Verklein de overgang van buik naar grotemensenwereld

Baby in buik zwanger

Zwanger? Volg nu al een cursus babymassage. Je baby zit nu nog heerlijk in je buik. Je baby wordt in je baarmoeder bijna ononderbroken gewiegd en voelt je liefde. In je buik kent je baby geen kou en over het algemeen geen eenzaamheid.
Als je baby straks geboren wordt dan is dat een behoorlijk grote overgang. Maar wist je dat je deze overgang kunt verkleinen door middel van babymassage?

Het huidje van jouw baby, dat eerder waarneemt dan alle andere zintuigen, wordt bij elke beweging die jij maakt aangeraakt, gestreeld en geprikkeld. Die aanraking wordt tijdens de zwangerschap een herkenbare situatie voor je baby.
Door middel van babymassage kun jij, zodra je kindje geboren is, die herkenbare situatie nabootsen.

Babymassage Nederland is van mening dat dit van een onschatbare waarde is voor je baby, in een periode waarin hij enorm moet wennen aan zijn nieuwe ‘leventje’. 

Waarin alles anders is dan wat hij tot dusver in jouw buik heeft ervaren. Als jij je baby masseert zodra hij geboren is zullen de strelingen (en vooral ook druk) van de massage hem herinneren aan de tijd in je buik. Met behulp van babymassage kun je je baby opnieuw het vertrouwde gevoel geven dat hij in jouw buik heeft ervaren. Dit zal je baby kalmeren en een gevoel van veiligheid geven.

Op deze manier geef jij je baby de best mogelijke start!

Cursus babymassage tijdens de zwangerschap

Wist je dat je tijdens je zwanger al een cursus babymassage kunt volgen? Je oefent dan op een pop. Het grote voordeel is dat je meteen aan de slag kunt zodra je baby geboren is. Op deze manier profiteren jullie meteen vanaf de geboorte van alle positieve effecten van babymassage.
Naast het feit dat je je baby kan kalmeren en ontspannen door hem het vertrouwde gevoel te geven die in je buik heeft ervaren, bevordert babymassage een stevige hechting. Een goede hechting is enorm belangrijk voor de emotionele ontwikkeling van je baby.

Maar vanaf welke week mag je een baby masseren?

Daar zijn veel verschillende meningen over.
De visie van Babymassage Nederland is dat je meteen vanaf de geboorte je baby mag masseren omdat jullie hier beide enorm veel profijt van zullen hebben. Wel is het essentieel dat je rekening houdt met de twee onderstaande voorwaarden.
De eerste is dat je je baby thuis masseert en ten tweede dat je technieken toepast die geschikt zijn voor in de kraamperiode ( 0 tot 6 weken). Anders zal de massage niet het gewenste resultaat opleveren. Als je direct de reguliere massage toepast kun jij je baby bovendien ook overprikkelen. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt. Je baby krijgt de eerste weken al behoorlijk wat prikkels te verwerken.

Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb om alvast in de zwangerschap een cursus babymassage te volgen.
Babymassage verkleint de overgang van buik naar de ‘buitenwereld’, iets wat elke baby verdient! Je baby zal je erg dankbaar zijn!

Wil je ook aan ouders leren hoe zij hun baby in de kraamperiode kunnen masseren?

En wil je leren leert hoe je een ondersteunende rol voor ouders kan zijn in het ontwikkelen van vaardigheden die de hechting bevorderen?
Klik hier voor meer informatie

Gratis online proefles
babymassage in de kraamperiode

Gratis superfijne massagetechniek! Kies voor meer rust in de kraamperiode.
En verklein de overgang van buik naar grote mensen wereld. Met deze techniek kan je een baby kalmeren.
Je geeft je baby een gevoel van veiligheid.
Voor alle zwangere vrouwen, docenten babymassage, zwangerschapsdocenten en o.a. kraamverzorgsters mega waardevol!

Ook interessant!

Zwanger? Masseer je baby nu al door je buik heen!

5 reden waarom goede gronding belangrijk babymassage docent

5 keigoede redenen waarom een goede gronding belangrijk is als je les geeft.

Lieve papa en mama, ik wil jullie iets vertellen…

Deel deze blog!