Wat is spiegelen?

baby spiegelt ouder

Ouders en baby’s spiegelen elkaar. Een erg interessant onderwerp en vooral ook hoe dit energetisch allemaal werkt. En natuurlijk hoe je kunt zorgen dat je baby hier zo min mogelijk last van heeft.
Maar wat is spiegelen eigenlijk?

Spiegelen betekent dat je een houding, beweging, energie of gevoel van een ander overneemt, bijvoorbeeld tegelijkertijd huilen, fronzen of angstig worden. Ouders en baby’s zijn hiervoor erg ontvankelijk omdat ze energetisch sterk met elkaar verbonden zijn. Als een baby huilt of onrustig is, hebben ouders vaak de neiging die onrust te spiegelen. De ouder wordt dan zelf ook onrustig.

Wat zien we tijdens Babymassage

We zie regelmatig dat ouders sneller gaan masseren als een kindje onrustig wordt (spiegelen). Energetisch is dit ook ‘voelbaar’. De kunst is nu juist om zelf rustig te blijven en vooral in een rustig tempo te blijven masseren, zodat je kindje jou gaat spiegelen.

Het is daarom erg belangrijk om zelf innerlijk rustig te zijn voordat je aan de massage begint. Wil je een fijne ontspanningsoefening die je voor het masseren kunt toepassen? Klik hier. Hierdoor voel je intuïtief ook beter aan waar je kindje behoefte aan heeft en kun je daar je massage op aanpassen.

 

 

Ook interessant!

Masseer de baby vanuit je hart! Maak meer impact.

12 slaaptips baby

Je baby wilt niet slapen? – 12 originele slaaptips

Shantala Babymassage India

Alles over Shantala Babymassage uit India

Deel deze blog!