Alles over Shantala Babymassage uit India

Shantala Babymassage India

Shantala babymassage is ontdekt door de Franse arts Frederick Leboyer, bekent van zijn baanbrekend werk in de verloskunde en kindvriendelijke bevallingen.

In een sloppenwijk in India kwam hij in contact met moeder Shantala die haar kindje masseerde, zoals zij dat geleerd had van haar moeder. In India is het al eeuwen lang heel normaal om baby’s vanaf een paar weken na de geboorte dagelijks te masseren.

Terug in Frankrijk maakte hij een studie van de manier van masseren door Shantala en introduceerde de Shantala babymassage wereldwijd. Als respect naar moeder Shantala vernoemde hij deze manier van babymassage naar haar.

Het principe van Shantala babymassage

Shantala babymassage is gebaseerd op een warme, constante aanraking van een baby die ritmisch wordt uitgevoerd. De massagetechnieken beslaan het volledige lijfje van een baby. Belangrijk bij de Shantala babymassage is dat de technieken met volle aandacht worden uitgevoerd. Babymassage is een gerichte aanraking van een baby, dus iets anders dan aaien of strelen (een te zachte aanraking kan een baby juist onrustig maken). Masseren is doortastend met een liefdevol gevoel aanraken.

Wij zijn natuurlijk van mening dat ouders in het Westen, naast alle hygiënische verworvenheden van de moderne tijd, hun kinderen ook deze warmte en geborgenheid zouden moeten geven.

Miranda heeft zich verdiept in Shantala technieken.

Ze stelde zichzelf de volgende vragen.

  • Is het reëel om een massage uit een totaal andere cultuur zonder aanpassingen in Nederland te integreren?

  • Waarom worden nou juist die technieken toegepast en wat is de werking ervan?

  • Wat voor gevoel ervaart een baby bij de technieken?

Ze is zichzelf verder gaan ontwikkelen en naar antwoorden gaan zoeken. Haar intuïtie gaf namelijk aan dat er veel meer uit de Babymassage te halen viel. Ze heeft nieuwe technieken ontwikkeld en bestaande technieken doorontwikkeld. Haar gevoel werd bevestigd toen ze de gunstige werking van die nieuwe technieken bij de baby’s zag. En de positieve reacties van hun ouders mocht ervaren.

Ook interessant!
5 reden waarom goede gronding belangrijk babymassage docent

5 keigoede redenen waarom een goede gronding belangrijk is als je les geeft.

20 waardevolle effecten van Babymassage

Gratis mp-3 ontspanningsoefening wandelen baby -

Kom even echt tot rust! Gratis oefening.

Deel deze blog!