Zwanger? Masseer je baby nu al door je buik heen!

Als je je baby door je buik heen masseert leg je meteen een belangrijke basis voor jullie band. Daarnaast zul je zien dat het een enorm ontspannen moment voor je zal zijn. Die kun je vast en zeker goed kunt gebruiken als het allemaal wat zwaarder begint te worden. Bovendien kom je ook alvast in het ritme van het masseren en kan jouw baby er ook alvast aan wennen.

Van masseren, in de zin van veel druk geven, is natuurlijk absoluut geen sprake. Je maakt hele lichte strijkbewegingen. Essentieel is ook dat je hele rustige en langzame bewegingen maakt. Tijdens de massage kan het voorkomen dat je baby ineens heel rustig wordt. Andersom kan ook! Als je een druk leven leidt en weinig rust neemt, dan kan je baby juist heel beweeglijk worden.

Een korte buik- babymassage!

1 Contact maken met je baby

Plaats je handen voorzichtig op je buik. Ga met je aandacht naar je baby en verbind je met je baby. Adem een aantal keer heel bewust in en uit. Dit zorgt voor een beter verbinding met jezelf en vanuit die verbinding kun je een intensiever verbinding met je baby tot stand brengen .

2 Strijkbewegingen op je buik

Plaats beide handen op de onderkant van je buik (je vingers wijzen naar elkaar). Strijk nu met beide handen met lichte druk tot aan je borstbeen omhoog en strijk via je ribben en zijkanten van je lichaam weer terug naar je onderbuik.

3 Cirkelvormige bewegingen op je buik en op je baby

Maak grote cirkelvormige bewegingen over je buik en eindig met een aantal kleine cirkelvormige bewegingen.
Kijk of je het ruggetje of een andere lichaamsdeel van je baby kunt voelen. Masseer vervolgens met kleine en zachte cirkelvormige bewegingen heel rustig je kindje.

4 ‘Hand-over-hand’ op je baby

Plaats je hand heel voorzichtig op het lichaamsdeel van je baby dat voelbaar is. Strijk nu heel rustig over het lichaamsdeel tot het punt waarop je kindje niet meer voelbaar is.
Verplaats je hand dan, door de lucht, terug naar de uitgangspositie. Voordat je met de eerste hand klaar bent, begin je met de andere hand een gelijke beweging in dezelfde richting te maken.

Tip: laat de aanstaande papa op deze manier zijn baby ook alvast ‘masseren’!

Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb om dagelijks lekker je baby door je buik heen te masseren.

Wist je dat je tijdens je zwangerschap ook al een cursus babymassage kunt volgen? Kijk even in het register van Babymassage Nederland voor een vakkundige docent.

Wil jij ook ouders leren hoe zij hun baby in de kraamperiode kunnen masseren? En wil je leren leert hoe je een ondersteunende rol voor ouders kan zijn in het ontwikkelen van vaardigheden die de hechting bevorderen?

Klik hier voor meer informatie

Gratis online proefles
babymassage in de kraamperiode

Ook interessant!
Baby in buik zwanger

Verklein de overgang van buik naar grotemensenwereld

Wat doet een docent Babymassage?

Welke impact en taken heeft een A-level Babymassage docent?

babymassage en intuïtief masseren

De baby geniet langer en intenser als je naar je intuïtie luistert!

Deel deze blog!