier leren masseren en tegelijkertijd je intuïtie versterken? Volg dan een cursus babymassage bij een docenten die de special ‘energetische babymassage technieken, intuïtie en spiritualiteit’ gevolgd heeft.

In het Register van Babymassage Nederland herken je ze aan deze melding onder hun naam:

Energetische en intuïtieve Babymassage-technieken
Of
Holistische en intuïtie Babymassage-Technieken

Ook interessant!
5 reden waarom goede gronding belangrijk babymassage docent

5 keigoede redenen waarom een goede gronding belangrijk is als je les geeft.

12 slaaptips baby

Je baby wilt niet slapen? 12 originele slaaptips

Shantala Babymassage India

Alles over de Shantala Babymassage uit Inda

Deel deze blog!