5 keigoede redenen waarom babymassage ontspant

5 reden waarom babymassage ontspant

Babymassage is enorm ontspannen. Dat zal je vast vaker gehoord hebben. Maar wat is nou precies de reden waarom Babymassage zo ontspannen is? Dat vertellen we in dit artikel.

1 Een baby komt beter in zijn vel te zitten!

Bij onrust zitten we met onze energie vaak te hoog in ons lichaam. Als een baby (of volwassenen) aangeraakt wordt dan aard hij beter en wordt hij zich weer meer bewust van zijn lijf. Hij gaat dus door de massage beter in zijn lijf zitten omdat hij die beter voelt. Eigenlijk kunnen we het spreekwoord ‘goed in je vel zitten’ dus letterlijk nemen. Als je goed in je vel zit dan ben je meer ontspannen en slapen wij beter.

2 Hechting intensiveert door babymassage!

Baby’s hebben een aantal dingen nodig om te leven, zoals slaap en voedsel. Buiten deze basisbehoefte is aanraking en een gevoel van veiligheid net zo belangrijk. Als een kind zich veilig voelt, kan hij zich op een goede en ontspannen manier ontwikkelen.
Door babymassage zal de hechting intensiveren omdat de baby zich geborgen en geliefd voelt. Dat geeft een veilig en dus ontspannen gevoel.
Wanneer een kind zich veilig voelt zal hij beseffen dat er iemand is op wie hij kan vertrouwen. Het veilige gevoel verwijst naar gehechtheid.
Hechting is het gevoel van verbondenheid dat je ook vasthoudt als je alleen bent. Babymassage versterkt het gevoel van verbondenheid. Hierdoor zal de baby zich makkelijker kunnen ontspannen. Het is een diep besef van geworteld en gegrondvest zijn in de liefde. Tijdens de babymassage zal de baby een en al liefde ervaren!
Wist je dat babymassage de schade van hechtingsproblematiek kan herstellen?

3 Positieve hormonen worden aangemaakt!

Tijdens de babymassage komen er positieve hormonen vrij die de gemoedstoestand van de baby gunstig beïnvloeden. Ontspanningshormonen zoals Oxytocine en Serotonine in het bloed worden verhoogd door een massage. Dit in tegenstelling tot de aanwezigheid van stresshormonen (Cortisol en Adrenaline) in het bloed. Die worden door een massage juist verlaagd.
Massage heeft dus een kalmerend en ontspannen effect. Dat kan overigens weer leiden tot betere slaappatronen.
Wat zijn hormonen nou eigenlijk? Hormonen zijn chemische stoffen die in de cellen van een klier of van een ander orgaan worden gevormd. Via het bloed worden ze door het lichaam vervoerd. Gevoelens van welbehagen, angst, stress en gevoelens van blijdschap werken in op de hormoonhuishouding. Ze beïnvloeden de samenstelling van ons bloed en daarmee ook de fysiologische processen, de werking van het immuunsysteem en de groei.

Data

Opleiding A-Level Babymassage docent
Aanvang vrijdag 6 september in Naaldwijk
Aanvang vrijdag 15 november in Meppel
Aanvang zaterdag 18 januari in Naaldwijk
Meer info

Bijscholing Flow Balance Babymassage methode
Zaterdag 25 mei
Meer info

Opleiding Baby-yoga docent
Vrijdag 24 mei in Culemborg
Zondag in november (data volgt)
Meer info

4 De ouder die masseert ontspant ook!

Ouders zijn vaak verbaasd dat ze zelf ook helemaal rustig worden van masseren. Masseren is niet alleen maar geven. Massage kan een fijn moment van rust zijn in deze hectische tijd. De langzame, ritmische en repeterende bewegingen zorgen ervoor dat de ouder zich tijdens het masseren ontspant. Je kunt het vergelijken met yoga of meditatie.
Cursisten vragen mij wel eens of masseren niet intensief is. Integendeel juist: je zult merken dat het geven van een massage je heel veel energie geeft.
Tijdens de massage zal de ouder zich in eerste instantie volledig concentreren op haar baby. Ze maakt zich hiermee even helemaal los van alle dagelijkse bezigheden en overige prikkels. Masseren is echt iets wat je ‘in het moment’ houdt en is daarmee erg mindful.
De baby zal tijdens de massage rustig en ontspannen worden. De ouder zal zich hieraan spiegelen en zal hierdoor ook nog rustiger worden.
Zowel ouder als baby ontspannen dus tijdens de massage. Hierdoor komt er ruimte voor een nieuwe energie, een positieve liefdevolle energie! 

5 Babymassage zorgt voor ontlading

Een ontspannen gevoel zal toenemen omdat massage een prettige en goede manier is om spanning en stress te verminderen. Een baby kan veel stress en spanningen hebben in zijn lijf, omdat een baby dagelijks veel indrukken en belevenissen te verwerken heeft. Tijdens de massage zal de baby zich ontspannen gaan voelen en laat op die manier alle spanningen los.

Er zijn nog veel meer redenen waarom Babymassage goed is. Klik hier voor 20 andere positieve effecten.

Ook interessant!

20 waardevolle effecten van Babymassage

Zwanger? Masseer je baby nu al door je buik heen!

zorgverzekering vergoed babymassage

Wordt Babymassage vergoed door de zorgverzekeraar?